?Въпроси всякакви?

• 5 487 276
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 67 425
Отиваш при лекаря, който се избрал, кото си носиш синята здравноосигурителна книжка. На място попълваш формуляр и считано от 1.01.2018  си при новия. Той ти подпечатва книжката, попълвайки своите данни. Ако имаш рецептурна книжка, тя ще ти бъде попълнена януари и тогава можеш да я презавериш в касата.

# 67 426
  • ту тук, ту там
Къде се вади свидетелство за съдимост в София? За родени в София, че май имаше значение.

# 67 427
  • София
Къде се вади свидетелство за съдимост в София? За родени в София, че май имаше значение.

Скобелев 23

# 67 428
  • София
Новият ти л.л не започва ли да действа като такъв, в момента, в който се запишеш при него? За пръв път чувам, че е от януари.  newsm78

# 67 429
  • ту тук, ту там
Благодаря, Деси!

# 67 430
Сигурна съм, че е от януари. Миналата година мъжа ми и родителите ми си смениха ЛЛ през декември. На ММ му се наложи да ползва болничен в края на декември и ходи при стария лекар.

# 67 431
Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 16:59 от Анонимен

# 67 432
  • Пловдив
Взимала съм си лятна пижама от там,не е мръднала.
а отговарят ли си?

# 67 433
Взимала съм си лятна пижама от там,не е мръднала.
а отговарят ли си?
Да.

# 67 434
  • София
Добре, а това важи ли за смяната и през юни ( да започва да важи от юли)? Защото аз си го смених юни миналата година и в рамките на месеца бях на преглед при новия лекар.

# 67 435
Лично съм питала по телефона на НЗОК и казаха, че новият личен лекар важи от момента на записване. От когато си в пациентската му листа, т.е. от деня на записването.

# 67 436
  • София
Лично съм питала по телефона на НЗОК и казаха, че новият личен лекар важи от момента на записване. От когато е в пациентската листа, т.е. от деня на записването.

И аз така знам, защото и 2015 сменях и 2016, но никога през декември и реших, че понеже е краят на годината може да има нещо по-различно.

# 67 437
  • София
Аз сменях моята ЛЛ по време на втората ми бременност. Не ми е казвала "ти си ми пациент от еди кога си". Занесох и синият лист за избор на лекар, записа ме и така.

# 67 438
ММ в началото на декември се прехвърли при новия, но малко преди Коледа се разболя и трябваше да излезе в болнични. Новият лекар го отпрати, като каза че изборът влиза в сила от 1.01. Болничният му лист го издаде стария лекар. Сега му погледнах амбулаторния картон - няма грешка.

# 67 439
Може би докато отидат документите в Касата...се губи време. Там отчети..и т.н..

Може да се пита в касата...най-добре ще знаят.

Общи условия

Активация на акаунт