В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Там някъде
Мимето14, леко и безаварийно пътуване и дано новините са добри и бебо да се разкрие stork-boy или stork-girl  Simple Smile
dona78, честито!
Моника, не се шашкай! Да си призная преди 3 седмица за първи път тръгнахме с ММ по магазините да гледаме колички и загледахме и другите нещица и резултата в края на деня беше......че бях адски депресирана и ме болеше главата. Количките, които харесвах, бяха твърде скъпи за нас, при леглата се обърках тотално и забравих какво щях да пита, а и има толкоооова много неща, които не зная за какво служат, абе не е за разправяне. Е, тази събота пак подновихме разходката и този път беше малко по различно. Една продавачка пак изказа предположение, че не търсим количка отдавна, но този път беше по-добре и ползотворно. Даже харесахме количка/и, т.е. ще се чудим между две. Аз обаче държа на коша за новородено (така наречения зимен кош, което не зная доколко е правилно) - все м исе струва, че на бебо ще му е по-удобно и определено гледам колички 2в1 или 3в1 и в крайна сметка се спряхме на такива с непомпащи гуми.

# 496
аз пък да ви се похваля, излязох за хляб и салата, а се върнах с тези двете + два клина, рокля и лак за нокти в тон Blush
Иначе за количките, аз определено се спрях на варианта комбиниран кош. Те са с едни коланчета дето се разкопчават и така кошът хлътва надолу и става по-дълбок или пък се стягат и после същия кош има степени за гръбче. За мен идеята на зимния кош е бебче да е предпазено най-вече от вятър и студ и понеже нашия случай няма да е такъв, а и кош за новородено се ползва кажи-речи докъм 4-4,5 месец, реших че няма да се зариваме с принадлежности. Иначе моят син е раждан декември 2008,  големио снег, и тогава педи каза че в количката ще му е студено и най удачно на слинг. Така че, в заключение, бебешката индустрия главно се грижи да не ни останат претъпкани портофейлите, пък после има един такъв сантимент към всичко, че душа не ти дава да се разделиш с ранно-бебешките неща..

# 497
  • Варна
MAMA_SANCHO, честит рожден ден на мъжа ти. Да е жив и здрав!
VeryMe, стискам палци едното бебоче да е момиченце, щом това искаш.
dona_78, напълно те разбирам. И на мен на предния преглед ми намекнаха за момче и вкъщи си поплаках малко, после ми стана гузно, все едно не си искам детето. 20-30 минути панаир беше.  Joy Все още не са ми умрели надеждите за девойка.  Peace

На мен силиконовите зърна много ми помогнаха, но в друг смисъл. В болницата сина ми беше в кувьоз два дни и го научиха на шише и после не искаше да суче изобщо. Чак на изпращане една акушерка ми каза, че ще го излъжа със силиконовите зърна, тъй като наподобяват шишето. И взе, че стана. Кърмих 3 месеца с тях, докато един ден просто засука без тях и така до 3 годинки. Направо ме спасиха. Но моят опит е, че с тях ми беше по-болезнено, отколкото без.

За количките много ви препоръчвам да си избирате с големи помпащи гуми, тъй като по нашите разбити тротоари и дупки малките гуми запъват, иска се усилие да се придвижвате напред. Който е бутал и двата вида, знае за какво става въпрос. Разлика от тук до небето. А това, че се пукат, първо не се случва със всяка количка, второ и да стане, я карате на човек, който оправя гуми на колелета и всичко е ОК. И е хубаво да е с пълно легнало положение.
Аз също няма да ползвам кош за новородено. Смятам, че вътре става голям парник, ние ще родим в най-големите жеги. На всичкото отгоре се ползва само 3-4 месеца, а не 6 както пише по описание. Безсмислен е за нас.

