В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 741
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета. Чета последните 3-4 теми, но досега не съм писала.
Ние с мъжа ми очакваме второто си слънчице. Имаме една госпожица на 2 годинки и 4 месеца, която напоследък е много ревлива и много се лигави, но се надявам до юли да мине този период. Живеем в Бургас от няколко месеца и сега нали има грипна епидемия не мога да отида на преглед вече сума ти време, все отлагат. Затова още не знаем пола на бебо, но аз съм сигурна, че е момченце. Надявам се да ми се сбъднат мечтите, но и девойка да е няма да я върнем Simple Smile  
За почивката това лято, мисля да се позавъртам из плажа началото на юни, а ако го позволят финансите, бих направила една Гърция май месец. А дано, ама надали...
За присъствието на таткото в родилната зала - аз съм за, но ММ май няма смелост да дойде. И първият път не дойде и сега май няма да дойде. Здраве да е. Важното е раждането да мине нормално и аз и бебока да сме добре, пък в другия живот ще бъда мъж, който придружава жена си в болницата. Laughing
По отношение на бременните неразположения, както и първия път, имам т.нар. бременна хрема - запушен нос, кихане, сополи - като сенна хрема...
Първият път родих в София с избор на лекар в ТК, но можеше и без този избор да мина. В крайна сметка акушерките бяха цяла нощ с мен, а не моята докторка. Тя дойде последните 20 мин и общо взето това, за което й платих беше да ми скочи на корема в последния напън и да ме зашие... Този път се надявам да мина без тези екстри...
Досега съм била два пъти на преглед - веднъж в 6-та седмица за установяване на бременността и веднъж в 11-та - на фетална морфология във Фемината, че там си знам докторката, че е добра. Мисля и вторара фет. морф. да я правя пак там. Тук, в Бургас, още не съм се записала на ЖК - от много работа на работа и вкъщи поотложих и сега с тоя грип съвсем изостанах, но предполагам че не е проблем.
За покупките - засега се въздържам, но някоя друга дрешка ще взема май месец (надявам се синички). Имам много от малката, но повечето, които са подаръци са розови, та ще видим дали ще влязат в употреба. Количка миналия път ми даде кумата ми, мисля пак нейната да ползвам, кошара и всичко друго по-едро май имам. Шишета се надявам и този път да не ползвам. Ползвах първите месеци силиконови протектори на авент , по-малкия размер. Без тях нямаше да се справя. И помпа ми дадоха на заем - свърши ми работа първите месеци. После кърмих две години без проблеми ...
Днес казах на шефа, че съм бременна и така ми олекна. И миналият път и сега се чувствам малко гузна, сякаш бягам от работа. Ама аз нали съм по-пълничка (оставих си 6 кила от първата бременност за спомен), та можеше още месец да се правя на просто напълняла след празниците Joy Сега съм +2-2,5 кг отгоре. Миналия качих 14, с раждането смъкнах 7. Надявам се и този път на не кача много, защото без това почвам от повече...
И аз май трябва да взема бъги под ...
Ох, спирам вече, че прекалих, ама да се включа по всички теми, които снощи четох до посред нощ...
Хубава вечер на всички майчета и на коремчетата  bouquet

# 571
pleasure не мисля да взимам черна, от zippy pia харесвам бежовата и бежовата преливаща, а от спортните бежовата с червено ето ги

# 572
  • София
ооо, последният вариант, ако питаш мен Simple Smile много е свеж цвета!

# 573
  • Пловдив
Здравейте момичета! Май наистина се очертава розова седмица, още едно женско попълнение и от мен в отбора. Вчера бях на лекар и ми казаха, че над 90% е момиче. Винаги съм искала да си имам първо момче и после и една госпожица, макар, че и пак момче да беше пак щях да се радвам, важното е всичко да е наред с бебчо и с мен. Че без друго здравословните ми проблеми никак не са малко и за пренебрегване, от една страна сърцето, от друга миомата, но днес няма да се оплаквам...
Преди известно време едно момиче беше писало, че са и открили на прегледа миомен възел, но тъй като не си спомням коя беше, може да ми пише на лични, ако желае да се успокояване взаимно!

