В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 765
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
mini_moni  аз родих първото си дете през юли. Тогава нищо не разбирах от колички и си избрах по красота (на 20 години,много ми е разбирала главата от колички  Embarassed ) .Взех такава със зимен и летен кош. Като се роди ползвах зимния и честно казано ми беше удобно,използвах го и през по-голямата част от зимата,защото беше по-големичък а и малчо като го сложех в количката и заспиваше ( единственото време през което спеше  Laughing ). Сега пак ще си ползвам старата количка,мисля че ще ми свърши добра работа  Praynig
само да питам бебето към декември вече не искаше ли да сяда, а в зимния няма как  newsm78

# 556
newsm68 върнахме се с РОЗОВИ ГАЩИ  newsm44 много съм щастлива за разлика от ММ но ще свикне горкия! Всичко с бебо е добре отговаря на седмиците 13см сме и така  Mr. Green
Бравоо  Hug Честита мома  Grinning

# 557
Момичета като видя че някой е писал че вече знае пола добавям щъркела на 1 страница!
Честито на всички мами които знаят цвета на гащите  Mr. Green

# 558
Miss Pavlova,пий много чай(лайка или липа)с мед,друго което се сещам е черна ряпа издълбана по средата и се слага мед,така трябва да престои една нощ и се пие сока по една чаена лъжичка.За сополи също помага по една капка от ампула витамин ц във всяка ноздра или сребърна вода от аптеката,която се ползва за гаргара на гърлото.

Благодаря ти. Пия чай, но живея в село и нямам възможност за черната ряпа Simple Smile Остана ми само хремата смотана, дано се оправя до прегледа, че да не ме потрети...

# 559
Ох не знам колко часа не мога да прочета всичко, което сте изписали, чак се уморих и то стана време да лягам.
И без друго забравих всички теми, по които трябваше да се изкажа  Laughing

Miss Pavlova мен ме и потрети  Wink Първите два пъти хомеопатия, солена вода, морска сол, липа с мед, ефизол бляблябля глупости, влачих се по 15 дена, сега миналата седмица вече беше страшно, за трети път. Обадих се не на личната, а на гинеколожката ми, която ми следи бременността, тя ми изписа и за гърло и за кашлица хапчета, сега съм направо нов човек  Peace Имах и температура вече, носа ми течеше, а кашлицата беше невероятна. Така че обади се на лекаря, който ти следи бременността и попитай него, ако не става, пиши ми на лични, ще ти кажа какво пих  Peace Влизам ти в положението  Hug

Сетих се още нещо: Как не Ви е шубе да се къпете в басейни  newsm78 За мен по принцип си е гадничко, винаги лепвам някакви неща, аз ли съм чувствителна много, що ли, но лекарката ми изрично ми забрани влизане в какъвто и да е басейн, та се чудя как се навивате?

Благодатя ти. Аз останах само с хрема и дано се махне, че не мога вече. Нощем не мога да спя, някакъв ужас е Simple Smile

# 560
  • Телиш/Плевен
Момичета като видя че някой е писал че вече знае пола добавям щъркела на 1 страница!
Честито на всички мами които знаят цвета на гащите  Mr. Green
Честито момиченце, Миме! stork-girl
Все така добре да се развиват нещата с всичките ни бебоци! Hug
Оххх, искам вече и аз да знам какво е моето бебче. Heart Eyes

# 561
Миме, честито розово щастие! Дано да е заразно  Laughing
katring, само да те предупредя, количките при които кошовете са един зад друг имат следния недостатък-предния кош не се спуска до пълно легнало положение и на практика не става за новородено! Има обаче такива, при които кошовете могат да се въртят в  различно положение /с лице или с гръб към майката/  Wink
За болните момичета-защо не си купите от капките за нос със морска вода? Не казвам, че ще направят чудеса, но мен ме облекчават. Има дори едни с ментол в тях и помагат за отпушването на носа

