?Въпроси всякакви?

• 5 553 552
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 73 755
И ние сме взимали от този зехтин и сега пак се възползвахме от промоцията.

# 73 756
  • Варна
Някой може ли да изкаже мнение за тези 2 зехтина:

и

Първият е с марка Cirio, вторият – Costa D'oro Olisana.

В магазин "Метро" има промоция "2 на цената на 1" и мислим да се сдобием с някой от посочените зехтини.

Кой, според вас, е по-качествен и как са като вкус? Нагарчат ли много? Стават ли както за готвене, така и за салати?

Благодаря! bouquet

Първия - НЕ!
Моя ехе кога още взе на голяма далавера според него купи 1, плати 2.. горчи, мамицата му, не се трае!

# 73 757
  • Sofia
Уф, ами, ще видим какво ще правим. Simple Smile

На мен ми казаха, че Extra Virgin зехтинът винаги горчал умерено. Аз не съм забелязала, де, но ние предимно готвим с него, рядко го ползваме за салати. Peace

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 22:03 от Blаck Cat

# 73 758
  • Across the Multiverse
Защо не опитате други студенопресовани олиа, щом не ви харесва вкуса на екстра върджина ?

За петната : +1 за Kapus Weiss- ''домашен“ сапун все едно, от едно време, но с по-приятен аромат.

# 73 759
  • Sofia
Защо не опитате други студенопресовани олиа, щом не ви харесва вкуса на екстра върджина ?

Въпросът към мен ли беше? Ако "да", аз никъде не съм писала, че не ни харесва вкусът на Extra Virgin зехтините. Ние и сега готвим у дома с такъв, този. И не знам дали, защото се води Delicato, но определено не горчи натрапчиво. Затова малко ме стресна твърдението, че този на Cirio е ужасно нагарчащ. Simple Smile Ако е твърде много, не знам дали ще ни понесе добре.

# 73 760
  • Бургас
Ето част от моите неволи.... На нова работа съм и понеже не съм от най-добрите шофьори (все пак съм жена :Д) одрах някаква кола на служебния паркинг, незнаех на кой е,но ми стана съвестно и оставих бележка с извинение и номер за контакти. На следващия ден един колега, който непознавах (работим в различни сектори) дойде при мен с бележка и ме пита какво ще правим. В крайна сметка си бях виновна и се съгласих да поема ремонта, а той да ми предостави касова бележка. На следващият ден каза,че е звънял на майстор и му казал 80-100 лв. Сега да обясня на кратко ,че колефата беше спрял от дясно до мен, а имаше кола и пред мен,а зад мен също- спряна успоредно ,а и бях спряла много близо от дясно, при маневра за излизане инцидента се случи. Не обърнах внимание на марката на колата ,мисля че беше пежо, но не съм сигурна, бях оплашена и не съм гледала точно такива подробности,модел също незнам, цветът е сив металик, одраното е една черта след задната лява врата (към калника), не е огънато, не е вдлъбнато, има малко малко от моята боя,но не е дълбоко, според мен с пастиране и спрей ще се оправи. Естествено обаче щом друг го плаща ми каза,че трябвало пребоядисване на елент. Ориентировъчната цена,която ми каза 80-100лв не са малко (поне за мен) ,но го приех не са чак толкова. Днес обаче идва въпросния колега и ми казва,че ремонта му излязъл 200 и нещо лева, но от него да минело да му дам само 200. Неразбирам чак толкова от коли и ремонти, но до колкото четох в интернет цената е 80-100-120 лева за боядесване на детайл. Естествено не ми остави бележка, щял да ме изчака на заплата да му ги дам-сам предложи. Ако има запознати нека напишат своето мнение дали не се опитва да ми вземе пари отгоре понеже съм жена неразбирам и съм и виновна. Приемам съвети вие как бихте постъпили. Надявам се да няма много упреци от типът "къде си гледала" , "така е като неможеш да шофираш" и др. подобни, все пак съм шофьор от скоро, пък и е човешко, случва се.

# 73 761
Никакви пари не му давай, защото и той не е давал Wink

# 73 762
  • Бургас
Не ми се дават,но все пак нова работа не ми се иска да участвам в скандали, да създавам грешно впечатление у колегите и да се глядаме на кръв следващите месеци.

# 73 763
Как реши, че не е давал? Знаеш със сигурност, че има каско, видяла си драскотината или си ясновидка?

В такива ситуации, ако не искаш да те лъжат, с него в сервиза. А така никога няма да си сигурна дали те лъже за размера на сумата или не. Зависи къде е правил колата, може и толкова да струва. Ако е при някой тенекеджия, дето си работи в гаража и пръска там с някакво пистолетче с компресор, е наистина от 80 до 120 на детайл. Но ако отиде при някой като един, дето познавам и чакат на опашка при ни него, да не ти разправям колко взима, но пък прави яко всичко, което пипне.

