?Въпроси всякакви?

• 5 624 100
  • 96 496
  •   6
Отговори
# 26 250
Нямам парно, но винаги съм се чудела защо хората плащат такса за сградна инсталация, а не искат наем от Топлофикация, че тръбите им минават през личните им площи без да са сключвали договор за това, дори без съгласието на собственика.
Бих платила само, ако и те ми плащат наем за грозните си тръби.

# 26 251
  • София
Нямам парно, но винаги съм се чудела защо хората плащат такса за сградна инсталация, а не искат наем от Топлофикация, че тръбите им минават през личните им площи без да са сключвали договор за това, дори без съгласието на собственика.
Бих платила само, ако и те ми плащат наем за грозните си тръби.

Няма такова нещо като "бих платила, ако....". Има законови разпоредби, които се спазват. Иначе се стига до съд и рано или късно се плаща с лихвите. Топлофикация добре си е вързала гащите.

Добре, че сега в новите сгради са съобразили тази простотия с тръбите.

# 26 252
  • Sofia
Наскоро коментираха, че има нова европейска наредба, която е в сила от юли месец. Според нея вече можем да НЕ заплащаме такса сградна инсталация, тъй като вече никой доставчик няма право да ни задължава да ползваме непоискана услуга. Ползване на услуга става само по наше желание. Текстовете вече са включени в закона за защита на потребителите.

Моля за помощ с фейсбук, почти не го ползвам, но понякога ми трябва. Много ме дразнят 2 неща:

1. На стената ми се появяват постове на някакви, непознати за мен, приятели на приятели. Не ме интересуват изобщо, искам да виждам САМО постовете на приятели. Как да стане?
2. Имам някакви приятели, които не помня защо съм включвала, не поддържаме връзка отдавна, само ми запълват стената. Как мога да ги махна?
Те ще разберат ли, че съм ги махнала?
Ако има вариант да ги махна при мен изчезвам ли от техния лист с приятели? Не искам да ми гледат стената.

# 26 253
  • Германия
Моля за помощ с фейсбук, почти не го ползвам, но понякога ми трябва. Много ме дразнят 2 неща:

1. На стената ми се появяват постове на някакви, непознати за мен, приятели на приятели. Не ме интересуват изобщо, искам да виждам САМО постовете на приятели. Как да стане?
2. Имам някакви приятели, които не помня защо съм включвала, не поддържаме връзка отдавна, само ми запълват стената. Как мога да ги махна?
Те ще разберат ли, че съм ги махнала?
Ако има вариант да ги махна при мен изчезвам ли от техния лист с приятели? Не искам да ми гледат стената.

1. Появяват ти се техни постове или защото приятелите ти са ги коментирали, или защото са отбелязани по някакъв начин в тях (например са "тагнати" на снимка или споменати в коментар). Мисля, че можеш единствено да определиш какви новини да виждаш от определен човек - всички, някои или само най-важните.
2. Отиваш на профила на познатия и поставяш мишката там, където пише "Приятели" - намира се вдясно на снимката на корицата. Пада меню, от което избираш "Отказ от приятелство". По този начин се премахвате взаимно от списъците с приятели. Т.е. нито ти виждаш какво пишат те, нито те виждат твоите публикации. Могат да разберат, че си ги махнала, ако имат едно приложение за фейсбук, което ги уведомява за това действие. Ако не са го инсталирали, могат да забележат, че бройката им приятели е намаляла (ако я следят от близо), но не и директно да кажат кой ги е изтрил. Биха разбрали, ако те потърсят в този списък и не те открият, но щом не контактувате, шансът е малък.

Във форума има една тема специално за фейсбук. Ще я потърся и ще редактирам мнението с линка към нея.
Ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622657.0;topicrefid=19 Не се плаши от обема. Тя е за бързи въпроси и отговори като настоящата тема.

# 26 254
Някакви хапчета, но без лекарско предписание, за по-спокоен и лек сън ? На 17 год. съм ..
Скрит текст:
Вечер наистина заспивам трудно, като почна да си мисля и задълбочавам за моите неща, после посред нощ се будя и пак 1-2 часа докато заспя... И на всичкото отгоре после рано в 6 трябва да ставам. Нещо ужасно е. Simple Smile .. Говорих с майка, но тя твърдо ми забранява спец. медикаменти за безсъние. Каза ми да си взема валериан..но миришат толкова ужасно Grinning

# 26 255
  • София
Някакви хапчета, но без лекарско предписание, за по-спокоен и лек сън ? На 17 год. съм ..
Скрит текст:
Вечер наистина заспивам трудно, като почна да си мисля и задълбочавам за моите неща, после посред нощ се будя и пак 1-2 часа докато заспя... И на всичкото отгоре после рано в 6 трябва да ставам. Нещо ужасно е. Simple Smile .. Говорих с майка, но тя твърдо ми забранява спец. медикаменти за безсъние. Каза ми да си взема валериан..но миришат толкова ужасно Grinning
Майка ти вече ти е казала какво можеш да взимаш  Peace
Другата опция е - отиваш при джипи-то и ще ти кажат какво можеш да пиеш.

# 26 256
  • Sofia
Ако не ти харесват хапчетата потърси някакъв чай и ограничи всички неща, които разтройват съня преди лягане. Аз например много обичам този чай преди лягане. Пия си спокойно чая, гледам си песни в youtube, които ме разтоварват, дори и смешни неща като монолозите на Елън за Оскарите и прочее, след това си чета лека книжка на киндъла. Приспива ме перфектно. Някои хора предпочитат топло мляко с мед преди лягане, вместо чай. Ако пиеш кафе ограничи приема му след 2-3ч следобяд.
Просто си създай успокояващ ритуал преди лягане и нещо, което да те отвлече от сериозните мисли.

Други варианти са само след консултация с лекар. Peace

Илайза, много благодаря.  bouquet

# 26 257
Днес се опитвам да кача профилна снимка, но не мога да я кача цялата, а ми предлага да я отрежа... Това е някакво нововъведение явно пак...някой знае ли има ли начин да я кача цяла, без да се налага изрязвеане?  newsm78

# 26 258
  • София-Младост
Скрит текст:
Чаша топло мляко и изключи мисленето, остави го за следващият ден Simple Smile
Продава се Мелатонин на хапчета.

# 26 259
Скрит текст:

Вземи си Neuropan / Неуропан, добре действа, валерианата не се усеща толкова в таблетките. Пият се по 1 табл. три пъти на ден, успокоява, поне на мен добре ми действа, като общоуспокоително и съответно добре спя. Има и успокоителни чайове, вече са ти написали. Майка ти е права, пробвай с нещо по-леко, имаш време за по-силни таблетки, а най-добре да не ти се налага. Peace

# 26 260
По-чувствителните да пропуснат поста, става дума за стомашно неразположение...  Embarassed
Скрит текст:
От 4 дни съм много зле, страшно висока Т и стомашно разстройство, от вчера вечерта в изпражненията има кръв и се притесних, дали тази кръв е вследствие на спукване на кръвоносен съд (от напъване) или е нещо друго - сериозно? Знам, че трябва да отида на лекар, но цял ден ЛЛ не може да ме приеме  #Cussing out

# 26 261
Кръвта говори, че положението е сериозно, червата кървят заради инфекция.
Лекар - веднага! Вероятно е нужен антибиотик.

# 26 262
опитай с 10 капки йод в малко вода,пие се и кажи има ли резултат?

# 26 263
Спокойно може да опита и с ампула Гентамицин, но кръв в изхожданията реве за лекар, веднага.

# 26 264
Благодаря на всички страшно много! Ще пробвам съветите. Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт