Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

• 177 212
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
DARYYG, благодаря! Ще работя върху това, което ми казваш. Hug

# 451
Видях публикацията за кучето и се сетих за моя домашен любимец, който загубих в труден момент и може би трябва да направя ТЕС и за него. Трудна раздяла, даже не можех да гледам котки и вече не ги харесвам както преди...

# 452
НАМЕРИХМЕ ГО!!!
Много ви благодаря на всички за подкрепата!  Hug Hug Hug Praynig

DARYYG, няма да пропусна да работя върху това, което ми каза. Животът ми и начина ми на мислене е повлиян от тези случки. Не си давах сметка, колко много ми виляят. Благодаря отново!!!

Mimidi, наистина трябва да го направиш.  Peace

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 20:38 от Пит

# 453
  • София
Еее, чудесни сте! Браво, честито и... Давайте смело на пред! Party Hug

# 454
Радвам се, че сте го намери, и че има добри новини Simple Smile  newsm51 animal037

Аз още се чудя от къде да започна, че се сетих и за още неща. Последния проблем ми е най-притеснителен, ще изчакам малко да ми се поизбистри ситуацията...

# 455
Здравейте,

Може ли да работя по няколко различни проблема на ден или не е добра идея?

# 456
  • София
Здравейте,

Може, но е добре хванеш ли се с 1 проблем да го изчистиш максимално. Това може да доведе до освобождаване и на други проблеми, заради общ корен, общи емоции и т.н.

Проблемът може да съдържа много аспекти и всеки един от тях да има няколко емоции. Като започнеш да работиш, може да тръгнеш от 1 емоция или аспект и после да се появи друга. Това не е друг проблем, а скрита емоция/неосъзната, която изплува на яве. Когато нямаш усещане за по-голяма дълбочина или други скрити емоции или аспекти, по-стар момент или случка, значи си стигнала до първопричината. Чистиш максимално много, всичко и тогава ще усетиш, че проблемът е решен по възникването на ново градивно убеждение на мястото на негативното, ще се появят положителни и зареждащи емоции, може и споменът да се промени и изглежда по съвсем различен и хубав за теб начин. Ей това е "нова програма", която става корен за нова твоя действителност. Животът ти ще го докаже по някакъв начин.

# 457
Скрит текст:
Здравейте,

Може, но е добре хванеш ли се с 1 проблем да го изчистиш максимално. Това може да доведе до освобождаване и на други проблеми, заради общ корен, общи емоции и т.н.

Проблемът може да съдържа много аспекти и всеки един от тях да има няколко емоции. Като започнеш да работиш, може да тръгнеш от 1 емоция или аспект и после да се появи друга. Това не е друг проблем, а скрита емоция/неосъзната, която изплува на яве. Когато нямаш усещане за по-голяма дълбочина или други скрити емоции или аспекти, по-стар момент или случка, значи си стигнала до първопричината. Чистиш максимално много, всичко и тогава ще усетиш, че проблемът е решен по възникването на ново градивно убеждение на мястото на негативното, ще се появят положителни и зареждащи емоции, може и споменът да се промени и изглежда по съвсем различен и хубав за теб начин. Ей това е "нова програма", която става корен за нова твоя действителност. Животът ти ще го докаже по някакъв начин.

Благодаря за помощта,  bouquet

В момента ми е пълен хаос в главата и започвам нещо, но се появява друго и накрая нищо не започвам както трябва, за да го доведа до край. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. В началто, като почти нищо не бях чела беше по-лесно. Сега разбирам, че е на подсъзнателно ниво проблема и там трябва да се работи, а отделно физичиските проблеми ме притесняват все повече.... newsm78
ще изчакам да се избистри малко обстановката, защото емоционално ми се събира множко  #Crazy

# 458
  • София

Благодаря за помощта,  bouquet

В момента ми е пълен хаос в главата и започвам нещо, но се появява друго и накрая нищо не започвам както трябва, за да го доведа до край. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. В началто, като почти нищо не бях чела беше по-лесно. Сега разбирам, че е на подсъзнателно ниво проблема и там трябва да се работи, а отделно физичиските проблеми ме притесняват все повече.... newsm78
ще изчакам да се избистри малко обстановката, защото емоционално ми се събира множко  #Crazy
Фрази за декларации:
– В момента ми е пълен хаос в главата
– започвам нещо, но се появява друго
– нищо не започвам както трябва
– нищо не  довеждам до край
–  Колкото повече чета, толкова повече се обърквам
– като почти нищо не бях чела беше по-лесно
– физичиските проблеми ме притесняват все повече
– емоционално ми се събира множко
– ще изчакам да  –
Това са ПО – психологически обрат = съпротива= автосъботаж = страх от страха  / ако реша проблема нещо ще загубя – облага, сигурност
 Точно заради това не спирай, а продължавай!
 bouquet

# 459
Може ли някой да обясни на кратичко що е то пренареждане на матрица

# 460
Осъзнавам, че има автосъботаж и страх....
Благодаря отново  newsm51

# 461
  • София
Може ли някой да обясни на кратичко що е то пренареждане на матрица
Да, може. Някой обяснява: Joy
В техниката Пренареждане на матрицата с ТЕС, каквото е пълното заглавие на техниката, прилагаме ТЕС на своето замръзнало в травмата си и във времето аз.
 За да е по-ясно ще го обясня така: ако при ТЕС работим от свое име и виждаме събитията през нашите очи сякаш всичко ни се случва в момента и сме на 18, 8 или 2 години, то при ПМ нашето сегашно аз наблюдава отстрани своето 18, 8 или 2 г. аз и отива и му помага като негов терапевт. Когато, там и тогава проблемът бъде решен, интегрираме тогавашното с настоящото си аз.
При тази техника надграждаща ТЕС, много лесно и с по-малко лично впрягане в емоциите можем да се справим с тях, защото ги оставяме на миналото си аз, те са си негови, а ние му сътрудничим в неговите стремежи за справяне. Другото предимство е, че така можем, да отидем при минали свои аз-ове не само от моментите след раждането ни, но и преди тях – в утробата, в зачеването, преди това в пространството между животите, в предишен живот, но ако коренът на проблема е от там и това е необходимо на нашата психика като инструмент за овладяване и справяне с травмата. Следва отново интеграция с настоящото ни аз, за да получим резултата си и го преживеем тук и сега, нали това е целта на занятието!?
Не че това не може да стане и само с ТЕС от лична позиция, но може да се пообъркаме и да ни е малко по-неясно кои сме и какво точно става. В интерес на истината  аз така правя за себе си, защото ми идва естествено, но като работя с клиенти ги водя чрез ПМ и е много по-чист и лесен процеса.
Някой  bowuu

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 21:28 от DARYYG

# 462
Уау,интересно.Доста интересно,ще разгледам в някой хубав слънчев ден за това нареждане.Можеш ли сам на себе си да го направиш,и да е безопасно?Много ми прилича на регресията,която умирам да опитам,но ме е страх да не взема нещо да се сбъркам.

# 463
  • София
Да, може! Напълно безопасно е, вече и в Китай го правят.  Laughing
И да, като в регресия е, но е по-добро, защото имаш и справяне с травмата, докато в регресията оставаш само със спомнянето, рядко правиш изводи  и още по-рядко променяш спомена, а в ПМ става всичко това много естествено, леко и без излишни травми.

# 464
DARYYG, в книгата на Иван Петърнишки четох, че според него ТЕС е много по-ефикасен от традиционната психотерапия и за разлика от нея не се налага да се преживява травмата отново,връщайки се в спомена за нея. Но доколкото виждам от написаното от теб, не е точно така и травмиращото събитие отново може да завладее използвайки ТЕС. Така ли е или не съм разбрала правилно?

Общи условия

Активация на акаунт