# 73 764
  • Sofia
И аз не бих дала пари, но и не бих си оставила телефонния номер. Peace

# 73 765
  • Бургас
Как реши, че не е давал? Знаеш със сигурност, че има каско, видяла си драскотината или си ясновидка?

В такива ситуации, ако не искаш да те лъжат, с него в сервиза. А така никога няма да си сигурна дали те лъже за размера на сумата или не. Зависи къде е правил колата, може и толкова да струва. Ако е при някой тенекеджия, дето си работи в гаража и пръска там с някакво пистолетче с компресор, е наистина от 80 до 120 на детайл. Но ако отиде при някой като един, дето познавам и чакат на опашка при ни него, да не ти разправям колко взима, но пък прави яко всичко, което пипне.

Горния цитат го е писал друг потребител,а не аз,само съм го цитирала. Едва ли някой,на който ше му платят ремонта няма да си оправи колата на хубаво място. Ако е някой много качествен майстор,за който се редят на опашка от 09.05 до днес да е готова е малко противоречиво.

Blаck Cat Има камери и охрана на паркинга,ако се поинтересува ще разбере веднага,така че това ми се видя по-добър вариант.

# 73 766
Аз отговарям на цитата на другия потребител първо, а после на теб.

# 73 767
  • София
Онзи ден пред блока един помля отпред на едни съседи колата. Свекървата живее над нас те през два входа. Казвам изчакайте ще ги повикаме и да се раберат. Тоя записа номера на колата щял да се обади хаха повярвах  му. Снимах му номера и им го дадох.
Мисля, ме е редно като направиш беля да си повмеш отговорност за нея.

# 73 768
  • от Луната
Скоро при подобна случка между съседи на паркинга на блока ни, проблема се е разрешил с попълване на двустранния протокол, обаждане на 112 и без никой от двамата участници да има каско. Само с гражданската се оправили. Понеже пострадалите са ми познати и ги попитах, казаха че са им превели 290 лв, а щетата е била много леко спукана  и одраскана броня, която вече почти месец си карат така и не им е проблем, докато си чакат превода на парите Wink

# 73 769
  • София
Ето част от моите неволи.... На нова работа съм и понеже не съм от най-добрите шофьори (все пак съм жена :Д) одрах някаква кола на служебния паркинг, незнаех на кой е,но ми стана съвестно и оставих бележка с извинение и номер за контакти.
.............
От много години карам кола, случвало ми се е да ми одраскат и обратното и точно така се прави както си постъпила, браво, !! Не е често срещано явление, но така трябва да бъде ако искаме да сме европейци, последното е с неясен изход дали изобщо ще стане.
Първо при разговор с този човек трябваше да попиташ дали има пълно каско, важии за теб, това е задължително в повечето случаи, но не всеки го прави, по различни причини, на един му е стара колата и смята,че вече не е необходимо, на друг по друга причина. Второто е дали има гражданска, също е много важно. При едно пълно каско си има застраховател и проблеми общо няма да има , вероятно и ти си наранила колата си и може би ще трябва да се оправи боята. Ако той кара Пежо вероятно е клиент на сервиз-Пежо и там ще му я оправят, съответно би трябвало да ти представи фактура, която ти би могла да осребриш при доброто желание както си изразила. Ако има застраховател би трябвало колата да мине през застраховката и нито ти плащаш, нито той плаща, поема се от застраховката, като се прави оглед от застраховател и се оценяват щетите, разбира се без да те намесва, просто колата е била одрана на паркинг и... готово, а може сметката от поправката да се изпрати при твоя застраховател и там вече се уреждат нещата .
Или се вика застраховател на място и този който е виновен поемаше щетите, тук нещо ми убягва, нямам точен спомен как беше, но имаше такова нещо.  Peace
При всички случаи сега ще поискаш фактура от сервиз в който е извършен ремонта.
Според мен , личното ми мнение е, че не е постъпил колегиално, като шофьор,  но това е до човек, разбира се,  единственото е да поискаш фактурата от ремонта  и ти да поемеш разноските.
Прочетох,че има изразено мнение , че цената е висока, там не можеш да бъдеш сигурна, защото ако е оторизиран сервиз е съвсем вероятно да е висока,  изхождам от моята кола,защото съм клиент само на оторизиран сервиз към моята кола и цените наистина са много високи.
Дали ще може да се оправи повредата с паста или не, не можеш да бъдеш сигурна, в повечето случаи няма да може, но това може да го каже само този който ще поправи боята.
В общи линии е това , с една дума кавалерското ти отношение , доброто отношение, което си проявила, може би ще ти изиграе лоша шега, защото ... дано и отсрещната страна да е точна.
Можеше и само с гражданската да се оправят нещата..

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 01:30 от marchеva14

Общи условия

Активация на акаунт