Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

• 177 231
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Новата книга за ТЕС на Иван Петърнишки вече е на пазара!
Весели ТЕС-празници!

# 406
Новата книга за ТЕС на Иван Петърнишки вече е на пазара!
Весели ТЕС-празници!

Благодаря за информацията! Как се казва?!  И кое е издателството Simple Smile

# 407
# 408
Благодаря!  bowuu Купих си я вече, но защо другите ги няма в книжарниците?!  Rolling Eyes Не бих си купил книга, без да видя накратко вътре за какво става дума.  Shocked

# 409
Как се казва точно книгата? Онлайн излиза сам старата книга.
Мариачи, може ли директен линк, ако си я взел онлайн?

# 410
Как се казва точно книгата? Онлайн излиза сам старата книга.
Мариачи, може ли директен линк, ако си я взел онлайн?

Купих я от "Хеликон", но другите ги няма там. Книгата е всъщност разширено издания на първата му книга и се казва "Техника за емоционална свобода", 2015 г.  Simple Smile

# 411
  • София
Аз има "Емоционална психотерапия". Тънка, но ценна книжка с 3-4 техники, които ползвам. Тя се взима по куриер или в този промо пакет сега.  За другата "Психокибернетика"не знам съдържанието.

# 412
Аз има "Емоционална психотерапия". Тънка, но ценна книжка с 3-4 техники, които ползвам. Тя се взима по куриер или в този промо пакет сега.  За другата "Психокибернетика"не знам съдържанието.

Тези техники с ТЕС ли са свързани?! Rolling Eyes

# 413
  • София
Не е ТЕС, други техники са и са много ефективни. Ако ви ги заобяснявам, все едно да пренапиша книгата. Laughing

# 414
Мерси боку!  Grinning   bowuu

# 415
Иван Петърнишки вече във Варна ли живее?
Някой ходил ли е на сесии при него?

# 416
  • София
Да там живее.

# 417
Здравейте Simple Smile

Имам един въпрос,преди време ви споделих за моята приятелка,която беше влюбена в едно момче,но несподелено и искаше чрез Тес да се опита да свикне с мисълта,че между тях няма да има никога нищо. Не я бях виждала отдавна,наскоро се срещнахме и тя ми сподели,че продължава с Тес,дори ми показа клипче на телефона си,докато го прави. От това,което видях на клипа,бих казала,че по-смазан човек не съм виждала.Започне ли да прави Тес изглежда съсипана. Каза,че е усетила още в началото при декларацията емоции,като гняв,присвиване в сърцето и е решила да изтеса и тях. Правейки тес,ги е усетила много силно,дори имала проблеми с дишането си-усетила задъхване,уплашила се и спряла. Сега само теса декларацията-Въпреки,че няма да бъдем заедно.... Но няма особен резултат. Все още не се е разделила с мисълта за него. Искам да ви попитам дали е добре да спре с Тес,дали не е опасно да продължи да теса емоциите,защото тя каза,че се е почувствала много зле? Предполагам,че няма резултат,защото я е страх да изтеса емоциите,които изпитва,когато прави декларацията,че няма да бъдат заедно. Доста се притесних,когато ми каза колко зле се е почувствала и съм доста притеснена за нея.

# 418
  • ул. "Мечтание"
Предполагам,че няма резултат,защото я е страх да изтеса емоциите,които изпитва,когато прави декларацията,че няма да бъдат заедно.

Има голяма вероятност това да е причината.
Вероятно има много насъбрани емоции, за да се освободи от тях е нужно да продължи да работи. Има различни техники, които може да приложи, за да стои по-далече от самата емоция, за да не изпада в такива тежки състояния - например може да опита с "преследване на болката".

Нека да теса и страха, че може нещо да ѝ се случи, ако продължи да теса. Възможно е тези реакции да са някое ПО.

Струва ми се удачно и да използва техниката на конфликта - искам да се освободя от тези емоции-не искам да се освободя от тези емоции.

Можеш да ѝ предложиш също да работите заедно, с другарче често е по-леко и вероятно тя ще е по-спокойна.
Ако прецени може да се свърже и с някой от тес практиците.

# 419
Нощни очи, благодаря ти много. Какво представляват техниката с "преследване на болката" и техниката на конфилита ? Къде мога да се запозная по-обстойно с тях?

Общи условия

Активация на акаунт