# 498
Момичета изкарах си акъла, снощи преди да заспя се сетих, че не съм пила мляко и изпих една голяма чаша мляко с. Какао. Не знам как, но съм заспала без да се пробудя до 8.30 и като станах естетвено ми се пишкаше страшно много и усетих някакво придърпване ниско долу и в продължение на 15 мин такива болки, не можех да се изправя, ама бяха направо режещи , като се качиха и нагоре към пъпа. И освен това от 2 дена корема ми се втърдява много силно, около пъпа в дясно. Четох,че е възможно втвърдядавнто да е от подготвотелни контракции, но не знам и аз. Звънях в болницата. Но ми казаха, че освен ако не кървя не съм emergency, може ли такова нещо #2gunfire #Crazy

# 499
  • София
MAMA_SANCHO, да ти е жив и здрав рожденика!   bouquet
dona 78 честити сини гащи   bouquet
elpet, не беше ли ти при Илиев в Младост? Ако да, утре ще вземем да се засечем значи, аз съм от 16:15 при него  Sunglasses и аз се надявам да ми каже пола утре.
и при него ходя, но той ми е втория лекар. "основната" ми лекарка работи в частна клиника, днес бях при нея. видяхме беб много ясно и е със сигурност момченце, така че миме, слагай синьо за мен отпред  Grinning
нищо че исках момиченце, по ме притесняваше ме незнанието, сега съм щастлива  Heart Eyes
док каза че върви много добре, даже малко по-големичко, но пак уточни че това е оринтировъчно, даже спомена че е 240 грама. синът ми се роди 3 кг, не е бил едър, това малко ме учуди.
разреши ми да пътувам, ако реша, каза че не вижда проблем за това.
каза ми че имам и миома, което никой не беше видял досега, и била 1 см, което не трябвало изобщо да ме притеснява. за миомата ще пиша по-късно като се образовам, сега съм пас....
назначи ми час за фм за 18,08, при д-р чучумишев.
рапорт - даден  Grinning

# 500

рапорт - даден  Grinning
[/quote]

хахаха рапорт- приет
Да ви кажа че моята количка ще е тази http://family-bg.com/prX_5814.htm?ref=85

# 501

dona_78, напълно те разбирам. И на мен на предния преглед ми намекнаха за момче и вкъщи си поплаках малко, после ми стана гузно, все едно не си искам детето. 20-30 минути панаир беше.  Joy Все още не са ми умрели надеждите за девойка.  Peace

ами то и при мен смешно се получи  Mr. Green, защото казвам на докторката - "момиче е нали?" и една такав съм се хилнала, а тя сбръчка вежди и казва - "....ами не точно момче е!". И аз така  Shocked "ама .... вие сигурна ли сте?", при което жената явно разбра, че аз нещо съм си се настроила и - "ами да ето му тука атрибутите, че и пишонката се вижда" и аз оттам  Cry "еми добре". Докторката се чуди как да замаже положението и казва - "вижте обаче има вашият нос" и аз вече бях така  Heart Eyes
Та каквото такова, само да са ни живи и здрави, ще бъдем железни свекърви  hahaha

каза ми че имам и миома, което никой не беше видял досега, и била 1 см, което не трябвало изобщо да ме притеснява. за миомата ще пиша по-късно като се образовам, сега съм пас....
рапорт - даден  Grinning
не се притеснявай, аз така се бях шашнала от 13-ти януари насам. Професора при които ходя ми казва "имам съмнения за миома". Ходя и при един друг доктор на ЖК и той - "ами да имате миома ето тук се вижда петното". Аз се бях супер изплашила, прочетох всичко в нета - най се успокоих, като видях, че има мами с близнаци и са родили без проблем. Вчера обаче вях в МД при д-р Цанкова (за нея се твърди, че била много добър ехографист), та тя ме гледа близо 30 мин. и каза, че да има петна, но тези петна не са миома. Просто матката в моммента е доста кръвоснабдена, като в същото време тази кръв не е равномерно разпределена и затова се виждало като петно на ехографа. Мисълта ми е да не се вкарваш като мен във филми, а да изчакаш още едно мнение - нещата се променят - успех Hug

# 502
  • Там някъде
bebe2 , накара ме да се усмихна - ей това е пазаруване, каквото обичам Laughing
Ние сме се спрели на тази (поне засега) http://www.adria.bg/bg/pr/muum-matriks-2014-jab.html

# 503
  • София
При мен също има съмнения за миома, дано се окаже, че е сгрешила докторката. Каза, че се вижда някаква сянка и трябва да се следи.

