Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

• 177 270
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
ГНМ помага да осъзнаеш къде е проблемът. Малкото, което има в интернет, ми помага, насочва ме. Вярвам, че осъзнаването е най-прекият път към каквото и да било. Надявам се, че ТЕС също спомага за осъзнаването.

# 316
  • София
Мерси!   bouquet

Според Германска нова медицина измененията в дясната гръд при деснячки е белег за проблем с партньора, някаква тревога, свързана с него. Постоянно ми стои в главата - не мога да се сетя кога се е появило това удебеление, какво се е случило тогава, какви емоции съм изпитала... И без да го планирам, тази сутрин обърнах на "Не мога да се сетя какво се е случило, много искам да се сетя, но по никакъв начин не успявам, не знам защо съм получила мастните възли"... и т.н.о

Чудя се - като ТЕСам с такива мисли, какво би могло да следва - да се сетя или да престане да ми е важно да се сещам за каквото и да било..?
1. "партньор" е всичко извън майка, дете, семейно гнездо – съсед, работа, ситуация, таралеж..нещо или някой когото чувстваме като партнираща страна в даден момент, период, ситуация.
2. Никой не изисква от теб да се напъваш да се сещаш в ТЕС и приветствам "спонтанно" оформилата се декларация
3. Не губи време в чудене просто работи, а ако толкова много ти се чуди обърни го на декларация "В.ч. че се чудя, какво би могло да следва, аз..."
И подкрепям Нощни очи за болдвания текст. Там имаш поне три емоционално заредени "декларации".
 bowuu

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 21:48 от DARYYG

# 317
  • ул. "Мечтание"
Чудя се - като ТЕСам с такива мисли, какво би могло да следва - да се сетя или да престане да ми е важно да се сещам за каквото и да било..?

Възможни са и двата варианта. Няма особено значение кой от двата, действай по същество, не се разсейвай с ненужни чуденки.  Stuck Out Tongue

"Просто тесай,
просто тесай!"
хихи!  Mr. Green

# 318
# 319
  • ул. "Мечтание"
Снощи имах "тес-оргазъм", ако мога така да се изразя.  Joy hahaha Mr. Green Случайно напипах нещо бая тлъсто над което да работя. Още се чудя дали да го споделя публично, доста е лично, но пък супер интересно как прескачах през различни неща, които уж привидно не са свързани... Уникално! Изревах си очите! Скоро не помня така да съм ревала, легнах си в три часа, но на сутринта се чувствах отлично и добре наспана. ха!

Дари, изскочи нещо интересно за очилата... не знам дали помниш, обсъждахме защо ме влекат очилата ми с по-силния диоптър.... Асоциацията е интересно - очила/силен диоптър - повече разум/разумност в действията, хладна пресметливост; по-малък диоптър/без очила, повече емоционалност, да си слушам сърцето, интуативност... Снощи по едно време така ме дръпна пак към силните очила, ама се преборих.  Mr. Green Laughing

# 320
Вчера ви писах,писах, и тъкмо да публикувам и нета изчезна Simple Smile
Исках да ви кажа ,че усещам Тес по-силно във ваната,снощи пробвах и под душа,но не е същото.Някой има ли подобни наблюдения? Всъщност има логика,защото във ваната човек се отпуска,пък и водата така на момента отмива негатива.
Имам много да тесам.Напоследък изплуват едни мнооого стари, подтиснати и неизживяни чувства.Още се чудя да ги тесам ли или да си ги оставя,за спомен.
Започнах и ТЕС срещу отвратителния целулит,но с положителна декларация."Много съм щастлива ,че тялото ми е гладко,без целулит".

Бъдете щастливи! Hug

# 321
Вчера ви писах,писах, и тъкмо да публикувам и нета изчезна Simple Smile
Исках да ви кажа ,че усещам Тес по-силно във ваната,снощи пробвах и под душа,но не е същото.Някой има ли подобни наблюдения? Всъщност има логика,защото във ваната човек се отпуска,пък и водата така на момента отмива негатива.
Имам много да тесам.Напоследък изплуват едни мнооого стари, подтиснати и неизживяни чувства.Още се чудя да ги тесам ли или да си ги оставя,за спомен.
Започнах и ТЕС срещу отвратителния целулит,но с положителна декларация."Много съм щастлива ,че тялото ми е гладко,без целулит".