# 562
  • Варна
Не знам дали стерилизирането има връзка с алергиите, но моето дете и без да му треперя и стерилизирам пак имаше непоносимости към немалко храни. За алергиите специално темата е адски обширна и спорна. И все пак за стерилизатора - не съм купувала стерилизатор, но не ми е и трябвал. Нито съм ползвала силиконови зърна, нито пък някой е пил от предлаганата от време на време вода и биба не е ползвал. И сега мисля да си го спестя. За мен е необходимост в случай, че детето е на АМ. Да не говорим, че има един лаф - на първото стерилизираш, на второто миеш, на третото само го облизваш.  Crazy
Помпа също не ми е трябвала никога, да не се заричам, ама сигурно и сега няма да ми трябва.
Нагревател - също.
А бе хич да не доста неща са плод на бебешката индустрия и абсолютно ненужни. И активна гимнастика купих, и шезлонг, и проходилка, и кенгуру - ни едно не влезе в употреба.  ooooh!
За мен нужното за едно новородено - слинг(ергораница), количка, кошара(макар че и без нея може  Mr. Green ) и някой друга дрешка - удобна, а не красива.
Носов аспиратор купих преди годинката Бейбивак. Ползва се и сега от време на време.  Peace

Много розови щъркели - страхотно. Ако седмицата е женска, да отивам утре да видят за пол.  Mr. Green Laughing Честито момичета!

# 563
Аз от два дни си пръскам с еуфорбиум,но ми изкарва всичко ,но още съм хремава,гледам навън да поседя повечко време да подишам снежния въздух,а и понеже от месец имам болки - мислех че са венци , а то се оказа мъдрец и ми го извадиха с упойка .Казаха че не е проблем упойката ,дано е така

# 564
Здравейте, момичета!
Много ви благодаря за милите думи! Плежърче, ма идвай насам, та да дивеят младежите заедно! Днес съм по-спокойна, ама пак като се сетя и почервенявам от яд.
Аз също беб го усещам от дъжд на вятър и даже се чудя дали е то! Утре ще си го видя и се надявам да ми кажат пола. Така че, моля ви стискайте палчета всичко да е наред. Praynig
Честито на всички, които вече знаят пола и нещата вървят по план! Hug
Аз стерилизатор също ползвах до към края на 6 месец, но после малкия си навакса с лапането на всичко де що види по земята. Сега пак ще го ползвам, но не толкова продължително.
Помпа сестра ми ще ми даде.То дано това бебе да иска да зацока, че Ването не искаше, ама той и дълго време беше на системи и го хранеха с шише...
Ще ги мисля тия работи като му дойде времето, но като цяло имам почти всичко необходимо.

# 565
  • Ispania
Здравейте и от мен Hug.

Виждам 4е за коли4ки си говорите. Голямото ми дете се роди май месец, коли4ката беше с ¨zимен¨кош. Слагам го в кави4ки, защото всьщтност това не е зимен кош а кош за новородено. Не сьжалявам изобщо 4е взех такьв Wink, то и ако не го бях взела щяха да ме гледат като луда сигурна. Тук няма никога да видиш новородено в коли4ка без кош. Нищо 4е коли4ката има напьлно легнало положение, лекарите напьлно се противопоставят да се сложи новородено в коли4ка без кош. Не зная, ... казвам на мен какво са ми казали и аз какво сьм правила Simple Smile.
Даже при изписването препорь4ват детето да се носи в коша(а не в стол4е за кола) в колата. Те кошовете си имат приставки за кола. Пьрвият месец (та даже и вторият, препорь4ват напьлно само и единствено коша).
Коша го махнах с голямият ми син, то4но когато захладня Joy, не се сьбираше ве4е в него Crazy и минахме 4ак тогава в коли4ката.

Мимето14, 4естита розова новина  bouquet
Miss Pavlova , оправяй напьлно бьрзо Hug.
sweetpie,честита мома и на теб  bouquet

С пьрвото ми дете купих стерилизатор за микровьлнова-никога не го използвах Embarassed .
С второто : в на4алото стерилизирах на котлон, а после в миалната машина с препарат за по4истване на бебешки шишета.