Аз си имам количка от каката и ще си ползвам нея. Много си я харесвам и ми беше страшно удобна. Въпреки, че тя също се роди през юли, си бях взела кош за новородено, защото напълно легналото положение количката  не ми изглеждаше достатъчно равно. И не съжалявам, ползвах го до 7-8 месец - през зимата  пази завет Peace
Ето такава е: http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88% … Concord-6773.html

Мен също ме сърбят ръцете да пазарувам  smile3508 , само чакам да разбера пола  Simple Smile

# 504
bebe2 , накара ме да се усмихна - ей това е пазаруване, каквото обичам Laughing
Ние сме се спрели на тази (поне засега) http://www.adria.bg/bg/pr/muum-matriks-2014-jab.html

Нали Innocent. Количката дето си я избрала е суперска. Аз обаче реших с минимум средства да постигна максимум резултат. Как йогата?

# 505
Здравейте мами в този мразовит ден и от мен.Повече чета коментарите ви от колкото да пиша редом с тях , но имам запитване .Ходихте ли вече на фетална морфология , какво представлява като цяло?

# 506
  • София
Та каквото такова, само да са ни живи и здрави, ще бъдем железни свекърви  hahaha
....
рапорт - даден  Grinning
не се притеснявай, аз така се бях шашнала от 13-ти януари насам. Професора при които ходя ми казва "имам съмнения за миома". Ходя и при един друг доктор на ЖК и той - "ами да имате миома ето тук се вижда петното". Аз се бях супер изплашила, прочетох всичко в нета - най се успокоих, като видях, че има мами с близнаци и са родили без проблем. Вчера обаче вях в МД при д-р Цанкова (за нея се твърди, че била много добър ехографист), та тя ме гледа близо 30 мин. и каза, че да има петна, но тези петна не са миома. Просто матката в моммента е доста кръвоснабдена, като в същото време тази кръв не е равномерно разпределена и затова се виждало като петно на ехографа. Мисълта ми е да не се вкарваш като мен във филми, а да изчакаш още едно мнение - нещата се променят - успех Hug
ами тя не изглеждаше грам притеснена, няколко пъти натърти че е 1 см, че няма никаква причина за притеснение, и дори се учуди че не знам. аз се  Shocked защото досега все при нея ходих, освен това ходих 1 път на ЖК по касата и един път на ранния скрийнинг и никой не видя такова нещо. няма да се газирам, но тр да прочета какво е това и какво се случва.
за железните свекърви, оооо да, много живо си го представих.  Laughing Laughing много се радвам като разбрах какво ще е, олекна ми  Heart Eyes

# 507
  • Пловдив
Здравейте мами в този мразовит ден и от мен.Повече чета коментарите ви от колкото да пиша редом с тях , но имам запитване .Ходихте ли вече на предстои морфология , какво представлява като цяло?
И аз много искам да разбера,защото ми предстои  Simple Smile

# 508
  • Пловдив
Mrs Raven, това е и нашия избор за количка. ММ каза, че това е тя, той също много я хареса. Обаче, малък й е кошът за новородено, само това ме притесни.

# 509

И аз много искам да разбера,защото ми предстои  Simple Smile

Ох да .. особено като знаеш че тогава ще разбереш и пола на бебчо и те гризе отвътре

Общи условия

Активация на акаунт