В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 782
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив

И аз много искам да разбера,защото ми предстои  Simple Smile

Ох да .. особено като знаеш че тогава ще разбереш и пола на бебчо и те гризе отвътре
Да  Simple Smile

# 511
elpet az znaeh che imam 1 malka mioma, vchera vav Femina lekarkata mi kaza che sa 3 daje gi snima.... no az biah chela oshte predi tova che moje da predizvikat abort ti ne go potvardi i mi kaza da ne go mislia.....
ne go mislia Wink)))

# 512
Moje li i az da polucha 1 rozov shtarkel na parva stranica?
Molia!

# 513
  • Варна
Здравейте, момичета,
Искам да попитам дали усещането на бебето и ритничета и т.н. в началото е нерегулярно. Знам, че по-нататък се следи всеки ден дали шава, но сега малко се притесних, защото понякога усещам някакви леки неща, а преди 2 дни интензивно движение в корема ми и туп ту отляво, ту отдясно. Беше вълшебно. Но оттогава нищо. Дали в началото е нормално да се усеща само отвреме-навреме?

Снощи изкарах кошмарна нощ. Адски болки в целия корем, но съм убедена, че беше в стомаха и червата и бях пълна с газове. Сутринта в 6 часа се събудих от адски силна болка вляво, почти до костта, като ме болеше и кръста и целия ханш от тази страна. Взех нош-па, ходих до тоалетна и ми помина. Сега имам по-скоро тъпи болки. Най-накрая реших и си запазих час за консултация с гастро-ентеролог, че постоянно ме мъчи този корем. Освен всички гадости имам и генетична особеност, че дебелото ми черво е по-дълго отколкото при нормалните хора, което по принцип се срещало при по-височки личности, а аз съм едва 150 см. Може би сега се притиска и затова са всички тези болки, но не издържам повече #Cussing out
Само се тревожа, че вече не усещам бебчето..

# 514
Mar_bella: Съвсем нормално е! По-натам ще го усещаме всеки ден. Аз последните 3-4 дена го усещам всеки ден и то само в легнало и седнало положение, но преди това си беше точно от дъжд на вятър.

Някой пита как протича феталната морфология...ами предполагам като първата?  newsm78 Ще разбера на 12ти и ще пиша.

# 515
Ех, колко много щъркелчета са се събрали  Heart Eyes ама нали идва и пролет Wink
Честито на всички мами, който вече знаят пола  Hug
Мама Сънчо, честит ти рожденник, да е жив и здрав, и много да слуша  newsm38
И аз искам да пазарувам,но ако е момче няма да има какво  Sad освен комплектче за изписване , е надявам се на 07.02 да разбера пола и разбира се всичко да е наред... Heart Eyes
Някоя мама беше споменала,че си е прегледала дрешките от предното детенце, та и мен ме хвана музата,просто така да ги разгледам и да видя какво имам, ноооо свеки рече и отсече ,,Ооооо много ти е рано,има време"  Sad и не благоволи да ми ги свали от тавана, но напълно я разбирам тя има 2 спонтанни абората в 6-тия месец, но не съм се примирила -ще я издебна и ще се кача някой ден на тавана ще се настаня удобно и ще си ровя и разглеждам колкото си ща  Mr. Green
Сега отиваме да си легнем с малкия,че после шейната и могилата ни зове Grinning вчера си изкарахме страхотно на снега на пързалката така ми се искаше и аз да се спусна с шейната... Blush

# 516
bumble111 наистина ако не кървиш, не се водиш спешна, много е гадно. Аз веднъж ходих така, само с болки, платих си и въпреки това ми се накараха защо съм дошла  #Cussing out, явно им бях развалила дрямката.Аз също много обичам прясно мляко, но то е газообразуващо и може да е провокирало болката ти. И мен често ме боли, след хранене, вечер като си легна, нощем когато се завъртя или ако си свия краката към тялото също усещам болезненост. Ще ми се болките да не идват от матката..
Хайде и аз да честитя на всички мами, които вече знаят цвета на щъркела! Честит рожденник и на Mama Sancho!
katring и аз съм още недобре ориентирана. Ти вървиш малко пред мен с термина, казаха ли ти как ще раждаш вече? На мен още в началото ми казаха да е секцио..защото е двуплодна бременност..
Относно количките, аз още не разбирам много, но си мисля че е важно за нашите юлски бебета количката да става за новородено /или да има зимен кош или пълно легнало положение/ и да се знае до каква възраст на детето може да се ползва.
Искам да ви покажа една от тези, дето аз харесах http://baby.galix.bg/2517/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D … 1%86%D0%B8-gemini Не мога да разбера обаче до каква възраст ще мога да я ползвам, как смятате не са ли много малки тези кошчета?? Rolling Eyes

