?Въпроси всякакви?

• 5 481 829
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 37 155
За да не влизат физически у вас трябва не само топломерите да са с дистанционно отчитане, но и водомерите.
При нас така ги смениха преди две години и топломери наистина не поглеждат, но идва човек да отчете колко вода е консумирана.
Консумацията на вода не я ли отчитат от Софийска вода, а не от фирма за топлинно счетоводство?

Може би става въпрос за топлата вода? Rolling Eyes

# 37 156
За да не влизат физически у вас трябва не само топломерите да са с дистанционно отчитане, но и водомерите.
Благодаря ти за отговора! Малко странно е, че подвеждат, в такъв случай - за водомери нищо не са ми споменавали, а ме уверяват, че нямало да се налага да влизат в жилището. newsm78

Ти иначе, доволна ли си от дистанционното отчитане? В смисъл, имала ли си някакво надписване на сметки?

menyanthe, благодаря и на теб за мнението. Peace

Трябва и водомерите да са с дистанционно отчитаме. Топл. счетоводител. изчислява разхода на топлоенергия и топла вода. Едното само с дистанционно отчитаме се губи смисъла. Дори отчитането да не е правилно има възможност да се оспорва сметката. Разликата в цената също не е за подминаване.

# 37 157
Има ли водомери с дистанционно отчитане?

# 37 158
Има ли водомери с дистанционно отчитане?
Да, има.

# 37 159
Трябва и водомерите да са с дистанционно отчитаме. Топл. счетоводител. изчислява разхода на топлоенергия и топла вода. Едното само с дистанционно отчитаме се губи смисъла. Дори отчитането да не е правилно има възможност да се оспорва сметката. Разликата в цената също не е за подминаване.

MAMA, какво имаш в предвид с последното изречение (болднатото)? Разликата в коя цена, че ми стана любопитно? Peace

# 37 160

Консумацията на вода не я ли отчитат от Софийска вода, а не от фирма за топлинно счетоводство?
На Софийска вода плащаме студената вода, изразходвана и на топлите, и на студените водомери. На топлофикация - за подгряването на водата, отчетена от топлите водомери.

# 37 161

MAMA, какво имаш в предвид с последното изречение (болднатото)? Разликата в коя цена, че ми стана любопитно? Peace

Обикновените са по-евтини. Цените на водомери с дист. отчитане на соф. вода 90 лв. монтаж и пломбиране.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 19:10 от MAMA NA....?

# 37 162
Май почти няма разлика, ако правилно съм разбрала. Не са ли всички видове топломери между 30 и 40 лв.?

# 37 163
  • В страната на мечтите
Как да премахна миризма на цигари от диван? От изкуствена кожа е. Чист е, не искам да го пера (а и не бих могла), а само да премахна миризмата.
Сетих се само за освежителите за тъкани, но специално пише да не се употребяват върху кожа...

Виж на какво попаднах в актуалната брошура на МЕТРО, препарата за почистване на кожени изделия. Не е скъп, може да пробваш, поне няма да ти развали кожта.
http://catalogues.metro-group.com/metro-blghariia/esenno-pochist … a-20-1/page/20-21

Благодаря ти, но се надявах на някой народен метод или нещо такова с подръчни средства...намирам се в чужбина и няма никакъв шанс да се сдобия с препарата от брошурата Sad

# 37 164
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Топломерите на Техем с дистанционно отчитане - цена 39 лв.: http://www.techem.net/produkti/razpredelitel/ От три години сме с такива (4-ри броя), не влизат у дома, но имаме и на двата водомера за топла вода монтирани от Техем такива водомери за 75 лв. единия (у нас са 2 броя):http://www.techem.net/produkti/vodomer/
Реално никой от Техем не влиза у дома - минават с уред и си отчитат. Във входа само ние и още един ап. сме с такива.

# 37 165
прочети и аз какво ти пиша - тук и  на лс.
за 1 ч  няма опасност дълбокозамразените продукти да се размразят.
ако имаш сешоар използвай го. така ще регулираш посоката на горещия въздух. духалка не ти трябва.

Бонго, и аз нямам духалка  Laughing и действам със сешоара, но той иска и да го държиш. А духалката можеш да я оставиш и да си гледаш някаква друга работа. Peace
когато си сушиш косата и имаш друга работа какво правиш ?
в края на крайщата определяш кое е по-важното и действаш. когато нямаш работа тогава може да обърнеш внимание на хладилника.
с сешоар вода не тече. за мен това е важно като си спестявам друг вид дейност/работа - подсушаването

# 37 166
Топломерите на Техем с дистанционно отчитане - цена 39 лв.: http://www.techem.net/produkti/razpredelitel/ От три години сме с такива (4-ри броя), не влизат у дома, но имаме и на двата водомера за топла вода монтирани от Техем такива водомери за 75 лв. единия (у нас са 2 броя):http://www.techem.net/produkti/vodomer/
Реално никой от Техем не влиза у дома - минават с уред и си отчитат. Във входа само ние и още един ап. сме с такива.

Е, супер, страхотно си го обяснила.  bouquet Вече ми стана ясно.

И все пак - в мен остава недоумението защо от Техем не споменаха нищо за водомерите, при положение че ги питах дори няколко пъти какви са условията за монтажа на новите топломери с дистанционно отчитане. newsm78

# 37 167
не им е удобно предполагам
аз точно в момента си блъскам главата с един подобен казус - празен апартамент, на който собственоръчно съм спряла крановете на радиаторите /освен това притежавах единствения ключ/, топломери с дистанционно отчитане и сметка за февруари миналата година 100 лв., като сметките бяха по-малки, когато въпросната гарсониера беше обитавана; за другите месеци сметките са още по-високи
единственото обяснение за мен е, че не са имали достъп до водомерите
чакам ги утре да ми кажат къде е грижата, защото заради дистанционното отчитане, съм изпуснала срока за обжалване на сметките  ooooh!
изобщо бясна съм, но не съм по темата май

# 37 168
Как да премахна миризма на цигари от диван? От изкуствена кожа е. Чист е, не искам да го пера (а и не бих могла), а само да премахна миризмата.
Сетих се само за освежителите за тъкани, но специално пише да не се употребяват върху кожа...

Виж на какво попаднах в актуалната брошура на МЕТРО, препарата за почистване на кожени изделия. Не е скъп, може да пробваш, поне няма да ти развали кожта.
http://catalogues.metro-group.com/metro-blghariia/esenno-pochist … a-20-1/page/20-21

Благодаря ти, но се надявах на някой народен метод или нещо такова с подръчни средства...намирам се в чужбина и няма никакъв шанс да се сдобия с препарата от брошурата Sad
Има и мокри кърпички за кожени изделия. Преди години, когато ги нямаше още в България, точно от чужбина си ги купувах.

# 37 169
https://www.facebook.com/giang.popper.7/videos/1069964443023454/
Как се нарича това, което поставят около нокътя и после го отлепят?

Общи условия

Активация на акаунт