Бъдете щастливи! Hug

Аз лично във вана не съм го правил, щото нямам подходяща в апартамента, но под душ си правих едно от първите тесания преди няколко години и се учудих колко спомени изскочиха изведнъж.  Rolling Eyes Мисля тези дни да пробвам по-упорито и по-дълго под душа отново.  Rolling Eyes Ще пиша, ако съм усетил разлика.  Grinning Rolling Eyes

# 322
По колко пъти на ден тесате? Знам,че е индивидуално,но все пак.

# 323

Не смеех да попитам...  Rolling Eyes

# 324
Аз лично-от колкото почувствам нужда.Разчитам на вътрешното си чувство.Забелязах ,че еднократно тесан проблем може значително да се повлияе,но трябва да му се даде време.

# 325
  • ул. "Мечтание"
ъъъъъ... непрекъснато как ви звучи? Simple Smile Добила съм навик, когато ръцете ми са свободни и не правя нищо съществено да се потупвам. Малко като кърмене на поискване се получава, само че тесане на поискване.  Laughing Mr. Green

Хубаво е да има по едно десетина тесания на ден през разни интервали от време, когато се работи над нещо сериозно. Но и едно-две на ден може да са достатъчни... Понякога се е случвало и с дни да не се тесам, понякога на ден минавам през няколко теми на които отделям някакво време... Така че отговора на този въпрос не дава кой знае каква съществена информация.
Няма излишно тесане, няма как да прекалите!  Whistling Mr. Green

# 326
Имам въпрос,дали Тес може да помогне при коксартроза,а при множествена склероза? Специално за коксартрозата на моя позната майка й я е имала и тя се страхува да не й се предаде генетично.Не знам дали трябва да тес-а страха си или нещо друго. За множествената склероза-поставили са я,като диагноза на друга моя позната и е в начален стадий все още.Как мислите,може ли да се повлияе?

Нощни очи,казваш потупването да е постоянно и,че ти така процедираш.Но в такъв случай при всяко тес-ане ли повтаряш декларацията ?

# 327
  • София
Имам въпрос,дали Тес може да помогне при коксартроза,а при множествена склероза? Специално за коксартрозата на моя позната майка й я е имала и тя се страхува да не й се предаде генетично.Не знам дали трябва да тес-а страха си или нещо друго. За множествената склероза-поставили са я,като диагноза на друга моя позната и е в начален стадий все още.Как мислите,може ли да се повлияе?

Нощни очи,казваш потупването да е постоянно и,че ти така процедираш.Но в такъв случай при всяко тес-ане ли повтаряш декларацията ?
МС се оправя с ТЕС виж филмчето     https://www.youtube.com/watch?v=ePmJCFVMYho
ето още инфо за излекувана МС        http://www.btv.bg/article/shows/predi-obed/novini/istorija-s-pro … goljama-sila.html

Филм за генетични въпроси    https://www.youtube.com/watch?v=jjj0xVM4x1I
                                                https://www.youtube.com/watch?v=Tv4Ep9922SU

Започни да правиш ТЕС, само така ще проумееш техниката истински, ще усетиш себе си по отношение детайлите в техниката и как ти влияят. По-добре да опиташ и нещо да не се получи, отколкото да стоиш отстрани и само да питаш. Едно е да гледаш морето и да ти го обясняват, друго е да се топнеш и усетиш с цялото си същество, нали!?  Wink

# 328
Правя ТЕС по 10 до 20 минути на ден, понякога още един път през деня минавам само през 4-те пръста на ръката. Резултат има - видим не, но на пипане гърдата с мастопатията е по-"празна" някак, по-мека. Даже първият път ми подскочи сърцето, че всичко се е оправило, но не е така засега. Щастлива съм и би ми се искало да имам повече време, съчетано с разположение на духа, за тесане.

# 329
  • София
При това положение, може да вмъкнеш и няколко потупвания с декларации от:
Цитат
би ми се искало да имам повече време
и
Цитат
разположение на духа, за тесане.
Разгледай и този момент
Цитат
подскочи сърцето, че всичко се е оправило
дали нещичко не се крие там?