?Въпроси всякакви?

• 5 556 374
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 73 395
Къде намери пък лют зехтин ...?! Simple Smile

# 73 396
Ами някои от екстра върджин зехтините лютят, не знаеш ли?

# 73 397
Моля кажете ми марка зехтин, който да не е лют, да не мирише силно на сурово масло, да е качествен, да няма остър вкус и силен аромат, да става за салата и за готвене, че все попадам на някакви, които не ми харесват на вкус. Може би искам много неща в една бутилка, но просто има толкова зехтини, че ако карам на проба-грешка, ще ми струва твърде скъпо.
ELIA Aromatikon
ELIA Delikatos
Втория е по-сладък и по-трудно се намира Simple Smile
Виж в Била.

# 73 398
Ами някои от екстра върджин зехтините лютят, не знаеш ли?

Никога не съм попадала на лют зехтин чист.

# 73 399
Вече вложен в ястие, може и да не го усетиш много, но аз имам силно обоняние и силен вкус. В салата дори усещам, ако вкусът на зехтина не ми харесва и ми разваля цялата салата. Скоро купих един зехтин с трюфел, ами няма такава гадост. Така мирише, че не мога в нищо да го сложа, ще го изхвърля сигурно. А не е евтин. Може само на мен да ми е така вкуса и обонянието, но не ми е приятно да мирише и да има неприятен вкус.

PELLI, мерси много!

# 73 400
Доста зехтини ми горчат и смърдят,но може би защото имам по-изострен вкус,де да знам.

# 73 401
  • Across the Multiverse
За миризмата хубаво, ама и аз за първи път чувам зехтин да люти (освен ако не е някой с чили  Wink )

Моля кажете ми марка зехтин, който да не е лют, да не мирише силно на сурово масло, да е качествен, да няма остър вкус и силен аромат, да става за салата и за готвене ...

За салата и готвене са различни зехтините, съответно екстра върджин и помас.

# 73 402
Сигурно не става много ясно - да, търся марка зехтин, който е за готвене и марка салатен зехтин, не един и същи зехтин и за двете неща.
Много са ми интересни тук хората, щом не са чували лично те нещо, значи то не съществува.

# 73 403
На мен ми се струва,че ако един зехтин люти може да е развален или некачествен.За готвене има зехтин помас в Кауфланд за 7лв/литър.

# 73 404
Ето тук може да прочетете малко какво обясняват хората за лютия зехтин
https://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=198765&page=3
Нали не си представяте вкус на люти чушки.

# 73 405
Момичета, пак съм аз с ухапването ми. Колкото и да е странно, още не е минало. Пробвах с всеки съвет, даден, но все още ме сърби, червено е, че и боли. Има ли смисъл да отивам при лекар?Няма ли лек? Някакви хапчета, освен алергозана, които се купуват без рецепта? Едно-единствено ухапване, а толкова ме побърква....

# 73 406
Не съм прочела за ухапването ти, но Фенистил гел е за такива цели. Алергозан вече е толкова старо лекарство, помага ли изобщо за нещо.

# 73 407
_viki, Баща ми го беше ужилила пчела или оса ( да не излъжа ) по крака. Стоя му голямо червено петно с червена точка в средата. Не му помогна нищо освен гел от алое вера.
За нула време изчезна всичко и не остана белег.
След известно време, инцидентно си нараних крака в едно желязо. Раната беше голяма и не зарастваше, а болката беше много силна.
Той ми даде от същият гел и скоро зарастна всичко, но остана лек белег при мен.
Опитай, не губиш нищо. Simple Smile

# 73 408
  • Across the Multiverse
Сигурно не става много ясно - да, търся марка зехтин, който е за готвене и марка салатен зехтин, не един и същи зехтин и за двете неща.
Права сте, не става никак ясно.
Момичета, пак съм аз с ухапването ми. Колкото и да е странно, още не е минало. Пробвах с всеки съвет, даден, но все още ме сърби, червено е, че и боли. Има ли смисъл да отивам при лекар?Няма ли лек? Някакви хапчета, освен алергозана, които се купуват без рецепта? Едно-единствено ухапване, а толкова ме побърква....
Според мен- на лекар, не звучи безобидно толкова време да не минава ...

# 73 409
  • София
Истинският екстра върджин зехтин има леко нагарчащ и и леко стипцив вкус (предполагам това наричаш "лютив"). Такъв е, дали по-силно или по-слабо изразен, няма да намериш качествен екстра върджин без тези характеристики. Все едно да търсиш шарлан, който няма вкус на кюспе.

По-добре готви с слънчогледово олио вместо с помаче. По- евтино е и със същите характеристики

Общи условия

Активация на акаунт