В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 923
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • София
pival, радвам се за теб! Дано и на ФМ всичко да е наред! Пиши след серклажа Praynig Hug Hug

Мислех да не се включвам за болниците, но малко се стъписах като гледам как всички говорят за пари. #Crazy #Crazy #Crazy Извинете, но само аз ли ще раждам без екип и няма да давам пари?!?!? Защо е задължително да си платиш? В държавните болници раждането независимо нормално или секцио, не се плаща, освен ако не искаш определен екип. Това е дълга тема на разговор и всеки си има мнение, но моето е, че ако всичко е наред по време на раждане все ще си доволен. От друга страна - каква гаранция ти дава това, че ще си платиш за определен екип. Все пак ти си плащаш за екип по време на раждане и ако не да си Боже нещо се обърка - еми на мен лично всеки ще ми е крив, независимо колко голямо име е или колко плати взима. Не мисля, че варианта един доктор да е бил примерно 12 часа на смяна и тамън се е прибрал и хайде отиваш ти да раждаш и трябва пак да се върне, защото ти си го избрала. Няма да е на 100% този човек просто. Или пък - цяла бременност те следи човек, който уж ще те изражда и накрая - случи се нещо, че не може да дойде на раждането и какво? Няма ли да ви е по-неспокойно така? Освен това, не знам защо но напоследък си правя едно сравнение и забелязвам следното - родилите с екип и по-често в частни болници, повечето са секцио. Имам чувството, че докторите "лекоо и небрежно" те насочват към идеята как е по-добре така, вместо да се мъчиш, че таза ти бил малък и може да не излезе лесно бебето и т.н. Варианти много, мнения също. Не натрапвам моето, само го споделям Peace Peace Peace

За МД имам следните наблюдения
- изнудват да си платиш за екип, държат се много грубо някои от персонала, ужасна обстановка, с изключение на родилните зали, страшна мизерия по стаите и една позната роди там първото, като имаше роднина акушерка, но с второто категорично каза - "няма да раждам там в никакъв случай". За д-р Дяволов -  знам, че много го хвалят, голям специалист е, но от четене по форуми и споделено от познати имам наблюдения, че повечето му раждания са секцио. Не знам какъв привърженик е на нормалното, щом още на първия ти преглед ти казва - има проблем, терминът ти съвпада с отпуската ми #Crazy newsm78

Аз родих във Втора Градска, без екип, без ВИП стая, всичко си беше екстра. Е, имаше някои от детските акушерки, които бяха леко груби или смотани, като едната дето ми казваше, че коластрата е секрет, който трябва да изхвърлям, докато не потече бялото мляко,  #Crazy #Crazy #Crazy, но все пак бях малко от малко информирана какво е коластрата и как би трябвало да изглежда и не й обърнах внимание. Иначе стаите са много хубави - чисто, приятно, сменена дограма, щори, гардеробче, повивалници и кантари за бебетата, таблети за интернет и ТВ до всяко легло, леглата са нови с мнооого удобни матраци. Банята е една на всеки два стаи, но реално има две отделни бани с тоалетни като влезеш вътре, така че все едно е по една баня на стая. Топла вода имаше винаги, хлебарка не съм видяла, чисто е. Постоянно мият пода, но не мирише на препарати, а на хубаво. Като бях аз бяхме по 2 жени в стая, сега чух че са по 3, но зависи колко е пълно отделението. Докторите, които видях по време на раждане и след това всички бяха много учтиви, даже се шегуваха чат-пат с нас. Свиждане не е разрешено, но бебето е при теб и си на първия етаж. Показвахме ги през прозореца и там се виждахме с близките. Peace
Сега като лежах в Рискова Бременност - пак същите доктори идваха на визитация и отново останах много доволна. Аз самата не бих могла да избера за кой от тях да платя. Всички са свестни и професионалисти. Докато бях там дойдоха няколко момичета за насрочване на секцио по мед. причини и си се срещнаха с доктора, уговориха си дати, а за пари не е ставало дума изобщо. Имаше една мацка дето беше много оскърбена, че преносва един ден и искаше да си е вкъщи за Коледа, орева отделението да си плати за секцио, но не й се отвори парашута. изчакаха я още един ден и раждането си почна само. Роди си нормално, без никакви проблеми.

Малко прекалих с хвалбите, но ще ме извините.   bouquet Определено пак там ще раждам и пак няма да плащам.

# 181
  • София
pival, на мен ми звучи като добра новина това което са ти казали, ти как се чувстваш?  Hug
щастлива, то за това си е и темата, според мен, за да си споделим, едва ли някой смята че си налагаш мнението, хубаво е да имаме повече информация, колкото и да си мислим понякога, че повечето неща са ни ясни  Peace
за мен поне доста от нещата са полезни, така че не си мълчете, казвайте  Heart Eyes

# 182

Здравейте,Приятно е след работа да седна и да изчета коментарите , въпреки че на мен са ми малко чужди аз понеже ще ми е за 3ти път и от опита ми досега знам че немога да предвидя точно датата защото първия превари с 14 дена а втория с 2 закъсня но и в двата случая раждането от първата контракция до финала траеше 1 час.

Боже, не бях чувала за толкова кратко раждане  Shocked
Като нераждала досега жена, много ме вълнува темата за нормалното, че знам, че то си е най-добро, ако няма здравословни показания за друго, но пък страхът е голямо шубе, дето се вика... Ох, не  знам, живи и здрави да стигнем дотам   Praynig

# 183
  • Телиш/Плевен
pival, много се радвам за добрите новини. Стискам палци за серклажа и за втората ФМ. Hug

Относно раждането - аз ще съм в държавна болница, без избор на екип.  Peace Това е желанието ми засега. Има хора около мен, които не са съгласни и настояват да раждам в частна клиника, но крайното решение все пак ще е мое. Не се заричам, има много време дотогава, за да размисля, но ще видим. Според мен колкото и пари да дадеш, няма гаранция, че всичко ще се развие както си го мислиш. Плевен се слави с добри АГ специалисти, затова съм спокойна, че ще попадна в добри ръце.

Наистина има доста време до раждането, сега на преден план ми е бременността, надявам се всичко да се развива така добре и занапред. Пожелавам го и на всички вас, а през юни/юли/август да гушкаме здрави и прекрасни бебета. Hug

Приятен следобед, мамчета! Hug

# 184
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви за подкрепата  Hug
Аз съм объркана, притеснена и с много мишки в главата.

предишните ми деца са раждани в държавни болници, кое с избор на екип, кое без. Сега се следя в Селена и обмислям раждане там или във ВМИ.  Всичко зависи до коя седмица ще го износя. Надявам се, че ще стигнем до 32-36 седмица.

# 185
Pival ще износиш бебче до края.Убедена съм, че всичко ще е наред,но моляте за твое добро и за доброто на бебешока бъди позитивна.Въпреки всички притеснения  Hug знам, че го можеш

# 186
pival, много се радвам за добрите новини !

meggle, благодаря ти за съвета ! Аз категорично съм ЗА държавните болници - да знаеш, че си в ръцете на хора, които знаят какво правят, според мен е най-важно. То всеки обича да е на хубаво, но това не е от значение при раждане. Това е само моето мнение, разбира се, всяка сама ще реши.

# 187
Pival mnogo hubava novina, dano se usookoish I vsichki strahove sa bili naprazno. sega vijdam, che imash golemi dechica veche, chakash 4. Nali taka  Simple Smile. Maika geroinia  Hug

# 188
Също мисля да раждам в Селена ,понеже ходя там от години и там ще ми е най спокойно . Hug вярвам ,че ако раждането си протече нормално, няма значение къде ще сме ,но ако нещо се обърка искам да имам доверие на доктора ,въпреки че трябва да си платим на частно !

# 189
pival всичко ще е наред, както казаха повечето момичета мисли позитивно, че притеснението вреди и на бебчо  Hug Hug Hug

# 190
  • София
Пивал hug Страхотни новини! Сега спирай с притесненията, да не стресираш повече детенце, пий един горещ чай с лимон и си поръчй нещо екзотично за хапване .. примерно череши в този студ ми се виждат най-добре  Laughing Заслужила си си малко позитивно настроение след толкова притеснения!

Щастлива жена, много добре си описала за втора градска, там брат ми е раждан преди много години. Честно казано не съм се сещала да я гледам нея като вариант за раждането, но вече и няма нужда, както стана ясно от поста ми съм доволна от ТК. Добре е и другите майки да знаят, че са добри условията и там. Много те подкрепям за мнението ти относно избора на екип и това, че гледат да нагласят нещата за да им е удобно на тях. Аз бях на преглед всеки ден преди раждането в началото на смяната на доки, и като ме видя с 3,5см разкритие каза да оставам, та малко ускориха нещата с окситоцин. Този път мисля да си чакам до последно, затова и си мисля, че ще съм без избор на док - те всички са добри там. Даже и следящият ме Илиев вече мисля че не е толкова добре идея да ме изражда - той не го прави ежедневно като лекарите в държавните АГ болници, а само когато някоя го избере и си плати за това, което може да става най-много предполагам веднъж-два пъти месечно. По-спокойно ми е да знам, че човек, в чиито ръце сме има постоянен ежедневен опит, а не го прави от дъжд на вятър. Но акушерката ще си викна старата, и телефонът й още пазя. Даже преди 5 е ТК роди една приятелка и случайно и тя попадна на моята акушерка (беше я запомнила от свижданията ми) и тя също остана супер доволна от нея. Просто тя ми вдъхваше най-много спокойствие и ме успокояваше по време на контракциите..

# 191
Здравейте мами  Mr. Green!

Вчера бях на ЖК, Яков потвърди, че ще си имаме момиченце, но за ФМ каза да отида след 3 седмици. Доста Софийски мами има, а Варненки къде са? Аз се колебая дали да раждам в Майчин дом (Варна, където живеем, тук си следя и ЖК) или в Дева Мария (Бургас, там родителите ми живеят на 20 метра от болницата. Там раждах първия път и останах много доволна).

За витамините, пия само Ултра Омега 3 на NOW.

За болниците, честно казано в държавна посмъртно няма да раждам. Наблюденията ми са такива, че освен грубото отношение на персонала, трябва да търпя и мизерията във всяко едно отношение. Има и доволни естествено, но за мен везната определено клони към частна клиника.

От Девата останах мега очарована и от екип (който беше случаен, тъй като отидох там само заради раждането) и от условия (въпреки, че нямаше вода до края на престоя ми там) и от дежурни (бяха приветливи, отзоваваха се при всеки случай, помагаха за кърменето, раздвижването и при всякакви неразположения). Раждането ми бе безплатно, платихме си само за присъствието на мъжа ми.
След раждането се чувствах меко казано предадена, че никой не ми каза, че няма такава пуста болка на света.. а бях и като пребита.. Е, всички родилки са така, но смятам, че една хубава и топла стая, както и топъл обяд облекчават агонията до някъде.

pival, стискам палци всичко да е наред. Опитай се да бъдеш по-спокойна.. важно е и за бебчо.

# 192
И аз ще раждам в Селена. Първото си дете го родих там и съм много доволна. За съжаление цените са скочили доста от тогава,но като чета какво е по-другите болници,вече не ми се виждат толкова високи  Thinking
pival бъди по-спокойна  Hug Ще износиш бебчето докрай,ще видиш Hug

# 193
  • Пловдив
Момичета,  Hug, много сте мили. Аз не съм отчаяна и негативно настроена. Просто съм реалист, че нещата не се случват винаги по план. Не ме разбирайте погрешно, но като си го преживял, го обмислям и като вариант. Ако бебо тръгне по-рано, отивам във ВМИ. Отношението е грубо, но са добри специалисти. Ако всичко е наред, ще мисля за Селената.

# 194
  • София
pival , много се радвам за хубавите новини около теб!  Hug Стискам палци да не ти се налага амниоцентеза!  Praynig
Аз вчера бях на ЖК, но все още нямаме сигурност за пола - човекът се беше надупил и туй то. Все още нямам индикации за серклаж, въпреки, че съм с конизацио. Дано да не се налага. Имам обаче полип в цервикалния канал, което, заедно с конизациото, си е показание за секцио. Но, няма значение как, важното е да стигна до финал този път.  Praynig Засега мисля за раждане в Щерев, но до юли месец имам време да мисля.
Не виждам коментари за Окръжна болница в София, някой раждал ли е там? Аз съм била там няколко пъти - поради двата мисед-а и една пневмония. Като обстановка е ок - ремонтирано и чистичко, но като отношение не съм доволна. И при двата мисед-а се опитаха да ме изнудят да се съглася на местна упойка, маскирано под различни поводи. Накараха ме да си направя предварително куп кръвни изследвания (които си платих, тъй като нямаше време да чакам раб.време на джи пи то да ми даде направление за някои от тях) преди да вляза за планов аборт, а като влязох отново ме надупчиха, за да си ги направят сами. Както и да е. Минало. Мисълта ми е, че ако не ми се беше случило това преди три години, вероятно щях да се насоча към Окръжна болница.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 17:01 от piafff

Общи условия

Активация на акаунт