?Въпроси всякакви?

• 5 557 065
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 61 260
с ЕГН не се ли проверява поне кои месеци.

# 61 261
Яна, ще имаш и лихви. Влез в сайта на НАП, там по ЕГН можеш да провериш кои са му липсващите месеци и с калкулатора за лихви можеш да сметнеш колко дължи. Сумата ще бъде сериозна. Необходимо е и подаване да декларация в НАП.

# 61 262
с Декларация 7 веднага ти казват каква е сумата с точност до стотинка (ако това се има предвид под "Необходимо е и подаване да декларация в НАП"). Даже май си го пише на лист, който дават.

# 61 263
Не съм сигурна, че в НАП ще може да провери без брат си, освен ако няма пълномощно, защото искат лична карта. Иначе във всеки град можеше да се плати, но предварително се подава декларация (пак с лична карта).

# 61 264
# 61 265
Изпратих едно нещо до офис на Еконт, като посочих един офис, но сега виждам, че операторът е маркирал на бележката друг офис в града и продуктът в момента е там.
Та въпросът ми, ако човекът, за когото е продуктът, иска да му доставят пратката до желания офис, ще дължи ли куриерска такса? Аз нямам как да докажа, че съм му казала друг офис, а пък операторът е объркал  ooooh!

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 11:12 от tooclose

# 61 266
Пълномощното не е нужно да е с нотариална заверка на подписа. Може обикновено писмено...
Щом е да се внасят пари,едва ли ще имат нещо против  Mr. Green

# 61 267
Изпратих едно нещо до офис на Еконт, като посочих един офис, но сега виждам, че операторът е маркирал на бележката друг офис в града и продуктът в момента е там.
Та въпросът ми, ако човекът, за когото е продуктът, иска да му доставят пратката до желания офис, ще дължи ли куриерска такса? Аз нямам как да докажа, че съм му казала друг офис, а пък той е объркал  ooooh!
Пренасочването от един към друг офис в същия град е безплатно. Обади се и промени адреса.

Препоръчайте ми хубав латекс и магазини в София.

# 61 268
И аз на това се надявам,че ще мога да ги платя аз и от тук.Последните 20 месеца са,проверих ги,тогава замина и не се връщал от Америка,но сега е доста сериозно и вече си е взел билета и се прибира утре.Още днес ще ида да проверя.  Praynig
Благодаря  bouquet

Редактирам се,видях че имат възможност за онлайн плащане към НАП,изглежда ми супер лесно и елементарно,някой възползвал ли се е и наистина ли става толкова бързо и спестява време и нерви?  newsm78
Ипей или Изипей ми дава като възможностти,кое ще препоръчате?

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 11:25 от Анонимен

# 61 269
Щом съм студентка, но съм завършила семестриално, трябва ли да си плащам някаки осигуровки или университета все още ги плаща?

# 61 270
Всеки може да плати, може и по банков път, но без декл 7 парите няма да се обвържат със задълженията
Плати ги и пусни декл 7 от негово име по пощата с обратна разписка ( но звънни да видиш дали може да се подава по пощата)

# 61 271
Апостилът удостоверява истинността на документа и се поставя от държавата издала и самия документ. Някои документи минават само заверка в консулски отдел, други минават през две министерства, затова се бавят малко повече. Такива са и дипломите, за да я легализирате трябва притежателят да се е подписал на нея, също и да й направите преди това нотариална заверка. Тя се изпраща заедно с оригинала за сравнение. Диплома и приложение се таксуват и заверяват като отделни документи.

# 61 272
  • София-Младост
Апостилът удостоверява истинността на документа и се поставя от държавата издала и самия документ. Някои документи минават само заверка в консулски отдел, други минават през две министерства, затова се бавят малко повече. Такива са и дипломите, за да я легализирате трябва притежателят да се е подписал на нея, също и да й направите преди това нотариална заверка. Тя се изпраща заедно с оригинала за сравнение. Диплома и приложение се таксуват и заверяват като отделни документи.
Аз четох, че от 2016 върху диломата не се поставя подпис...

# 61 273
Аз четох, че от 2016 върху диломата не се поставя подпис...
Направи ми впечатление даже, че ако се подпишеш на дипломата я правиш невалидна. Peace

# 61 274
Ако на самата диплома имате поле за подпис и липсва, няма да я легализират докато не се положи подпис. Връщат ги. Също, ако сте с различни имена (встъпване в брак примерно) трябва да приложите документ, че става въпрос за един и същи човек.

ПП: Не знам как полагането на подпис на собствената ми диплома я прави невалидна, при положение, че изрично са ме викали да я подписвам и без подпис не я даваха. Ноо, не оспорвам, отскоро може да има промени, моята информация е актуална към октомври-ноевмри 2016.

Общи условия

Активация на акаунт