?Въпроси всякакви?

• 5 554 986
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 54 615
  • София
Детето ми на 14 пътува само до Германия само с ЛК и декларацияя, сега го питах, че бях забравила.

# 54 616
Има ли тема в бг мама за спиране на цигарите ?

# 54 617
Объркана от противоречивата информация тук, реших да видя и Гугъл какво ще каже, макар че разчитах на мнения от личен опит Simple Smile. Ето какво казва той:
Цитат
Документи за непълнолетни

Освен че трябва да имат валиден паспорт или лична карта, всички деца, които пътуват:

сами или
    с възрастни, които не са техни законни настойници, или
    само с един родител

може да се нуждаят от допълнителен (официален) документ, който им позволява да пътуват и е подписан от техните родители, от другия родител или от законните настойници.

Тъй като по този въпрос няма правила на ЕС, всяка страна сама решава дали да изисква подобни документи. Преди пътуването проверете изискванията на страната, до която и от която ще пътувате
От тук.
Сега остава някой да ме светне ако е ходил в Кипър как стоят нещата с децата  Thinking, че за там още текста не ми е преведен.

# 54 618
  • някъде ... тук ...
За декларацията от другия родител - задължителна е за пред нашите гранични власти. Носи си копие/я, защото остава там.
За личната карта да напиша нашият опит:
синковецът е пътувал  само с лична карта с нас в Гърция, Сърбия, Унгария, Хърватска, Румъния и Македония. Не са ни търсили паспорт. В началото го носех с нас, после - вече не.

# 54 619
  • София
Също и копие от акт за раждане е добре да се носи.

# 54 620
  • Сф
Е, специално гърците могат и да се заядат за паспорт.На мен нотариуса ми ги каза тия неща.Паспорта май беше 10 лв обикновена поръчка.Не знам аз предпочитам всичко да си имам, защото винаги може да се попадне на заядлив митничар.Тук във форума или в нета едва ли ще намериш решение.Тъй и тъй ще ти трябва съгласие на бащата, направи си всичко накуп.Може до Сърбия да ти се наложи да отидеш с детето.Със самолет не се заяждат много , много , но минаването с кола през държави на ЕС , може за всичко да си подготвен да ти изискат.Еле унгарците примерно..

# 54 621
Една такава банкнота има ли някаква стойност? https://img.ma-shops.de/pollandt/pic/artid35411_combined.jpg

# 54 622
  • София
На колко градуса могат да работят климатиците.единия на 25 съм го оставила и е добре,но хола ми е голям и другия на 28 ми е хладно,аз съм доста зиморничева,на 30 може ли да се оставят или не е добре за климатика
А колко градуса е температурата в стаята? Това 30 градуса през зимата почти няма как да се постигне с климатик. То не знам и с какъв отоплителен уред може да се постигне.
Аз не искам да ми е 30 градуса,само дали не е проблем за климатика ако го оставя да работи на толкова.
Нищо няма да му стане, но ще работи нон стоп и ще харчи много ток.

# 54 623
  • София
DHL Звънят ли преди да дойдат до адрес в деня на доставката?
На мен не.

# 54 624
  • София
Готов паспорт може ли да се вземе от друг човек само като са му написани данните на гърба на молбата или е необходимо и пълномощно? Благодаря!
Не трябва пълномощно. Те нали затова те карат да му напишеш имената на заявлението, което се подава.

# 54 625
  • ту тук, ту там
На мен не.
На мен два пъти са ми доставяли в последно време, и двата пъти ми звъннаха.

# 54 626
  • София
НАП имат ли обикновен тел за справки освен 0700...?

# 54 627
За съжаление не, нали трябва да ни източат парите, като им звъним от мобилни телефони

# 54 628
При грипна епидемия дома на сборни групи ли беше?

# 54 629
На мен не.

При мен звънят за да проверят дали съм на адреса. Ако има даден телефон от изпращача, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт