Ритик Рошан - гръцкият бог на Боливуд

• 147 983
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Пит,   Hug нямаш представа колко радост ми донесе  превода ти.
Заредих се за цяла седмица.
....
Вече на няколко места чувам от устата на Ритик такива хвалебствени думи към баща му.
Браво! Страхотен син е!
МНого се радвам. И за мен е голямо удоволствие да го превеждам. Той самия е супер зареждащ и позитивен. И аз искам неговия мейл, ама тц.  Mr. Green

Иначе семейството е ключов фактор в живота му - и баща му и дядо му, велики известни личности, които е трябвало да надскочи и е трябвало да преживее доста, за да бъде достоен за тях.
За тази вечер съм си изтеглила Мисия Кашмир и Лакшия.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 19:32 от Пит

# 46
Цитат
Знаеш ли, само хора, които превят екстремни неща могат да постигнат велики неща и да стигнат далеч. Аз виждам себе си в теб, защото аз съм същия.

Мдаааа, момчето е екстремно и много упорито още от малък.

Какво разказва татко му...

"Като дете беше много упорит. Каже ли нещо - и край! Той беше много труден на яденето. Да го нахраниш винаги беше сложна задача. Един път бях приготвил картофено пюре, а той, както обикновено, започна да се назландисва/да упорства. Бях толкова ядосан, че изобщо дори и не му се скарах, а просто му изсипах пюрето на главата и излязох. Беше на шест години. Той започна да плаче.  Много лесно плачеше, но само пред нас."

"Той винаги е бил дете-домошар и можеше с часове да стои сам в стаята си, да играе с играчки/колички. Добре му вървеше учението,  никога не учеше в къщи. Просто беше много внимателен в училище, прибираше се в къщи и приключваше домашните работи.  Никога в живота не сме му наемали преподаватели."

"Когато Ритик се роди, аз бях зает с кариерата си, така, че практически не намирах време за него, но често го вземах с мен на снимки. Пинки беше на 21 години, когато стана майка. Понякога беше непоносим. Един път, когато се връщахме в къщи късно с Пинки, видяхме под нашия дом огромна тълпа. Вдигнахме глави и видяхме, как Ритик от горе хвърля празни бутилки от бира от 13-тия етаж и със задоволство гледа тълпата, която се беше събрала отдолу! Ето тогава беше първия път, когато го зашлевих (ударих шамар) и той започна да плаче.
"

Сладур! Сладур! От малък още.  Joy Joy Joy Joy

Пит, нямаш никакъв шанс с имейла.
Щото като я гледам Джоди е толкова влюбена, че в никакъв случай няма да го сподели с теб.

Този филм за Кашмир го гледах. Хубав е, но последните му филми са по-добри. Това е нормално всъщност. Актьорът да израства с годините.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 19:45 от kali_georgieva

# 47
Брей, голямо диване бил нашичкия. Joy Joy Joy
Ма и аз да бях, нямаше да му простя. Сега като ги сравнявам на снимките с баша му, одрал му е кожата - и очите и брадичката, и ушите и носа. Само дано не оплешивее като него. Въпреки, че то този ген се пренася от жената.

# 48
И едно видео, за снимките на Хвърчила. Ами има емоции на снимачната площадка,
ако екипът е емоционален. Тук явно е било така.
Барбара разказва, как режисьорът я е връщал няколко пъти на
сцената, когато удря шамар на Ритик (Джей)...  и вижте какво става.
Не Джей (защото това го няма по сценарий), а Ритик я удря хилейки се
и после побягва, докато не го е хванала Барбара.
Просто са се забавлявали.

Ето го и видеото. На 2,30.

http://www.youtube.com/watch?v=q91svSmbJkY

# 49
  • София
момичета, страхотни сте
клиповете, интервютата ме заредиха за цялата седмица
момчето е упорито, как не, като е козирог, няма начин да не преследва тръдо и упорито целите си
аз пък...да си призная, изгледах Императорът и розата във всички възможни качени варианти Mr. Green Mr. Green
може да се каже че знам репликите наизуст вече Joy Joy
интересно че има най-различни преводи, всеки звучи различно, и допълва другите
този филм....просто е невероятен...и атмосферата, и героите, да не говорим за играта на двамата, просто са прекрасна двойка, чудя се защо са променяли очите на Айшавария, определено е с лещи 

# 50
Хехей, купон е било! Ритик разправя, че е репетирал два месеца да изпее песента от филма. А Барбара много е искала да участва във всички каскади, но в началото не са й давали. Това е бил първия й екшън филм.
А за Айшваря наистина ми е странно. Има толкова красиви очи... Признавам си, аз в началото не я познах.

# 51
Момичета,  Hug Hug Hug

Отнсно очите на Ашварайя, явно така е изглеждала Джодха.

Докато за Акбар Велики има снимки и реконструкции,

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D0%B1%D0%B0%D1%80_%D0% … D0%B8%D0%BA%D0%B8

за нея не срещнах, но явно очита са и били тъмни.
Съобразили са се с историческите факти.

# 52
Това е толкова красиво направен филм, че може да се гледа
многократно - не омръзва.

# 53
# 54
Ритик прочита за фенките си в Bg   Mr. Green

# 55
Ритик Рошан продължава снимките на Bang Bang
Източник: http://indianexpress.com/article/entertainment/bollywood/hrithik … ng-for-bang-bang/

Боливудския супергерой Ритик Рошан се върна на работа, след една протяжна 2013 година - след контузия на мозъка му и след раздляла със съпругата си Сузан Рошан.

Актьорът от Krrish 3 наскоро пристигна в столицата на северния индийски щат Himachal Pradesh Шимла да възобнови снимките за филма "Bang Bang" на Сидхарт Ананд, в който си партнира с Катрина Каиф. Филмът бе отложен заради травмата на главата, която претърпя актьора, докато снимаше кадри от Bang Bang.

Филмът продължаваше да се снима без Ритик Рошан, докато той се възстановяваше от операция на мозъка му през юли 2013 година. Според докладите, както Ритик така Катрина са били дали почивка на проекта и по график снимките сега ще продължат с тях без прекъсване в продължение на шест седмици.

Актьорът имаше успешна 2013 г. с неговия "Krrish 3", след като той стана втори в класацията на Grosser за 2013 г., след  "Dhoom:3" на Амир Хан и пребори "Chennai Expres" на Шах Рук Хан.

В личния му живот обаче, 2013 г. не беше толкова приятна за Ритик, който се раздели със съпругата си Сузан Рошан след 17 години връзка. Актьорът също трябваше да се подложи на операция на мозъка, последвана след инцидент на декорите на "Bang Bang", която сложи запор на всичките му работни ангажименти.

Скоро след "Bang Bang" Ритик Рошан ще бъде ангажиран с проекта Shuddhi на Каран Джохар, в който ще участва и Карена Капур Хан.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 10:08 от Пит

# 56
"Hrithik has seen my failures" - Rakesh Roshan
Ракеш Рошан: Ритик е виждал неуспехите ми.

Истинският герой
Синът му суперзвездаta Ритик Рошан може да играе супергерой във филмите на татко, но Ракеш в реалния живот не е бил по-малко герой. Преди повече от десетилетие, режисьорът, който е получавал заплахи за изнудване, е бил прострелян след представянето на неговия блокбъстър Kaho Naa ... Pyaar Hai през 2000 година. Докато някой друг на негово място би се втурнал към болницата, вместо това смелият Ракеш влязъл в полицейското управление. "Исках нападателите да се задържат. Куршумът мина през ръката ми право в едната страна на гърдите ми, но аз не знаех, че раната е сериозна. Когато се осъзнах, ръката ми кървеше и аз я превързах с кърпичка. Помолих шофьора ми, който бе започнал да трепери, да ме закара до полицейския участък първо. Чак след като стиганах болницата, семейството ми беше информирано. Лекарите бяха изненадани, че куршумът не е докоснал нито един нерв в ръката ми, в противен случай пръстите ми щяха да са осакатени завинаги."

Актьорски години
Най-големият син на ветерана композитор Рошан, Ракеш израснал с мечти да бъде звезда. "Баща ми щеше да има музикално заседание у дома. Щяха да идват звезди, измежду които Шами Капур, Прадеп Кумар, Бхарат Бхушан. Бях ги видял да пристигат в огромни коли с тълпи след тях. Оттогава исках да бъда актьор. Бягах от училище, за да гледам филми. Поради тази причина ме изпратиха далече в школата Sainik в Satara", усмихва се той. Но непослушния Рошан, израства в отговорен за една нощ, когато той загубва баща си на 16. Той започва работа като асистент-режисьор на HS Zhaveri за Sanghursh и Мохан Кумар за Anjaana и Aap Aye Bahaar Ayee в края на 60-те години, преди да се превърне в герой в Ман Мандир, Kahani Ghar Ghar Ki и Paraya Dhan в началото на 70-те. Ракеш, като актьор, никога не се е радвал на славата, за която мечтаел. „Сблъсквах се с много откази. Дори и да правех хит, големите режисьори не бързаха да подписват договори с мен. Трябваше непрекъснато да се обаждам на хората и да питам за работа." Той дава например: "Продуцентът на TC Dewan беше подписал с мен договор като герой в Priyatama (1977), но скоро главната роля бе дадена на Jeetendra. Тогава моят приятел Jeetu каза: "Променили са мнението си. Ако кажа не, ще вземат някой друг. "Мислех, че е по-добре да направя филма с приятел, отколкото някой друг да участва в него.“ Но нищо не можело да накара Ракеш да се откаже."Взимах второстепенни роли (Khel Khel Mein), отрицателните роли (Aakhir Kyon ) ... надявайки се един ден и аз да хвана автобуса. Някои от моите връстници се отказаха след като спряха да получават главни роли, но аз нямах проблеми с егото си. Аз знаех, че някой ден щях да успея в нещо!"

Kато продуцент
Тайно, той имаше за цел да стартира своя собствена продуцентска компания. "Ракеш Рошан, актьорът, отстъпи мястото си на Ракеш Рошан продуцента. Исках да бъда като RK (Радж Капур)  - някой, който е актьорствал и също така продуцирал и режисирал филмите си.", казва режисьорът, който създаде компанията си Filmkraft през 1980 година. Нейната първа продукция е Aap Ke Deewane, последвана от Kaamchor (1982) и Jaag Utha Инсан (1984). "За Kaamchor (режисиран от K Vishwanath) ние трябваше да заснемем песен в Ooty, но нямахме пари. Ипотекирах колата си за двеста хиляди рупии (около $ 4200 US)  и заснехме песента. И въпреки, че филмът станал сребърен хит, не постигнал нищо за него.  "Jaya Prada постигна малко повече, но аз останах, където бях", оплаква се той.

Като режисьор
Тогава Ракеш зави в друга посока. "Не бях запален да участвам в собствените си филми. Когато другите не ме искат в техните филми, защо да се бутам в моите? Като режисьор беше последният ми шанс да се докажа.", казва Ракеш, чийто режисьорски дебют е в Khudgarz (1987)." Карахме до премиерата на филма в Metro в моя мерцедес . Казах на жена ми Пинки:  "Ако филмът се провали това ще бъде последният път, когато щях да се возя в колата. Като актьор с кариерата ми е свършено. Като продуцент последния ми филм Bhagwan Dada (1986 ) не сработи. Ако Khudgarz не успее, няма да получа още един шанс да се докажа". Жена ми започна да плаче. Но животът ми се промени след премиерата." И той продължил да прави хитове като Khoon Bhari Maang, Кишен Kanhaiya, Karan Arjun и Koyla (между 1988-97). Той обяснява интереса си към буквата "K": "Един фен ми писа, казвайки: "Вие трябва да правите филми, започващи с буквата "K". Всички филми, в които сте участвали,  които започват с К - Khel Khel Mein , Khatta Meetha , Khubsoorat , Khandaan са се справили добре ". Но аз не обърнах внимание и продължих напред с Bhagwan Dada, който не се справи добре. След Khudgarz , той отново ми писа, "Истината е там, виждате, че Khudgarz е хит. От тогава всичките ми филми започват с "K"."

Ритик и аз
След като сина му Ритик Рошан прави дебюта си, амбициите на Ракеш поеха нов обрат. Всъщност, имаше много рискове, когато Kaho Naa ... Pyaar Hai е бил произведен. "Исках да му дам старта, който заслужаваше. Музиката на филма изглеждаше обещаващо. Ритик и Амиша Пател се справиха добре. Знаех, че филмът няма да ме разочарова. Не съм имал спънки.", казва продуцента на блокбъстъра." Мога да докосна нови жанрове, защото Ритик ми дава време. Никой не би направил Koi ... Mil Gaya (2003) след Kaho Naa ... Хората казваха, че съм луд, за да карам Ритик да играе умствено изостанал герой. Аз също съм горд от Kites ( 2010). Опитахме нещо ново - кросоувър кино." За усърдието на Ритик той казва: "Дори когато той ми помагаше, имаше голям интерес в правенето на филми. Никога не е парадирал със статуса си на звезда. Той остана с екипа, а не в пет звезден хотел с нас. Виждал е неуспехите ми. Той знае, че в дългосрочен план само упоритата работа се заплаща. Ако не присъства на парти няма да има значение, но ако не го направи - ще има." Ракеш възприема Ритик като приятел: "Ожених се на 22 години. По-голямата ми дъщеря Сунайна се роди, когато бях на 23. Бях на 24, когато е роден Ритик. Разбирам това, което той иска да каже само с един поглед."

Семейството на първо място
Ракеш се гордее, че е семеен човек. "Твоят дом е твоята крепост и тя трябва да бъде твърда или иначе ще се побъркаш. Нашето семейство е силно и сплотено, което включва тъста ми (ветерана-режисьор Джей Ом Пракаш) и семейството на брат ми (композитора Раджеш Рошан)." Неговият уреден брак с Пинки е издържал проверката на времето. "Тя идва от богато семейство, където живееше в бунгало. Заведох я в двустайния апартамент, където живеех с родителите ми и брат ми. Тя разбра моите разочарования. Премина през труден период с търпение и никога не е била взискателна." Друга жена, от която той черпи сила е дъщеря му Сунайна, която смело се преборила с рака. "Когато лекарите ни казаха за болестта й, бях разбит. Не знаех как да й съобщя новината. Но тя се засмя и каза: "Татко, знам, че имам рак. Не се притеснявайте, аз ще се изправя срещу него." Веднъж тя каза: „Татко, губя косата си. Отивам да се обръсна, за да изглеждам като теб". И понеже тя беше толкова силна, тя преодоля заболяването. Обстановката у дома никога не е била мрачна. Обратното - имаше настроение и надежда. Единственият път, когато ни беше трудно беше, когато тя претърпя химиотерапия. Когато те не можеха да й намерят нерва и тя изпищя от болка. Беше сърцераздирателно." Ако дядо Ракеш се радва на технически грамотни съвети от 16 -годишната Сураника (дъщерята на Сунайна), той също очаква с нетърпение боя с възглавници с внуците Hrehaan и Hridhaan. "По-големия Hrehaan е съсредоточен като Ритик. Той продължава да си играе с мъничките колички и с Lego-то. Hridhaan е палав, но има красива усмивка и белите му се размават често." Ракеш признава, че най-гордите му моменти са, когато феновете се обръщат към него като "бащата на Hrithik". "След като едно детенце посочи към мен и каза: "Мамо, той има очите на Ритик!", майка му го коригира и каза: "Не, Ритик има неговите очи!", смее се той.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 16:53 от Пит

# 57
Ооо, Пит, иска ми  да се наведа и да докосна краката ти.  Hug Hug Hug

Благодаря за преводите.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Видео след излизането на Криш-3.
Дай боже на всеки актьор такава любов от фенове.

# 58
Ей сега вече се засрамих. Crazy
Сетих се за една сцена в "Понякога щастие, понякога сълзи" когато жената на Шах Рук Хан докосна обувките на свекър си едно тайно такова...  Mr. Green
Има много симпатични статии от по-стари времена в този сайт filmfare, каквото е и името на индийския Оскар.
Като намеря нещо интересно веднага ще споделя. Hug

А той индийците много си ги обича, и Индия въобще. В един подобен клип се качи отгоре на колата и няма да ти кажа как избухна тълпата... Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 19:16 от Пит

# 59
И тук говори нещо, явно хубаво... приятно.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Браво, махна си очилата.
Ако имах такива очи, никога нямаше да нося очила.  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт