В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 825
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
привет и от мен, много сте изписали
*Lilac* много идилично ми прозвуча това с къщичката, къде я правите, ако можеш да споделиш?  Simple Smile
meggle как си?  Simple Smile
аз стоя и си чакам с не особено голямо търпение дали утре ще можем да видим какво е бебчето Flutter вчера една приятелка ми прави едно гадаене с халка и конец и излезе че щяло да е момиченце, а пък доктора предния път друго подметна, макар да било рано, та не знам baby_neutral
Lady April убедена съм че децата ти се и ще се гордеят с теб, а ти скоро ще можеш да им докажеш че има с какво Simple Smile
при мен например така се стекоха нещата че успях да редувам дете и кариера, но цената която плащам е висока (недостатъчно време за семейството) така че не знам кое е по-добре - жената първо да стане майка и след това да търси поприще, или да направи кариера и след това да се отдаде на семейството.
баланса е труден, но предпочитам да се опитвам да го постигна - и деца и работа, от която се чувствам удовлетворена, защото само едното не бих избрала - просто не съм този типаж, който е в състояние най-грубо казано, да си стои само вкъщи и с това се изчерпва, въпреки че обожавам семейството си и времето прекарано с тях. Peace

# 406
Също съм на фраксипарин 0,4 и пия тромбо ас всеки ден .В 16 седмица ме вика доктора да види дали да ми направи фраксито през ден !Дано наистина го направи ,понеже почнах да го бия в краката , беше ми станал на бучки корема !Сега и краката ми вече са посинели и боли като се бият ,но не ми се иска да почвам пак в корема !Имам тромбофлебия и сигурно фраксито ще е до края ! Hug

# 407
  • София
piafff, И аз съм така, само че без л-тироксин и на утрогестан вместо дуфастон...

Доста се притеснявам за фраксито, защото ходих при 3ма различни лекари и всеки имаше различно мнение относно необходимата доза... Sad А единият дори ми каза, че и само аспирин бил достатъчен. Ти къде ходиш на ЖК, ако не е тайна?

Titanka, важно е да си биеш инжекцията под прав ъгъл, стават по-малко синки и бучки така. Аз пробвах и в ръката веднъж, но май си засегнах мускул и вече 3 седмици не ми минава. Иначе на мен компресите с риванол много ми помагат - слагам вечер един и после за през нощта друг и още на следващия ден има голям ефект. И буците спадат, и синките минават по-бързо. Wink

# 408
Да се впиша към мамите на Фракси-слагам от 0.4, от скоро и аз го бия в краката, там обаче се оказва, че е най-неприятно. Изписан ми е Профилактично и ще го слагам най-рано до 20-та. Всеки ден го правя. За ъгъла на инжектиране-ако има достатъчно мазнинка трябва да е 90 градуса, ако обаче няма-може да е под 45 градуса. А ие изкарвате ли мехурчето от инжекцията? В листовката пише да не се изкарва за да не се загуби течност, но на мен ми се струва, че точно то прави буците и за това си го изкарвам.
anel, elena и аз имам такива втърдявания, като топчица, без болка. Док е категорична, че е от мускулатурата на матката.От последния преглед насам  ми включиха и магнезий, макар да е още малко рано за него, защото май честичко правя контракции.Mama Sancho, ти се оплакваше, че ти става лошо от магнезия, какво точно изпитваш? На мен сякаш ми няма нищо, поне за сега.
По темата за това какво са децата,  мога само да кажа, че знам какво е да усещаш празнината за която Мимето говори и ако някой смята, че те не са най-важното, за мен този човек е изпаднал в яка самозаблуда.За мен това, една жена да остане без дете е най-голямото наказание, казвам го от опита си дотук.Дай Боже всички да си имаме дечица..

# 409
Също съм на фраксипарин 0,4 и пия тромбо ас всеки ден .В 16 седмица ме вика доктора да види дали да ми направи фраксито през ден !Дано наистина го направи ,понеже почнах да го бия в краката , беше ми станал на бучки корема !Сега и краката ми вече са посинели и боли като се бият ,но не ми се иска да почвам пак в корема !Имам тромбофлебия и сигурно фраксито ще е до края ! Hug
Титанка, не ти завиждам, знам какво е всичко да е на буци и посиняло  newsm45 а сега още не сме стигнали и до половината бременност! Но ще търпим лесно майка не се става  Mr. Green
VeryMe и аз изкарвам въздуха!

