В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 909
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Аз имам притеснения за преждевременно раждане, защото аз самата съм родена в 8 месец и съм чувала за някаква зависимост между майка и дъщеря относно раждане, но не съм склонна да вярвам на 100 %. Тогава майка ми са я приели за задържане, започнали са да вливат някакви системи и след 2 дни мъка един лекар е казал: "Вие луди ли сте? Не виждате ли, че детето вече е тръгнало, а вие го спирате и то седи на никъде".

# 211
# 212
Mama_Sancho много съжалявам за това което ти се е случило. Аз по принцип нямам 100% доверие на нито един лекар в България, затова и през ум не ми е минавало да раждам при случаен доктор. По принцип, съм осигурена, но винаги ходя на частно, така поне нещата са ясни и пропускаме лицемерието, изнудването и прочее. Харесва ми принципа, който плаща той поръчва музиката, а аз много държа като плащам всичко да е както искам и така. До сега не ми се е случвало лекар да ми повишава тон, камо ли нещо друго, през носа ще му излезе. Важното е още от началото да им вземеш страха Simple Smile това в кръга на шегата.

# 213
  • София
MAMA_SANCHO, искрено ти съчувствам за преживяното. Това и най-злият си враг не можш да го пожелаеш. От друга страна Щастлива жена е много доволна от безплатното раждане в държавна болница. Явно си има просто голяма доза късмет.
Това, че ще плащаш не значи, че всичко ще е добре. Вяно в друга сфера, но съм си плащала като поп за частни лекари и специално отношение, че и с връзки - и пак осраха нещата. Пак ще се повторя - всичко си е до късмет!
Monik@, акушерката се казва Ева Белишка. Вече телефонът й, ако ти е нужен, мога да ти го дам на лични. 
А за викането ...  Embarassed аз бях тази дето викаше на стажантката. Горкото момиче, до кръв й бях надрала ръката от болка. Добре че се оказа някакво супер добро дете и не ми се обиди, извиних й се 100 пъти, че и торбичка специално за нея приготвихме, макар обикновено стажантите ги пропускат.. но пак ми беше съвестно от поведението си

# 214
Здравейте.

Моята докторка също има сключен договор с ТК - някой питаше за там и външен доктор. Сина си го родих там пак със същата докторка, която е била завеждащ отделение там. Още като отидох в болницата и ме прегледаха за разкритие доктора, който в момента беше на смяна ме попита имам ли доктор и кой е за да му се обадят да дойде. Но съпругът сам са обади на моята лекарка, която дойде от вилата си и нещо повече привика си екипа от анестезиолог и акушерка. Анестезиоложката е велика просто. Изключително съм доволна както от самата докторка, така и от целия екип, който присъства на самото раждане. След това в отделението - с мен се отнасяха много добре. Нямаше никакъв проблем, че вече докторката ми не работи там. Нещо повече помагаха ми много и дори имаше една сестра, която всеки ден идваше по няколко пъти да ме пита имам ли нужда от нещо или пък проблем. Вероятно името на докторката ми имаше значение. Докторката ми дойде деня след раждането да ме види както и на изписването на бебето. Анестезиоложката идваше също всеки ден.

# 215
  • гр. Варна
За раждането всичко си е до късмета,няма никаква гаранция,че като си платиш за избор на лекар или екип и всичко ще е наред.Раждах преди 6 години в окръжна болница във Варна.Бебчето беше преносено и раждането предизвикано,не съм плащала и 1 стотинка за целият ми престой в болницата.Израждаха ме двама лекари и три акушерки,защото очакваха да се стигне до спешно секцио,но слава богу всичко мина идеално и съм нямала оплаквания от никой до изписването ни от болницата.Тогава нямах и финансова възможност да си платя за избор на лекар.Сега пак се каня да раждам там и много се чудя дали да си платя този път.

# 216
gerka-75 как се казва лекарката при която си, ако не е тайна, да не се окажем при една и съща Simple Smile

# 217
Здравейте отново,изчетох до момента и искам да споделя ,че като чета за притесненията и страховете ви,започвам да се обърквам и притеснявам -внушението е голяма работа. Аз Имам опит 2 пъти ,по принцип съм дребна и с двете деца като ме приеха в болницата започнаха да гласят операционната защото няма как да родя нормално с този малак таз но и двата пъти родих само с акушерката която ми наблюдаваше тоновете. Може би трябва аз да ви разкажа как сам раждала за да ви вдъхна кураж и да ви успокоя че раждането е нормално и ние сме създадени за него ,а болката колкото и да е силна е с почивки(при зъбобол е доста по слаба и на друго място но боли непрекъснато) аз обичам да се шегувам (но го мисля) че предпочитам да раждам пред болката в главата от зъби . Имам право да избера специалиста на който да доверя прегледите и наблюдението, но да планирате дори преждевременно или ако нещо не е на ред с бебето ми се струва доста мрачна история. Аз лично съм влизала в болница само за да раждам и не мисля че няма вариант там да ми е комфортно или уютно.Болницата си е болница но всеки си преценява но при положение че правите всички необходими изследвания и те са ок преглеждат ви специалисти на които имате доверие и сте запознати с почти всичките им случай  подсигурили сте обстановката екипа храната и екстри за раждането Дайте малко по ведро.Съветвайте се за витамини рокли колани колички и др положителни неща всичко ще ни е ок на всички защото само факта че сме се решили на тези времена в тази държава да родим българчета е геройски . Не унивайте , не се депресирайте ,не се плашете .Наслъждавайте се и се глезете това е един от хубавите и спокойни моменти не го разваляите с излишни притеснения.Лека вечер на всички

# 218
  • Варна
Имам лека чуденка. Нормално ли е да ме викат веднъж месечно на преглед? Освен това първоначална ФМ не са ми правили само скрийниг за, чийто резултати ми казаха че са чудесни. Знам, че се психясвам ама след това което преживях ми е позволено.