# 574
Здравейте майчета аз съм нова тук как мога да се запиша за юлски бебенца аз го чакам на 15 07 2014 благодаря предварително за отговора Simple Smile Heart Eyes

# 575
  • София
едно ранно добро утро от мен wavey
pleasure, при доктор илиев и при мен не се видя, макар че видеозона му е хубав, но май при другата лекарка е по-хубав, не че разбирам от видеозони, аз съм юрист, ама така ми изглежда. убедена съм че ще го видиш другия път  Hug за това как върви да ти кажа, аз вече писах веднъж и пак ще кажа, че измерването по видеозона е относително, по-скоро на фм биха могли да ти кажа по-достоверно колко е беб, така че не го мисли изобщо това.
Sem.Djambazovi, mary_48 добре дошли, групичката на юлските бебони стана голяма  Hug пишете на мимето 14 на лични съобщения да ви добави отпред, да не рови из постовете Peace
hrisi1303 честита розова новинка и на теб, все така добре да вървите и до финала  Hug последно аз писах за миомата, имаше и други момичета, но засега гледам да не се шашкам. на теб какво ти казаха?
meggle, mss pavlova и другите болнички, как сте днес? сутринта носа ми паке беше запушен доста, но според мен си отминава, макар и хиииипер бавно, не е истина Rolling Eyes
на всички усмихнат и спокоен  ден   bouquet

# 576
Здравейте майчета аз съм нова тук как мога да се запиша за юлски бебенца аз го чакам на 15 07 2014 благодаря предварително за отговора Simple Smile Heart Eyes
Аз те добавих но можеш да ми пратиш още информация на ЛС

# 577
  • Там някъде
Добро утро и от мен, мамчета Grinning
Първо честито на мацките, които вече знаят пола - и розови и сини все са хубави новини!!!!!
Pival точно защото коша на muum matrix е по-малък първо се бяхме спрели на http://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=654 обаче....цветовете не ми харесаха. Бутах я количката в магазина и с двата коша, много е маневрена, ММ одобри гумите и шасито (той е по мъжката част). Та на мен ми обясниха, че коша Matrix  може да се ползва за пътуване и не е на принципа на кошниците, при които не е добре бебето да престоява повече от 2 часа. Другото на този кош е, че може да се повдига гръбчето и бебето може да гледа навън (от мамите, които чакат второ оставам с вчечатление, че това е важно - аз не се бях замисляла Embarassed) Така че май оставане на muum matrix, а и аз се влюбих в петроления цвят - не че я избирам само заради това, на мен самата количка адски много ми хареса:D Елика, направи ми впечатление, че коша за новородено (поне на снимката) е много сходен с matrix-а. Би ли споделила мнение относно комфорта за бебо?
Elpet оказа се че сме колеги - аз също съм юрист, а по повод познанията за видеозоните да споделя - в понеделник като бях на преглед и док ме гледа на видеозон и "Ето биждаш ли го бебето, толкова ясно - главичката, телцето..", а аз тъпо "Ми май нищо не мога да различа", а ММ "Ама ето го!" Е тъпо ми стана, но пък после ми увеличиха образи и видях ясно, та се поуспокоих Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 08:46 от Mrs Raven

# 578
Добро утро и от мен, маменца!
Ходих да ми пуснат втори скрининг и се разбра, че чакам мъж Simple Smile Зарадвах се, защото и ММ и каката бяха с мен и го видяха какви маймунджулъци прави малкия Пиперко Simple Smile Доки каза, че всичко изглежда нормално, и малко се поуспокоих за втория БХС. Надявам се и резултатите да са добри...
Само да кажа на мамите, които търсят дънки за бременни, че в Лидл пускат доста нещица за бебоци и дънките там за бременни са само 17 лв. - http://www.lidl.bg/cps/rde/www_lidl_bg/hs.xsl/513.htm?id=114 
Поздрави на всички мамета в този зимен снежен ден!  Heart Eyes

# 579
Добро утро,
Искам и аз да споделя на мамите с първа бременност кои са нещата които използвах след раждането до към 10 месеца. Пиша с уговорката, че бебето ми беше изключително кърмено и че не обичам излишни работи:

