?Въпроси всякакви?

• 5 623 028
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 68 085
  • София
Ми да питат в банката.

Моята беше с карта. Та 2 лв на месец по 10г са 240 пари.
Не е имал карта към сметката.
В ОББ май ги закриват служебно, ако няма движение по тях и ако нямаш дебитна карта.
Т.е. парите са се изчерпали от банкови такси и след това са я закрили, така ли?

# 68 086
Служебно...не мисля. Трябваше да отида аз и да си я прекратя. Изтеглих са остатъка и я закрих.
Но трябва да се пита в отделната банка как си процедира тя. Знаете...условия разни.

На сестра ми преди години сори й искаха пари при прекратяване в ДСК...за обслужването.

# 68 087
Нали всеки стар човек обикновено държи на сметка едни 500 лв. поне, за черни дни. И изведнъж потрябват му, отива в банката и му казват : Станали са 0 / НУЛА/ лв. И странното е, че никой не го поставя на въпрос в медии, по телевизията. Занимават народа с някакви си " молекули".

# 68 088
То заниси и от вида на сметката.
Моята беше разплащателна с карта.
Депозитите са по-друга работа. Там няма такси. Има само данък, и то върху печалбата...тоест удържат го от лихвата, а не бутат сумата от депозита.

# 68 089
  • Другата България
Ми да питат в банката.

Моята беше с карта. Та 2 лв на месец по 10г са 240 пари.
Не е имал карта към сметката.
В ОББ май ги закриват служебно, ако няма движение по тях и ако нямаш дебитна карта.
Т.е. парите са се изчерпали от банкови такси и след това са я закрили, така ли?
Ами аз имах разплащателна без карта и май я закриха служебно. Сега като се заговорихме мисля, че ходих да проверявам и така ми казаха. Ама ми посяхте червейчето на съмнението и ще взема пак да отида.

# 68 090
Нали всеки стар човек обикновено държи на сметка едни 500 лв. поне, за черни дни. И изведнъж потрябват му, отива в банката и му казват : Станали са 0 / НУЛА/ лв. И странното е, че никой не го поставя на въпрос в медии, по телевизията. Занимават народа с някакви си " молекули".
Принципно важните проблеми никой не ги споменава в медиите (защото  Wink ). Като красивите нови промени в обезщетенията за безработица. И други хубави неща.

# 68 091
  • Mediterraneo

Дори в пратката има някакъв лист специално за връщане, смятайте за какво става въпрос...

В пратките, които получавам от онлайн магазини, винаги има лист за евентуално връщане на артикули! Това е съвсем нормална практика. Друг е въпросът за плащането на доставката- има магазини, които поемат таксата за връщане на стоки и такива, които не я поемат. Тъкмо онзи ден пращах обратно детско бельо и бански, но онлайн магазинът е голям и връщането ми е без пари.

# 68 092

Дори в пратката има някакъв лист специално за връщане, смятайте за какво става въпрос...

В пратките, които получавам от онлайн магазини, винаги има лист за евентуално връщане на артикули! Това е съвсем нормална практика. Друг е въпросът за плащането на доставката- има магазини, които поемат таксата за връщане на стоки и такива, които не я поемат. Тъкмо онзи ден пращах обратно детско бельо и бански, но онлайн магазинът е голям и връщането ми е без пари.
Рядко пазарувам онлайн, точно поради тази причина. За първи път имам такъв лист вътре, не знаех, че е практика. Както и да е, изпратих пратката обратно, заплатих таксата и остава да си чакам парите. Дано ги преведат в най скоро време.

# 68 093
Замислихте ме.От училище ни издадоха и подариха заедно с грамотите спестовни сметки с онези зелените книжки от едно време ако се сеща някой от ДСК.Така и не съм ги теглила,книжката кой знае къде съм затрила,дали още ми е активна сметката и колко ли лихви са се натрупали?От 2007 г.я имам,ще взема да се разходя освен да видим какво ще ми кажат Rolling Eyes

# 68 094
  • София
Не знам как е в ДСК, в нашето училище "подаръкът" беше към ПИБ и точно нея споменах по-рано, че съвсем бях изключила, че я имам. Хубавато е, че наистина са с преференциални цени и дължах само 15 лева за около 8-9 години, в които не я бях ползвала.

# 68 095
Чакайте бе, хора, как така ще ми закрият сметката с мотив, че години наред нямало движение.
Нали банката е за това да си държим там парите.
И как така ще присвояват парите на човека?
При такъв случай бих се обърнала с писмо към БНБ или Икономическа полиция. /Естествено, ако всичко е така, както го казва пенсионера/.
Щом като човека има книжка-за мен сметката е била спестовна.

# 68 096
  • София
И на мен ми се вижда дълбоко неправилен мотивът която са му изтъкнали (нямало движение по сметката). Ще го разпитал свекър ми по-подробно тези дни. Той човекът се е примирил с това, което са му казали и ми го сподели просто така между другото. надявам се че не са му пробутали да подпише и разни документи за с!съгласие при това посещение

# 68 097
Като се открива сметка се подписва договор няколко страници. ПолзвАл не ползвАл дължиш такса обслужване. Прокредит така ме пратиха на фирма за кредити за 13 лева. Вдигнах им скандал и много се карахме и ми ги опростиха Grinning Същата история с Уникредит,  но там бях пуснала молба за закриване и не могли да я намерят... Бяха се натрупали 130лв. Казаха, пак след скандал, че грешката е тяхна и не им дължа нищо, но още не са ги занулили. Винаги си закривайте сметките и пазете документа, много са нагли банкерите.

# 68 098
  • София
Дали не е възможно таксите да са изяли парите по сметката и свекър ти да не е разбрал или пък банката да е преструктурирана, за толкова години имаше сливания, закриване?
Не виждам друга причина да не му ги дадат. Мен също миналата година ПИБ ме накара да си платя стари задължения по сметка от 2007 г., която ми беше издадена служебно и не бях ползвала, но бях забравила да закрия.
На мен ми се вижда множко банковите такси да "изядат" 300 долара, 20 долара годишно ли пък да са им таксите?! За ОББ става въпрос

....

Точно за такси са отишли. Аз имах такъв случай с "Райфайзен банк". Бях забравила, че имам сметка там. Имах и пари по нея. Отивам след години и парите са отишли за обслужване на сметката и такси, даже имах да давам още пари, взеха ми някаква дребна сума, закрих сметката и върнах картата, за да я унищожат.

# 68 099
то дори не е наглост, а престъпление. поне трябва да е де.

Общи условия

Активация на акаунт