# 566
  • София
duda 78 благодаря ти за успокоението  Hug
миме, честити розови гащи и ти благодаря за синьото ми щъркелче от днес  Heart Eyes   bouquet
sweetpie честита розовина и на теб  Peace
Miss Pavlova и от мен голямо съчувствие, не съм очаквала че е възможно някаква си хрема така да ме зашемети. днес понеже бях повече време навън по срещи и да ви кажа пак се засили секрета, може би се дразнят синусите не знам, но вътре ми е по-добре. Rolling Eyes

# 567
  • София
VeryMe, според мен си избрала супер количка - не е скъпа за такъв тип, още повече 3 в 1, и най-важното - децата не са едно до друго, т.е. ще можеш да минеш през всяка врата и всеки тротоар. Имам една позната мама която не може да мине по нормален тротоар с бебетата, още повече да се размине с други пешеходци и й се налага редовно да слиза на улицата, от което на мен ми настръхват косите. Good choice  newsm10
Hauck също са хубави колички по принцип. А относно покривалото, аз моите почти не съм ползвала. Използвам едно пухено одеалце, което пази повече топло от покривалото.

sweetpie, аз ползвах обикновен стерилизатор за микровълнова (беше в комплект с помпата на томи типи), до към 4-5 месец. Отделно на погачата ми подариха един уред 2 в 1 за подгряване и стери-ция, но не ми беше удобен, отнемаше повече време от колкото този в микровълновата. Няма да купувам нов, ще се пробвам със старите, въпреки, че този на томи типи му се изкриви капака от толкова ползване и не се затваря хубаво .. не знам, ще видим. Още съм в чуденка честно казано.
И твоята количка много ми хареса. Само че черна ли мислиш да взимаш? Много ще я пече слънцето, пък и прахта и мърсотиите повече си личат на този цвят.

Monik@, аспиратора за нос може да не ти потрябва дълги месеци. Пумпал нямаше сополки и аспиратор купих едва когато стана на 11 месеца заради хрема. Този най-обикновеният като че ли върши най-много работа дето изсмукваш с уста сополките), най-евтин е и най-удобен. Но моят много пищеше от него и се наложи да търся алтернатива. Купих електрически, ама не успях да го ползвам защото му отминаха. Има майки, които някак си използват прахосмукачка за тази рбота и са супер-пупер доволни, но аз иде си нямам как го правят. Може би някоя мама ще обясни. Не съм разпитвала, тъй като нас ни е страх от прахосмукачката и просто не съм го разглеждала като вариант. Та не бързайте с аспиратора, може и да не ви се наложи дълги месеци да го ползвате, а го продават във всяка аптека.

Общо взето се радвам, че количката ни е нова и модела е още актуален, та ще си я ползвам като за първи път. Ще се изпере преди да сложим новото бебе в нея и готово! Лично аз имам подобно на Вал мнение, че новороденото трябва да си е в кош. Летният вариант на Бексата има напълно легнало положение, доста е голяма, има си и покривало и всичко, но не е като да сложиш новородено да лежи нон-стоп там. Просто си е друго. Докато има мерак да лежи и се събира в коша - ще го возя в коша. Другият вариант, който ползвах когато излизахме с колата бе да слагам коша за кола върху рамката - така не се налагаше да мъкна и големият зимен кош с мен, а малкият се чувстваше удобно. Естествено това бе вариант за максимум 2-3 часа, но ми бе най-лек и най-удобен честно казано. Но това не е за навън определено, а само, примерно, за МОЛ или ресторант нещо ..

Норичка, като се постопли ще дойдем и ще ти се обадя, обещавам!

Днешният преглед мина малко разочароващо за мен. Бебето е още много мъничко, върви със седмица някъде назад. Даже май повече. Отговаряла съм на 15 седмица - тегло 90гр, дълго е 11-12см. Илиев не искаше да ми каже пола, той по принцип не обича да казва такива неща, но му казах, че няма да си тръгна докато не ми каже нещо. Засмя се и се предаде. Почнахме да гледаме - то това си седнало на дупето и не се показва. Разръчкахме го, завъртя се и .... пъпната връв му минала между крачетата към гърба - нищичко не се видя! Та явно ще се наложи да си чакам следващата ФМ, която като гледам как вървим назад ще е чак около 5-8 март. Ох .. стана ми тъпо малко. Ама ще се наложи да съм потърпелива.

# 568
Плежърче, ще чакам! Браво, че мъничето е добре и е живо и здраво. Това все пак е най-важното. Явно е доста срамежливо все още, не се тормози. За изоставането в седмиците - ми той Ванката уж все вървеше по-голям, пък накрая 2,470 се роди. Така че, това е доста относително измерване.

# 569
  • София
Сънчо, я виж тази обява за бъги под, може да ти хареса: http://www.amazon.com/Englacha-2-In-1-Junior-Rider-Black/dp/B001 … eywords=buggy+pod

Общи условия

Активация на акаунт