?Въпроси всякакви?

• 5 556 568
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 73 200
Тук има различни - и механични, и електронни.
https://www.salvia.bg/product-category/%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80% … dzzRoCT8gQAvD_BwE

# 73 201
Разклонител на английски го наричат и Extension box.

# 73 202
  • София
Получих странен мейл,който ми е адски объркващ.
Скрит текст:

На основание чл. 142ф от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на Република България /ДОПК/, „Централна кооперативна банка” АД, ЕИК 831447150, GIIN (Global Intermediary Identification Number) DZXMV9.00000.LE.100, със седалище и адрес на управление: Република България, гр. София, бул. „Цариградско шосе” № 87, представлявано от изпълнителните директори Георги Димитров Константинов, Георги Косев Костов, Сава Маринов Стойнов и прокуриста Тихомир Ангелов Атанасов, вписано във водения от Комисията за защита на личните данни на Република България регистър на администраторите на лични данни под номер 130, Ви уведомява с настоящото  в качеството Ви на лице, отговарящо на изискванията, посочени в раздел IIIа от ДОПК /„Автоматичен обмен на финансова информация в областта на данъчното облагане”/, за извършването на автоматизирано обработване на Вашите лични данни с цел изпълнението на нормативно установените от ДОПК задължения на „Централна кооперативна банка” АД във връзка с обмена на финансова информация в областта на данъчното облагане в частта, касаеща Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за подобряване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на FATCA от 5.12.2014г. /Обн. - ДВ, бр. 89 от 17.11.2015 г., в сила от 30.06.2015 г./. Източник на обработваните данни са документите/информацията, предоставени на банката при възникването на правоотношенията между страните и по време на тяхното съществуване.

Съгласно закона, личните данни на всяко физическо лице, отговарящо на цитираните по-горе нормативни изисквания, могат и следва да бъдат разкрити от „Централна кооперативна банка” АД на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите на Република България, а от последния – на всяка участваща, по смисъла на ДОПК, юрисдикция, на която лицето се явява местно за данъчни цели. Всяко физическо лице, за което се обработва информация по чл. 142б, ал. 1 от ДОПК, има право на достъп, заличаване, коригиране или блокиране на отнасящите се за него лични данни, както и да поиска от изпълнителния директор на Националната агенция за приходите да бъдат уведомени участващите юрисдикции, на които са били разкрити личните му данни, за всяко извършено заличаване, коригиране или блокиране, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия. „Централна кооперативна банка” АД осигурява на всяко физическо лице възможност да направи съответна справка в офисите на банката, в които са открити и се водят неговите, респективно на контролираното от него образувание, сметки.

„Централна кооперативна банка” АД Ви кани да използвате възможността, в случай, че вече не е направено, да бъдат декларирани пред банката във възможно най-кратък срок чрез подаване на декларация по образец, вашите данни относно дата и място на раждане; всяка юрисдикция, на която сте местно лице за данъчни цели; данъчен номер за всяка юрисдикция, на която сте местно лице за данъчни цели. В случай, че „Централна кооперативна банка” АД има удоволствието да сте неин клиент в лично качество, декларацията следва да бъде подадена от Вас. В случай, че сте лице, контролиращо клиент на банката, което е образувание, декларацията следва да бъде подадена от законните представители на образуванието. В случаите на представителство на клиент по пълномощие декларацията следва да бъде подписана от клиента-физическо лице, съответно от законния представител /законните представители в случаите на колективно представителство/ на клиента-образувание, като е необходимо подписите на деклараторите да бъдат нотариално удостоверени.

Моля да бъде взето предвид, че, съгласно чл. 142ш, ал. 2 от ДОПК, „Централна кооперативна банка” АД може да закрие сметка, ако титулярят на сметката откаже да предостави декларация или документални доказателства и това води до невъзможност предоставящата информация финансова институция да изпълни задълженията си за извършване на комплексна проверка и предоставяне на информация съгласно този кодекс.

Употребените в настоящото понятия следва да бъдат тълкувани в съответствие с ДОПК, респективно, Закона за защита на личните данни на Република България.
Ако  правилно разбирам трябва да подам декларация за доходи или нещо такова?
Имейла не е фалшив. Отиди до банката, трябва да им попълниш една декларация. Казвам го, защото аз имах същия казус. Simple Smile
Чудесно ,но от какво произхожда мейла и каква е причната да ми го изискват? Обясниха ли ви ?
Отговорих на предходната страница.
Странно, че питате, а не четете.

# 73 203
Питам ,защото за мен не е отговор линка ,който пуснахте Wink Не виждам какво налага моето ходене до банката и каква е целта на мейла. Защо трябва аз да участвам в този обмен на финансова информация ?  През тази сметка ми върви единствено заплатата .

# 73 204
  • София
Явно имате само дебитна карта и не посещавате банков клон, където досега щяха да ви я предоставят за попълване. Затова ви приканват с мейл да ги посетите.
Защо ви го изискват - има достъчно информация в линка /Споразумението/
То и  мейла, който са ви изпратили са го написали - "Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за подобряване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на FATCA от 5.12.2014г. /Обн. - ДВ, бр. 89 от 17.11.2015 г., в сила от 30.06.2015 г./."
Толкова от мен. Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 16:47 от Oceans

# 73 205
  • София
Питам ,защото за мен не е отговор линка ,който пуснахте Wink Не виждам какво налага моето ходене до банката и каква е целта на мейла. Защо трябва аз да участвам в този обмен на финансова информация ?  През тази сметка ми върви единствено заплатата .
Предполагам, че чрез декларацията ще се съгласите банката да обработва личните ви данни според Европейската директива за защита на личните данни. Задължително става от 25 май т.г..

# 73 206
Благодаря!

# 73 207
  • Варна
Колко изгодно? Най-обикновените са 20-25 лв в аптеките.
Нямах представа. А каква марка да гледам?
Аз имам такъв и съм доволна. Предпочитам механични, защото няма да ме подведат заради проблем с батерията или електрониката.
https://www.salvia.bg/product/унимарк-апарат-за-кръвно-механичен-кл/

# 73 208
Виваком да не са почнали да взимат такса за включване на спрян телефон поради неплащане на сметка? Никога преди не са ми искали пари, ако забавя плащенето. Да не говорим, че всичко плащам през Ипей, но онзи ден са искали от баща ми 2 лева, защото са забравили да платят и телефонът е бил спрян...

# 73 209
Виваком да не са почнали да взимат такса за включване на спрян телефон поради неплащане на сметка? Никога преди не са ми искали пари, ако забавя плащенето. Да не говорим, че всичко плащам през Ипей, но онзи ден са искали от баща ми 2 лева, защото са забравили да платят и телефонът е бил спрян...
Ако са го спрели и след това е платил - да. В теленор беше 0.70лв на номер .

# 73 210
Да, точно така - спрян и платен. Откога е това? Досега не съм плащала нищо.

# 73 211
Преди година и половина разбрах за първи път за тези такси,но не знам кога са ги въвели.

# 73 212
Какво бюджетно мога да подаря на двама помогнали ми в нужда шофьори?
Дребен аксесоар за колата или нещо изразяващо благодарност? Търся нещо съчетаващо и двете, но не знам какво.

# 73 213
Аз бих заложила на класиката- алкохол, бонбони, кафе, ядки....

# 73 214
Не!
Не искам с извинение нещо което ще отиде в тоалетната. Искам нещо което да докосне душите им, особено на жената.

Общи условия

Активация на акаунт