к-т за изписване, който дядото настоя да осигури
подложки за повиване- 2бр
олекотено одеало- 1бр
чаршафи - 3 к-та
пелени - 2 пакета тънки и 2 пакета дебели
ританки- 5 бр
бодита- 10 бр
плътна блузка/ елече/суитчер -3бр.
чорапки- 6 чифта
ръкавички за б-цата 1 чифт
лека шапка -1 бр
бебешка хавлия 1 бр
корито + хавлиена поставка за бебето
душ-гел/шампоан
крем бочко за подсичане
пудра
крем бочко за лице
к-т четка и гребен- 1бр
дървено легло с решетка
шезлонг
столче + количка
слинг с халки ( собственоръчно шит) 1бр
к-т 4 шишета авент ( в к-та за 40 лв имаше шишета + биберони +биба)

И май с това карахме. Когато сина ми беше на 4 месеца заминахме за Франция за 3, после за Крит за още 2 месеца и непрекъснато бяхме по магистралите и не сме имали и физическата възможност да се зариваме с атрибути. И си беше много добре детето и без всичките му тра-ла-ла на производителите. С изброените съм карала до годинка, като сме обновявали само гардероба на 3-ти, 6-ти, 9-ти месец. Даже като пътувахме и корито нямахме, че много място заема и го къпехме в гумен надуваем басейн Laughing
Смисълът да се купуват купища дрехи за мен е никакъв, тъй като бебето расте с часове, а да се преоблича, за да е наконтено е мъчение и за него и за мама.

# 580
Very Me аз много се надявах на близнаци, но съдба... и бях си харесала ето тази количка за близнаци http://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=262, но определено не е евтина в този сайт май няма цена, но в други като се разровиш има. Но определено и аз мисля че по добър вариант е ако децата са едно пред друго или като тази под друго, а не едно до друго.На тази хубавото и е че може и двете бебчета както да са в една посока, така и в различна!

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 09:21 от Мимето14

# 581
  • София
Mrs Raven, количките на Jane и Concord са почти идентични. Аз съм много доволна от Fusion на Concord, а снаха ми имаше Jane /не помня кой модел, не е Mumm всеки случай/ и почти не виждам разлика в дизайна. С големи гуми са и много маневрени. Коша на новородено е достатъчно широкичък, аз го ползвах до 7-8 месеца. Отгоре има нещо като покривало, затваря се с цип  и държи завет през зимата, дори и във ветровито време. Имаше май опция да се "отключва" коша и да можеш да го люлееш като люлка. Искам също да допълня, че с такъв кош може да се вози в кола, към комплекта са вкл. колани за прихващане, но за по-дълъг път, кошниците за кола са по-обезопасени. От друга страна пък не се препоръчва да стои новороденото повече от 2 ч в нея, та е въпрос на баланс. Виждала съм много майки в парка да разхождат бебетата в кошница за кола /ако е комплект към количката/, но аз правех много дълги разходки, понякога целодневни и не бих.  Много е важно докато бебето е новородено да лежи на равно.

За аспираторите за нос - аз имам такъв за прахосмукачка, но го купих някъде след годинката когато ми потрябва. Много, много е ефективен, но малката се страхуваше от прахосмукачката и след втория опит се отказах да го ползвам. Дълго време след това това, като видеше прахосмукачка, тичаше в другата стая  Crazy

# 582
  • Там някъде
Елика, много благодаря за инфото. От това, което ми каза, съвсем си затвърдих мнението, че искам тази количка (да видим дали ще  е тя накрая, че на мен доста неща ми харесват).
delizabeth , много благодаря за информацията за Лидл, аз имам наблизо и определено ще го посетя в понеделник. Миналата събота си купих пак от Лидл трикотажни блузки с дълъг ръкав за вкъщи. Не са за бременни, но си взех по-голям номер и са ми екстра, а бяха 2 за 9 лева.
Бебе2 , аз от йогата съм много доволна - това, което очаквах е. Тази събота обаче няма да мога да отида, че с ММ ще избягаме малко за уикенда до Априлци  Grinning

# 583
абе я разяснете за тия аспиратори и прахосмукачки newsm78. Нещо не си го представям

# 584
абе я разяснете за тия аспиратори и прахосмукачки newsm78. Нещо не си го представям

Аспираторите за нос служат за буквално казано изсмукване на секрета на бебето от нослето. Когато има сополки, то няма как да ги издуха и мама трябва да ги вземе Simple Smile
Има механични със сменяеми накрайници, които могат да се стерилизират. Има и такива, като прахосмукачка Simple Smile)). Ето и клипче за прахосмукачката.
Скрит текст:

а ето и клипче за механичното, аз преди десетина години ползвах такова и струват левчета Simple Smile
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт