?Въпроси всякакви?

• 5 555 412
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 54 495
  • София
Щом е минала една седмица - започни плавно, за да не се предозираш отведнъж

# 54 496
  • plovdiv
От тази година винетките ще важат от 01 януари до 31 декември.Отпада едномесечнияг гратисен период.

# 54 497
# 54 498
  • В един копнеж!
От тази година винетките ще важат от 01 януари до 31 декември.Отпада едномесечнияг гратисен период.
Обнародвано ли е в ДВ? Или това се знае то новините?

# 54 499
Деси, така ще е най-разумно май, а утре ще се консултирам със специалист  Hug

Damarcus, не знаех, че има такава тема,  мерси за линка Simple Smile

# 54 500
# 54 501
  • София
Обнародвано ли е в ДВ? Или това се знае то новините?
Още не, засега сме по старата система.

# 54 502

Нееее, защо?  Laughing Нещо не се разбрахме май  Mr. Green

# 54 503
Може ли да се изтегли от някъде "Търси се Фигаро-последната грешка на Нешка"? Даваха го снощи по btv lady.

# 54 504
Mомичета,влизам с няколко въпроса,относно кръводаряванено.
Първо-вредно ли е ?
Крие ли някакви рискове,колко кръв "точат" (не знам тази ли е думата) ,взимат?
И може ли човек ,преболедувал жълтеница ,хепатит не знам кой  Embarassed да даде кръв?
Благодаря!

# 54 505
Mомичета,влизам с няколко въпроса,относно кръводаряванено.
Първо-вредно ли е ?
Крие ли някакви рискове,колко кръв "точат" (не знам тази ли е думата) ,взимат?
И може ли човек ,преболедувал жълтеница ,хепатит не знам кой  Embarassed да даде кръв?
Благодаря!
Често задавани въпроси:
http://ncth.bg/kak-da-pomogna/faq
Най-долу има имейл и телефон, ако имаш допълнително въпроси.

# 54 506
Благодаря !
Не можах да се свържа ,но все пак ,ако има запознати ,моля да отговорят . Преболедувала съм Хепатит А (жълтеница) ,мога ли да даря кръв - някъде чета НЕ ,другаде ,че се отнася само за Б,Ц и др.хепатити?

# 54 507
  • Велико Търново
Неможеш след жълтеница да даряваш кръв. Не бива да си претърпявала операция или зъболечение наскоро. Не трябва да си бременна или да използваш наркотици. Ако имаш наистина високо или ниско кръвно. Не бива да си пила алкохол,хапчета или да не си се наспала непосредствено преди кръводаряването. Не бива да водиш рисков полов живот. Всичко това,което ти изброих го има под формата на въпросник,който задължително попълваш преди кръводаряването. Не е вредно,не е неприятно,нито пък болезнено. Кръвта се подменя по този начин,което е полезно. Дават ти два дни отпуск,ако желаеш. Но това е с идеята,че не се чувстваш добре. Винаги съм дарявала сутрин и съм си изкарвала работния ден-никога физически не ми е било трудно. Ако имаш колебания недей- това е най-лесният начин да направиш добрина без да ти ковства нищо. И всяка година ми пращат смс за рождения ден... Simple Smile Надявам се да съм ти била полезна. Успех!

# 54 508
Благодаря за разясненията !
Жалко Sad наистина исках да даря Sad предполагам няма значение ,че съм боледувала преди близо 15г. ?

# 54 509
  • София
Благодаря за разясненията !
Жалко Sad наистина исках да даря Sad предполагам няма значение ,че съм боледувала преди близо 15г. ?

Няма значение , че си боледувала преди 15 или 20 години. Това е за цял живот. Нямаш право да дариш кръв, а ако го направиш след изследването което ще направят в/у твоята кръв ще я изхвърлят. Ти завинаги  винаги носиш вируса на хепатита в себе си, независимо че си се излекувала успешно.

Общи условия

Активация на акаунт