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 13:33 от Мимето14

# 410
Здравейте мамчета. Навън е бяла приказка, а аз мечтая ли мечтая за слънчевите дни, когато домът ни ще е огрян от нашата първа радост.
Е понеже бях на лекар отдавна и следващия път е чак на 19ти, за сега няма нищо ново около мен. Освен че вече трудно решавам сутрин какво да облека. Всичко стиска и нищо не ми е достатъчно удобно. Мисля тези дни да ходя на пазар за клинчета и блузончета.
Интересно ми е какво мислите относно покупките за бебчо. Вярно че е много рано още, но аз си гледам и си проучвам кое е хубаво и кое не, кое си заслужава и без кое можем да минем.
Ще се радвам ако споделите какво мислите да вземете като за начало и с кое няма да бързате. Предпочитате ли всичко да е новичко или бихте взели и втора ръка. И кое не бихте взели втора ръка.
На мен вече ми обещаха количка и столче за кола. Нямам нищо против да са ползвани стига да вършат добра работа. Майка ми че и мъжа ми изтърсиха че не било хубаво да се взимам каквото и да било преди да се роди бебето. Аз да съм си харесала всичко а те щели да напазаруват докато съм в болницата  smile3516
И на мен къде ми е цялото удоволствие от пазаруването тогава? И като знам мъжа ми как обича да пазарува ще остави всичко на майка. Тя пък си взима нейни решения за това кое е най-добро.
Според вас това не са ли просто суеверия и предразсъдъци? Какво пречи в 7-8 месец да почна да си взимам нещата едно по едно?
Прекрасен зимен ден от мен. Мисля да изпия чаша топло мляко и да не побутвам работа до края на работния ден Simple Smile

# 411
  • София
VeryMe, Мимето, аз не изкарвам въздуха. На листовката нали пише да не се изкарва, а така ме предупреди и докторът и лаборантката Wink Плюс това при доза 0,3 е голям риска да изхвърлиш значителна част от лекарството. Вие може и да сте се специализирали Wink но при мен понякога излиза малко дори като мъча да махна гумичката на иглата.

Не ми се мисли на какво ще ни заприличат коремите до 9тия месец  ooooh!, ама няма начин, ще търпим!  Peace Важното е всичко да е наред накрая. Simple Smile

Честно да ви кажа, малко се успокоих, че сме поне няколко от юлските мами с този проблем и има с кой да споделиш Simple Smile  Heart Eyes  lalalala

# 412
И аз си мечтая за слънчеви ,топли дни  с големия корем... ех   Nature Sun With Face    pregnant

# 413
  • София
Майка ми че и мъжа ми изтърсиха че не било хубаво да се взимам каквото и да било преди да се роди бебето. Аз да съм си харесала всичко а те щели да напазаруват докато съм в болницата  smile3516
и аз имах този проблем предният път. Как не разбират тези хора, че по-хубаво от теб няма кой да избере, и че най-голямата тръпка преди раждането е да купуваш разни нещица за бебо! Беше се стигнало до там, че когато започнах да купувам разни бебешки неща, някъде в 6 месец, бях почнала да ги крия от ММ защото той ми се караше, че не било хубаво. Имаше много майки, които им се налагаше да крият. В 8 месец им казах да си гледат работата и ще правя каквото си искам. Даже убедих ММ да дойде да избере с мен легло (всъщност да подтвърди моят избор  Mr. Green). Добре, че 2 седмици преди да родя го купих на своя глава. Оставих ММ и брат му да го сглобяват. След 3 дни мъчение се наложи да си викам момчетата от Лабиринт за да го досглобят, че и платих 40лв за това. Така че, не оставяйте всичко за роднините. Единственото нещо, което им бях оставила - да купят капарираната от мен количка и да я закарат у дома. Иначе дрешки, пелени, козметика, чаршафчета.. всичко си бях взела, изпрала, изгладила, прибрала в пликове. Айде стига - ще ми развалят кефа от покупките, ама-ха!

Относно покупките втора ръка - не виждам нищо лошо в това, особено, ако нямате финансова възможност. Аз от началото купих няколко дрешки от продавалника, но впоследствие не съм ги ползвала - просто имахме много подарени дрехи, а тези ги бях забравила в шкафа, както ми ги бяха дали избрани и изгладени. (ако някой иска мога да му ги подаря Simple Smile Една от майките ни си купи от там количка, изкара с нея 1 година, сега си купи още една, пак от там. Кошарата за игра, столче за хранене.. абе много неща взе това момиче от там на суперски цени (за сравнение същата кошара ни подари кума за 130 лв, а тя я купи 60, и то нова, не ползвана изобщо!)

# 414
diana_hv: Относно пазаруването, аз не виждам нищо лово в това да се взимат неща и втора ръка, стига да има откъде и  да са подходящи. И все пак предпочитам всичко да видя и пипна, преди да го взема, така че ако е втора ръка ще е по-скоро от някой близък човек.
Относно момента на пазаруване, не съм сигурна, че е точно до предразсъдъци. Аз също не искам да пазарувам прекалено рано, просто защото искам да съм сигурна, че всичко е наред, че всичко се развива добре. Живот и здраве ще почна да пазарувам 8/9 месец. Иначе таткото снощи без дори да ме пита го хванах да се рови в сайтове за колички и да разучава. Стана ми много мило, но все пак му казах, че предпочитам да изчакаме още.
Мисля, че покупките е хубаво да се правят от нас, бъдещите родители, не от баби и дядовци.

# 415
  • Пловдив
Аз ще пазарувам в последния момент. Всичко ще си харесам по нета и ММ ще го купи. Страх ме е и не искам да купувам нищо до раждането.

# 416
Аз също ще разчитам на интернет-проучването, понеже бременноста до тук я карам в леглото и сигурно до края все ще е така. Ще си набележа всичко, някои неща ще си купя като вляза в 7-ми месец /дрешки, шишенца, нещата за къпане, козметика/. Креватчета ще си правим по поръчка, може би само количката ще я оставя за след раждането.Помпа за кърма също незнам дали да взимам, нека първо да видя че имам такава.. И мойте роднини / особено от женски пол/ гледат лошо на ранните покупки, дори ми направиха физиономия като се опитах да плета буйки на една кука! Обаче това не го решават те  StopАко някой иска да помогне-нека го направи, но празните съвети от суеверие ме вбесяват /като да не ядеш кожата на пилето, за да не ти е пъпчиво детето  Shocked или да не подритваш космато животно, за да няма детето ти косми  Shocked/Всеки ден слушам как трябва да не отказвам храна, за да не ми е злоядо детето и как трябва да ям за трима, за да не ми стоят децата в кувьоз -Абе мога да издам малка книжка със смешни суеверия smile3514 За туй мацки, слушайте само себе си и тва е!
Преди да отида да раждам трябва всичко да ми е изпрано, изгладено и готово за посрещането на мъничетата, нали така  Grinning

# 417
О за покупките и аз така бях като гледах мои приятелки започват да купуват рано рано и си викам, ама нали не е хубаво преди да се роди newsm78 И бях решила че аз ще пазарувам чак като се роди, да ма не, сега само чакам да дойде май месец и започвам пазаруването. Никакви баби и дядовци че то повече време ще ми отнеме да направя списък и да обяснявам кое от къде отколкото да отида и да си го купя сама. А и няма да има такава наслада  Mr. Green

# 418
  • София
Привет и от мен, момичета!
Аз съм вече (както се вижда и от лентичката) в 18та седмица. Според разните там калкулатори вече съм влязла и в 5ти месец. Другата сряда съм на преглед и ужасно много се надявам, че всичко е наред, бебчо е добре и най- после ще му видим атрибутите, каквито и да са те. Заявила съм на ММ (който категорично е против), че от момента, в който разбера пола, започвам да пазарувам. Едно по едно. За мой си кеф - я ританки, я боди, я нещо друго необходимо. Съвсем няма да се хвърля да накупувам камари неща наведнъж, но някои неща - да. ММ вдигна скандал, че съм луда и не било хубаво толкова рано да купувам, но аз му казах, че не живея на баба му във времето и ще си правя нещата по моя преценка. Освен това като купя полека лека някои неща няма да ни дойде нанагорно после, като се наложи всичко да се купува наведнъж. Количка мисля да вземем след раждането. Всъщност тайничко се надявам, че бабите и дядовците ще помогнат финансово за това начинание, а леглото ще ми е подарък от брат ми и снаха ми. Казаха да си харесам и да им обявя цена, те ще ми дадат паричките.
Другото хубаво е, че снаха ми роди 2012г на 18.06., аз сега понеже ще съм със секцио, най вероятно и аз ще родя около 20.06. Simple Smile та летни дрешки и други пособия за бебе ще ми бъдат дадени. Каквото може разбира се, стига да не родя момче, и снаха ми да има само розови дрешки за бебок  Grinning някои неща обаче искам и аз да си купя - за собствено удоволствие.
Та... чакам да ми кажат, че бебо е здравичко и дали да купувам сини или розови дрешки Simple Smile

# 419
и аз мисля да си напазарувам нещата за бебо от по рано няма да разчитам на никой , особено както съм при свеки тя все дава акъл и суеверия и не сме на едно мнение с нея никога затова няма да се съобразявам. С първото ми дете всичко си бях купила предварително към 7 месец и като се роди взехме количка.
Относно втора ръка неща мисля от продавалник да си взема една преносима кошара защото много пътуваме всичко останало си има и всичко ми е много запазено единствено незнам към коя марка шишета да ползвам . Ползвала съм чико и авент но сега честно казано се чудя .

Общи условия

Активация на акаунт