?Въпроси всякакви?

• 5 557 095
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 82 380
Що да трябва-не трябва. В твоята къща ще си правиш каквото си искаш...амаха Satisfied

Как беше - какво съм длъжен да правя-пише в данъчния кодекс, какво не трябва да правя - в наказателния. Всичко друго си е по мое желание....

# 82 381

В началото на декември се развали нашата сушилня, ползвана постоянно близо дванайсет години. За това време, съм почиствала само филтрите и съм изхвърляла казанчето в което се събира водата. Извикахме едни момчета които  я  оправиха, имаше проблем с ролките на лагерите. Та като я разглобиха я огледах отвсякъде и почти никъде не беше натрупан прах или други мърсотии. Естествено пуснах една прахосмукачка, та да почнем на чисто отново Yum

# 82 382
ЖДНБ, от 5 години имам сушилня, но чистя само филтрите с прахоляка, не знаех, че трябва и други почиствания да и се правят newsm78

И аз така. Моята е стар модел, никъде не се събира вода, а е свързана с комин, не се смейте. Оттам вероятно излиза влагата, не знам. Иначе има едно отделение най-отпред като се отвори вратичката, и в него се събира много мъх, който премахвам като се понатрупа, да речем на 2-3 перални се налага веднъж. Самият барабан би могъл да се забърше с някаква анти-бактериална влажна кърпичка например. Друго за бърсане/чистене в моята сушилня няма.

# 82 383
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ЖДНБ, от 5 години имам сушилня, но чистя само филтрите с прахоляка, не знаех, че трябва и други почиствания да и се правят newsm78

И аз така. Моята е стар модел, никъде не се събира вода, а е свързана с комин, не се смейте. Оттам вероятно излиза влагата, не знам. Иначе има едно отделение най-отпред като се отвори вратичката, и в него се събира много мъх, който премахвам като се понатрупа, да речем на 2-3 перални се налага веднъж. Самият барабан би могъл да се забърше с някаква анти-бактериална влажна кърпичка например. Друго за бърсане/чистене в моята сушилня няма.

не се смея, хич не е смешно.
изливаш водата от сушилнята в комина?!
как са съседите под вас?
оттеглям си въпроса. знам какви са съседите - търпеливи или липсващи.
а може просто да не знаеш къде отива маркуча от сушилнята.

# 82 384

polin_a, предполагам, че твоята е от другия вид, т.е. вентилационна и затова при теб не се събира вода

# 82 385

polin_a, предполагам, че твоята е от другия вид, т.е. вентилационна и затова при теб не се събира вода

Да, вероятно. Никъде никаква вода не се събира. Нямам съседи отгоре. В къща сме и отгоре пак сме си ние. Повтарям, че е стар модел. В комина отиват изпарения.

# 82 386
От моята праисторическа сушилня не се събира вода. Има отвор отстрани, от него излиза пара, сигурно може и в комин да се отведе.

# 82 387
  • Германия
Ако искаш, попитай в Каритас. Знам, че приемат дарения и под друга форма, не само пари, но за тези неща не съм сигурна. Давам линк към сайта им. https://caritas.bg/
Много ти благодаря за предложението!  Вчера сутринта им звъннах, няколко часа по-късно те ми върнаха обаждането с информация, че им трябват играчки за център за подготовка на деца за училище и детска градина. Следобед изпрах играчките и ги изсуших, а днес сутринта им ги занесох. Blush

# 82 388
Как беше - какво съм длъжен да правя-пише в данъчния кодекс, какво не трябва да правя - в наказателния. Всичко друго си е по мое желание....

Тете, напълно те подкрепям. Flowers Hibiscus
И за да не е спам. Глобите по наказателни постановления се пускат препоръчани, с обратна разписка, няма как просто да захвърлят писмото някъде. Ако не сте си били в къщи, оглеждайте се за бележка за получаване в пощенския клон на препоръчано писмо. И тъй като срокът, в който ви изчакват да си получите писмото е 10 дни, преди да го върнат, отвреме на време може да проверявате на гишето в пощата.

# 82 389
  • София
Те и писмата след конкурс уж се пускат с обратна разписка, но ви казах къде беше писмото...

# 82 390
  • Сф
И моето НП за откраднатата л.к го няма хич. 3 ти месец..подсетихте ме..ама няма и да го търся се..след 3 годинки ще се намерим Wink

# 82 391
Момичета,имам следния въпрос...
Предстои ми да направя изследвания за хламидия и микробиология,преди цветна снимка на тръбите.
Както всяка параноичка,се притеснявам от сега и чета ли чета-симптоми,заразяване,лечение и тн...
Имам основание да мисля,че има нещо,защото имам ендометриоза,която все от нещо се е появила(инфекция например).
Та....
Изследването за хламидия се прави с цервикален секрет.Това е най-точното разбрах.
Не отдавна ми правиха изследване микробиология с гърлен секрет(заради чести гнойни ангини).Дали ако е имало нещо,там е щяло да излезе или това за хламидията си е съвсем отделно,независимо изследване ,само с цервикален секрет?

Ще мога да отида до гинеколожката ми чак след 2 седмици и до тогава би било хубаво ,ако мога да получа някакво успокоение поне...

# 82 392
Спри да четеш и да се навиваш и просто си направи изследването. Най-добре и двамата с мъжа ти си го направете, ако действате за бебе.

# 82 393
Спри да четеш и да се навиваш и просто си направи изследването. Най-добре и двамата с мъжа ти си го направете, ако действате за бебе.

Е ще го направя,но след 2 седмици,когато имам възможността да ида на гинеколог.
При мъжа как се прави това изследване?Кръв ли,какво му взимат?

До преди опитите за бебе и навлизането по-надълбоко в нещата,не се бях замисляла колко несериозни са лекарите ни.А уж говорят за превенция и тн.
До 25 години никой не бе пожелал да ми направи цитонамазка,нямало нужда.Аз си я изисках накрая.
За тези изследвания дори и не знаех ,все пак не съм аз специалиста.Мислех,че гинеколозите си знаят работата и кога и какво да се направи.
Да не говорим,че 3 пъти съм се лекувала от гъбички.И дори след тях не ми беше казано да си направя по-обстойни изследвания.
Все пак,когато идеш на лекар не му казваш ти какви изследвания да ти назначи,нали?
Много съм ядосана и ме е срам,че на 30 години за пръв път се сблъсквам с това и трябва да треперя,защото за цели 12 години(полов живот)имам само 2 цитонамазки....

# 82 394
Според мен си смени гинеколожката. Не е твоят човек явно, щом не отговаря на въпросите ти. Просто намери друг.

На горния въпрос - микробиология на гърлен секрет не "хваща" хламидията. Отделно изследване си трябва, но какво-що, няколко ли са, кое е най-сигурно - тези въпроси към лекаря, който би трябвало нормално да отговори и обясни. Ако не-сменяш го, както казах.

Общи условия

Активация на акаунт