?Въпроси всякакви?

• 5 483 525
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 37 185
Благодаря, това е чудесна идея, ще проверя дали тя би могла да свърши работа!  Hug

# 37 186
Някой беше питал за песента от рекламата на Мтел - оказа се детска песничка  Crazy Не видях дали е отговорено, но сега я изкопах - The Zucchini Brothers - 12 Months.

# 37 187
  • Варна
на При включено известяване за тема и/или форум, да се изпраща съобщение за:
отбележи: Нищо
newsm74 Направих го!

# 37 188
Моля за линк към сайта, където се правеха справки за дължими суми за ток, вода и пр. сметки без регистрация.

# 37 189
Телевизора в контакт ли трябва да се включи или в стабилизатор? Защо?
През соца телевизора на баба го включвахме в стабилизатор, често спираха тока, не беше постоянен, случваше се крушата да не свети, а да маждука..  У дома нямахме такива пробледи, а през 3 улици живеехме . От много години баба ми  не ползва такъв. Направо в контакта си е включен тв. Дано говорим за един и същ стабилизатор  Laughing

# 37 190
  • София
не им е удобно предполагам
аз точно в момента си блъскам главата с един подобен казус - празен апартамент, на който собственоръчно съм спряла крановете на радиаторите /освен това притежавах единствения ключ/, топломери с дистанционно отчитане и сметка за февруари миналата година 100 лв., като сметките бяха по-малки, когато въпросната гарсониера беше обитавана; за другите месеци сметките са още по-високи
единственото обяснение за мен е, че не са имали достъп до водомерите
чакам ги утре да ми кажат къде е грижата, защото заради дистанционното отчитане, съм изпуснала срока за обжалване на сметките  ooooh!
изобщо бясна съм, но не съм по темата май

Последно да вметна по темата - има една декларация, която може да бъде подадена към Техем, един вид удостоверение, че никой не обитава жилището, като се посочва конкретен период. Молбата трябва да бъде подписана от домоуправителя и двама съседи. Честно казано, обаче, не съм сигурна какво е предназначението и'. newsm78 Май пак трябва да влизат за отчитане, но провери дали няма да имаш полза от нещо подобно... Щом има такава опция, едва ли е без причина.
Тази декларация/удостоверение всяка година я попълвам, + домоуправител и съсед, че в този апартамент  никой не живее и парното няма да бъде ползвано, също и всякаква вода, но на полет  се редуваме да изчакваме служителите на Техем или Бруната да ни засичат. Плащам си всеки месец около 90-100 лв, а после при изравняването нищо не ми се връща, всичко минава като общи части... Няма оправия.
Срок за подаване на декларацията/удостоверението е  края на септември, началото на октомври. Отиваш и взимаш един формуляр, плащащ 5 лв,  връщащ се попълваш, събираш подписи и отново тръгваш на път към Техем/Бруната. Това е.

# 37 191
Добро утро!

Как се проверява колко безплатни минути са ти останали / решетка, код, диез, мисля че беше/. Сметка, мтел.

bouquet

# 37 192
Добро утро  Simple Smile
Дали не беше *101#  newsm78 Пробвай така, отдавна бях на мтел и това ми е останало като спомен  Simple Smile

П.п: Сега направих справка с гугъл, това е за прима карти  Confused Дано се включи някой друг, че аз не успях да помогна  Crazy
Хубав ден от мен  Hug

# 37 193
Добро утро!

Как се проверява колко безплатни минути са ти останали / решетка, код, диез, мисля че беше/. Сметка, мтел.

bouquet
Ако си на договор си изтегли безплатното приложение на мтел, много е удобно. Може и в сайта, ако имаш регистрация. Аз така си ги следя. Peace

# 37 194
Добро утро!

bouquet
От Мтел меню на телефона. Мтел Инфо- Моята сметка-Потребление  или от сайта на Мтел.

# 37 195
  • София
Днес трябва да реша следното, понеже ми се налага да започна отново физиотерапия:
история: 45 дни болничен /травма/ след това 10дни отпуск,

Сега се чудя дали да вземам неплатен и последните платени дни или "болничен" - но последното трябва да е с друга диагноза предполагам, а се опасявам да не ме разследват?!

# 37 196
Тази декларация/удостоверение всяка година я попълвам, + домоуправител и съсед, че в този апартамент  никой не живее и парното няма да бъде ползвано, също и всякаква вода, но на полет  се редуваме да изчакваме служителите на Техем или Бруната да ни засичат. Плащам си всеки месец около 90-100 лв, а после при изравняването нищо не ми се връща, всичко минава като общи части... Няма оправия.
Срок за подаване на декларацията/удостоверението е  края на септември, началото на октомври. Отиваш и взимаш един формуляр, плащащ 5 лв,  връщащ се попълваш, събираш подписи и отново тръгваш на път към Техем/Бруната. Това е.

С едно малко уточнение - няма фиксиран срок за подаване на молбата - можеш да я заявиш и декември, ако си поискаш, и тя ще влезе в сила от месеца, в който е подадена, не за предишните месеци.

Сега се зачетох по-внимателно в поста ти и съвсем се оплетох. newsm78 Защо плащаш определени суми всеки месец? Нали целта на декларацията е да не получаваш месечни фактури и нищо да не плащаш до момента, в който не дойдат за отчитане през месец май и не ти дойде изравнителната сметка? Поне така ми го обясни служителката от Техем.

# 37 197
Не знам при "Техем" как е, но по принцип всеки месец се начислява сума за сградна инсталация, базирана на миналогодишни данни /може би базата да е 90%, не знам дали и тук не се ползва някакъв коефициент в зависимост от реалната температура/. Освен това, от няколко месеца /след изравниктелните сметки лятото/, се включва и някаква годишна такса за .... дали беше дялово разпределение, дали го водеха по друг начин newsm78 Тази сума не е голяма - аз плащам за единия апартамент 1,50 лв., - с един топломер, за другия, който е старо строителство и на всеки радиатор имам топломери /4 бр./ плащам около 2,30 лв.

Убедила съм се, че каквото и да се прави, никога не можеш да разбереш кое, как, защо и по колко се начислява.

# 37 198
Не знам при "Техем" как е, но по принцип всеки месец се начислява сума за сградна инсталация, базирана на миналогодишни данни /може би базата да е 90%, не знам дали и тук не се ползва някакъв коефициент в зависимост от реалната температура/. Освен това, от няколко месеца /след изравниктелните сметки лятото/, се включва и някаква годишна такса за .... дали беше дялово разпределение, дали го водеха по друг начин newsm78 Тази сума не е голяма - аз плащам за единия апартамент 1,50 лв., - с един топломер, за другия, който е старо строителство и на всеки радиатор имам топломери /4 бр./ плащам около 2,30 лв.

Убедила съм се, че каквото и да се прави, никога не можеш да разбереш кое, как, защо и по колко се начислява.

Сградната инсталация при Топлофикация е нещо като общия водомер при Софийска вода, т. е. разликата м/у влязлата във сградата топлина и показанията на топломерите се разпределя м/у апартаментите процентно, спрямо консумираната топлинна енергия.
Нито Софийска вода е на загуба, нито Топлофикация Mr. Green

# 37 199
  • София
Ако модератор изтрие тема, изтриват ли се автоматично и коментарите ти в нея т.е. виждат ли се в профила ти?

Общи условия

Активация на акаунт