# 517
Привет и от мен. Току що идвам от преглед- момиченце е  newsm44 Моля и за мен един от тези  stork-girl на първа страница. Толкова много искахме да е момиченце, много сме щастливи. Все още няма да се втурвам да пазарувам, чак май месец, за сега само проучвам и харесвам някакви неща. Повечето неща от списъка на първа страница ми се виждат напълно излишни, като стерилизатора например. Съпругът ми ги погледна и каза, че това нищо не стерилизира, иначе щяха и те да ползват такива в работата, а не да се изръсват с по 3 бона за стерилизатор. Моля някой, който му е за втори път да сподели, какво наистина му е влязло в употреба и какво е излишно, не ми се купуват глупости и да се чудя после какво да ги правя.

# 518
Аз лично ползвах стерилизатор всеки ден до към 7 месец.

# 519
  • Пловдив
sweetpie,честита мома Simple Smile)))). Зависи за стерилизатора. Аз кърмих до 10 месеца, като първите 6 бяхме само на кърма. Имах си  стерилизатор. Но съм го използвала само за шишето за вода. После започнах да му мия съдовете с вряла вода. Ако храниш с АМ, тогава ще го използваш доста по-често и без него не става...

VeryMe, интересна количка. Ама като станат на 6-7 месеца и са по 7-8 кг, дали ще е удобна?

# 520
sweetpie,честита мома Simple Smile)))). Зависи за стерилизатора. Аз кърмих до 10 месеца, като първите 6 бяхме само на кърма. Имах си  стерилизатор. Но съм го използвала само за шишето за вода. После започнах да му мия съдовете с вряла вода. Ако храниш с АМ, тогава ще го използваш доста по-често и без него не става...

VeryMe, интересна количка. Ама като станат на 6-7 месеца и са по 7-8 кг, дали ще е удобна?
И аз това се чудя, пише че летния кош е с дължина 92 см с поставката за крачета, но аз незнам това на колко месечно бебе отговаря  Embarassed Ще ми се да мина с една количка, а не след година да купувам друга.
Ето тази примерно е за 0 до 3 годинки, но тя пък няма чувалчета или покривало за зимата http://babycity.bg/index.php?route=product/product&product_id=5481 Дали ще може да я ползвам на хладно време ... newsm78

# 521
Аз с първото си дете изполвах стерилизатор, но с второто почти не съм го ползвала и си мисля, че ще ми бъде излишен. Децата ми бяха само на кърма до 6 месец и не искаха изобщо да пият вода. Всъщност използвах стерилизатор за първото си дете, за да стерилизирам силиконовите зърна, но това беше за кратко.

# 522
  • Варна
Дано не предизвикам спорове, но аз имам убеждението, че именно покрай стерилизацията на шишита, биберони и т.н. съвременните деца страдат от всякакви алергии. Прекалено много се пазят. Както споменах и аз използвах силиконови зърна 3 месеца и никога не съм ги стерилизирала. Само съм ги мила с топла вода. Убедена съм, че така разпространеното схващане, че всичко трябва да се стерилизира, или че кърменето е трудна работа и всякакви подобни са трикове на бебешката индустрия. Важно е бизнеса да върви. Моето бебе когато започна да пие вода, беше на около 8 месеца и директно съм му давала изворна на Девин в чаша или бутилка.

Просто не избързвайте с такива покупки. Не са малко пари, а може да прецените да не ползвате.

# 523
 sweetpie честито момиченце (и аз искаааммм  smile3514 )
За стерилизатора - трябва си,но не мисля,че тези например за микровълнова вършат някаква работа  newsm78 Използвах такъв точно с първото дете,позапотяваха се вътре в микровълновата,ама ми се струва далеч от истината.В тенджера да се изварява... Thinking не ми се занимава...оф, не знам .За мен си трябва помпа за кърма,шишета,козметика (без много,много да се прекалява с мазилата), азз не ползвам повивалник и имах много удобна гумена подложка за смяната на памперса ,коритце за къпане,бебефон....сигурно изпуснах 100 неща  Flutter
Мама Сънчо честит рожденик   Party Time да ви е здрав и взаимно да се слушате  Simple Smile

# 524
  • Пловдив
VeryMe, според мен ще е по-добре децата да са едно до друго. Ще им купиш чувалчета  за зимата, не е проблем.  Да се гледат само двете???  Като станат тежки не знам дали ще е толкова удобна и стабилна първата количка?

Общи условия

Активация на акаунт