?Въпроси всякакви?

• 5 556 668
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 54 240
Гръцката не знам, но Арменската и Руската са на 6 януари.

# 54 241
  • София
Съществуват ли блатове за торт без захар и евентуално от къде мога да купя такива ?

# 54 242
  • София
Гръцката коледа на 6-ти януари ли е?
Не, на 25.12

# 54 243
  • София
Не, на 6 Януари е Кръщение Господне (Богоявление). Коледата си е както е в България. Коледните празници в Гърция са от Коледа до Богоявление.

# 54 244
  • София
Не, на 6 Януари е Кръщение Господне (Богоявление). Коледата си е както е в България. Коледните празници в Гърция са от Коледа до Богоявление.
Благодаря. Обсъждах го с един руснаци и те упорито ми твърдяха, че само ние в България уж сме православни пък празнуваме Коледа с католиците

# 54 245
Имам въпрос за принтер Xerox Phaser MFP 3100.
При задаване на печат на картинка/снимка , която от телефона съм качила на компютъра,на екранчето на ксерокса пише Replace paper и не разпечатва . С друго няма проблем,работи си.

# 54 246
  • ту тук, ту там
Руската Коледа е на 7 януари, не на 6-ти.

# 54 247
  • София
В word трябва да форматирам страниците в един документ на 2 см отстояние, някой може ли да ми каже как?  Rolling Eyes

# 54 248
Имам казус с Виваком - прекратявам абонамента си за кабелна телевизия и Интернет и днес отидох да им върна оборудването, което ми беше дадено. Оказа се, че според тях аз имам да връщам още оборудване, включително втори приемник, за който нямам спомен  или писмено доказателство, че съм го получила (още повече, че имам един телевизор, няма логика да са ми дали два приемника). В договора ми пише "на абоната се предоставя следното оборудване: комплект приемник за цифрова телевизия и други елементи, съгласно Спецификация на VIVACOM IPTV услугите."

След като представих договора ми поискаха и приемо-предавателен протокол (който не пазя), само договорът не вършел работа. Доколкото знам, приемо-предавателният протокол е в два екземпляра, но момичето на касата каза, че няма правомощия да представи техния екземпляр. Въпросът ми е: ако се стигне до съдебен процес, те ли трябва да докажат, че им дължа пари или обратното?

# 54 249
  • София
В word трябва да форматирам страниците в един документ на 2 см отстояние, някой може ли да ми каже как?  Rolling Eyes

# 54 250
  • София

2 cm отстояние от къде до къде? Това на картинката е за отстояние между параграфите.
Ако полетата ти трябва да са по 2 сm - page layout --> margins-->custom margins.

# 54 251
  • Вестерос
Имам казус с Виваком - прекратявам абонамента си за кабелна телевизия и Интернет и днес отидох да им върна оборудването, което ми беше дадено. Оказа се, че според тях аз имам да връщам още оборудване, включително втори приемник, за който нямам спомен  или писмено доказателство, че съм го получила (още повече, че имам един телевизор, няма логика да са ми дали два приемника). В договора ми пише "на абоната се предоставя следното оборудване: комплект приемник за цифрова телевизия и други елементи, съгласно Спецификация на VIVACOM IPTV услугите."

След като представих договора ми поискаха и приемо-предавателен протокол (който не пазя), само договорът не вършел работа. Доколкото знам, приемо-предавателният протокол е в два екземпляра, но момичето на касата каза, че няма правомощия да представи техния екземпляр. Въпросът ми е: ако се стигне до съдебен процес, те ли трябва да докажат, че им дължа пари или обратното?
В гражданското право всяка страна е длъжна да докаже фактите, от които извлича за себе си благоприятни правни последици- демек с прости думи те ще трябва да докажат, че са ти дали такъв приемник и ти им дължиш пари за това. Твоята теза ще е , че ти не си получавала втори, имаш един телевизор и имаш договори само за първия, тогава те да си изкарват протокола. По- вероятно е да ти пуснат заповедно или да ти дадат делото на арбитраж. Ако е първият случай пишеш възражение в срока и те вече трябва да си заведат по исков ред. Ако е на арбитраж бързо се свързваш с адвокат да напише отговор, позовавайки се, че спорът не трябва да се разглежда от арбитраж + че не си получавала втори и това, че се водиш така в системата, не е гаранция за истината и т.н.. Да си представят протокола с твой подпис за другия приемник. Между временно пазиш си всички твои екземпляри от документите и за първия приемник. И като краен съвет каквото и да получиш + заплахи по телефона от колекторски фирми, които може да са цедирали задължението ти свържи се с адвокат.

# 54 252
Имам температура и цял ден ме тресе. Опитвам се да се изпотя, но не става. Взимам Парацетамол. Последния го взех около 16:00 часа. Мога ли да взема Аналгин вместо Парацетамола?

# 54 253
  • Вестерос
Редувай през 2,3 часа парацетамол с аспирин и пий много течности.

# 54 254
  • София
Имам температура и цял ден ме тресе. Опитвам се да се изпотя, но не става. Взимам Парацетамол. Последния го взех около 16:00 часа. Мога ли да взема Аналгин вместо Парацетамола?

Ако от днес си така вземи си и някакъв антивирусен препарат.

Общи условия

Активация на акаунт