# 219
Всичко си зависи от док. който ти следи ЖК. Зависи и на каква ЖК си (ЗК или чстно) . По ЗК абсолютно винаги претупват нещата и никога нищо не ти казват.А относно БХС и ФМ  , според мен е нелогично да те пратят на БХС без ФМ , по скоро обратното е често практикувано.
Лично аз ходя на 2-3 седмици на ЖК. Така ми каза док.

# 220
  • София
Добро утро!   bouquet

И аз се присъединявам към групата на течащите носове. Ужасна работа Crazy

Девойки, много е рано за раждането още. Никой не съветвам да се плаши или стресира предварително. Разбира се, че раждането е естествен процес Simple Smile (това ми е любим израз). Бабите ни не са ходили на ЖК, не са им мерили таза, за ФМ и БХС да не говорим. Обаче всички сега ходим и си правим всевъзможни изследвания, нали? Че и на частна ЖК, понеже по каса не ти обръщали внимание. (Аз ходя на ЖК по каса) Влагаме огромни усилия, емоции и пари да износим бебетата, а когато стигнем до раждането? Няма проблем да отидеш и да родиш при дежурния екип, няма да те върнат. Ако си по дебелокож, няма да ти пречи, че те обиждат. Ако не си чел предварително, няма да забелязваш неадекватното поведение на персонала. Имам приятелка, която роди и двете си деца в МД без да плаща. Проблеми няма. Аз обаче първия път бях секцио (седалищно разположение на бебето). Как се отива при дежурен екип в този случай? Чакам да тръгне бебето, отивам, там ме оставят да раждам нормално, понеже баба ми така е раждала навремето. И като почне да става страшно, ми правят секцио по спешност с неясен край? Или все пак раждам бебето седалищно с всички съпътстващи усложнения?

Не давам съвети на никого, раждайте си както искате, но стига с тези престорени възмущения как можело да се плаща. Плащам на касата на болницата, срещу фактура. На ръка пари не съм давала и осъждам тази практика. Не съм се "уговаряла" с доктори и акушерки. На изписването на детето ми не съм правила "пакетчета", не съм давала бутилки, дори букети не им подарих.

Сега предлагам да не се стресираме да мислим за раждането и да почнем да си избираме колички  Mr. Green

А как смятате да процедирате с морето тази година? Ние предложихме на детето да отиде с баба си, но отказа. Може би септември ще е най-добре. Мислили ли сте?

# 221
  • София
добро утро, коремчета Simple Smile
мама сънчо, съжалявам за това което ти се е случило и адмирирам желанието ти въпреки кошмарното преживяване, да не се отказваш да родиш отново. за съжаление, има много случки описани тук във форума, които могат да те откажат. надявам се лошото завинаги да е зад гърба ти  Hug
кажете как се отнасят татковците и по-големите ви деца към това че сте бременни? Simple Smile моят син например редовно обикаля около все още не толкова големия ми корем, целува го и му казва, мама те обича и тебе или е хайде де, чакам те да се родиш  Grinning малка тиквичка, много се вълнува, освен това си е решил че иска сестричка, макар че се опитвам да му обясня, че може да не се окаже така.
мъжа ми само ме подпитва кога ще почваме да освежаваме стаята, искаме да правим нашата стая на детска, а ние да се изнесем, не е ясно как точно ще стане, въртят ми се идеи. общо взето голямо вълнение пада. той много ми помагаше за малкия, предполагам и сега ще е така, не е от мъжете които ги е "страх" бебето да не се разпадне като го гушнат  Laughing как е при вас?

за морето - ходи ми се и още как, но не съм сигурна дали ще можем. мъжа ми има ангажименти през септември, макар тогава да изглежда най-удачно. сина ми го заведохме на море за 1 път точно на годинката и беше супер.

# 222
  • Там някъде
Добро утро, момичета! Много хубава и спокойна неделя Grinning
Относно бъдещия татко - честно на моменти си мисля, че той се вълнува повече от мен Laughing

# 223
  • София
е много лаконично, разкажи още малко  Grinning
и забравих да питам, мислите ли да идват с вас по време на раждането? общо взето ние се отказахме и май добре че стана така, но си вися пред тк като стой та гледай цял ден и само ме привикваше по прозорците да види как съм понеже крачех нон стоп за пълно разкритие Simple Smile

# 224
  • Там някъде
elpet относно присъствието на таткото, нашия няма да присъства. Просто не мисля, че мястото му е там. Да - раждането е естествен процес, но лично мое мнение - не е най-красивия такъв. При положение (в моя случай, че много се дискутира последно време в темата), че ще съм с избор на екип, т.е. лекар на който вярвам, мисля да си остана само с екипа Grinning  Честно - не съм сигурна как ще реагира мъжа ми по време на раждането, при положение, че това не е безболезнен процес, а милия толкова гледа нищо да ми няма... А относно обгрижването - откакто разбрахме, че съм бременна той пое доста голяма част от домашните задължения. Вечер, тъй като аз все още заспивам рано, си ляга с мен независимо колко е часа, за да ме гушка. И е едно галене и говорена на корема, абе приятно ми е - не мога да се оплача Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт