В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 905
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
pival радвам се,че резултата от прегледа е хубав  Hug Сега ще стискам палци серклажа да мине и мисля,че вече може маалко да си по-спокойна - ''вързали'' сте четвъртия мъж в семейството  Mr. Green Успех и положителни мисли  Peace

# 226
sweetpie - моята докторка е Жанна Колева

# 227
Здравейте момичета!
Рядко се включвам в дискусиите ви ,защото нямам време ,но винаги чета с интерес всичко което пишете и сега искам да споделя и своите премеждия като майка на две деца и жена преживяла ужаса на мисед аборта.По стечение на обстоятелствата дъщеря ми се роди в окръжна болница Варна.Немога да кажа ,че имаше кой знае какво отношение ,но всичко продължи 4 дни понеже и аз съм с тесен таз ,но родих нормално и след три дни ни изписаха.Сина ми се роди в Добрич и мога да кажа ,че бях по-доволна от отношението там.Сега съм Силистра и се надявам тук също да мине гладко ,но не се знае .Всичко е въпрос на късмет и отношение.Когато обстановката е спокойна и раждането минава така.Сина ми се изстреля за един час.
Най-вече искам да пожелая на всички ви една спокойна и безгрижна бременност последвана от леко раждане ,независимо даали нормално или секцио.

# 228
  • София
Имам лека чуденка. Нормално ли е да ме викат веднъж месечно на преглед? Освен това първоначална ФМ не са ми правили само скрийниг за, чийто резултати ми казаха че са чудесни. Знам, че се психясвам ама след това което преживях ми е позволено.

Точно веднъж месечно са прегледите, не се притеснявай. Ако според теб са твърде рядко винаги можеш да идеш на частно. Но по принцип за следенето на една нормално протичаща бременност е ок. Друго, скрининг без ФМ не правят изобщо - това е изискване от лабораторията, до колкото съм запозната. Може да ти е направил такава следящият лекар, без ти да си разбрала, защото всъщност тази ФМ е ехографски преглед, на който обръщат по-обстойно внимание на 2-3 параметъра.

за морето - ще пропуснем тази година. ММ евентуално може да иде за събота-неделя с кума, докато майка ми си е с мен. Може и да се съгласи да вземе и пумпал, но имам съмнения  Laughing Ние сега ще идем на малка почивка на Велинград - това си е за мен най-вече, преди да ми е станало твърде неудобно да пътувам на дълги разстояния.

За баткото - той изобщо не асимилира още такива неща  Laughing показвам му как да ми гали корема поне, ама той не гали, а щипе и драска, и го намира за доста  забавно. Много е малък още Simple Smile
за таткото - той е като слон спокоен. Вчера му показах един комплект за изписване, който съм си харесала за момиченце, и той "ама ще видиш че ще е момче, няма да го обличаме в рокличка" и това беше. Рядко коментира, но май повечето татковци, сблъскали се с мисед или аборт не показват особено емоции докато не свърши всичко и не се окаже бебето в ръцете им - на по-сигурно  Sunglasses Иначе няма да присъства, той е от тези дето ще припаднат, а после месец няма да спят от кошмари, че ще вземе и секс да ми отказва след това.. не мерси Simple Smile
Goliama ludetina, безпроблемна и на теб Simple Smile и ни пиши по-често Simple Smile

# 229
Здравейте момичета - ай че красиво е навън Simple Smile

Пивал много се радвам че всичко е о.к. мила Hug Hug Hug Hug

За обгрижването и предната бременност моя мъж се грижеше, но след миседа това лято и то точно след сватбата ни ( удари ни като цунами и направо ни срина) е много притеснен все ми се кара да внимавам. Чисти с прахосмукачка , а тази нощ ми беше лошо от магнезия- пада ми кръвното и той будува с мен до 5 сутринта за да не съм сам- сами си вадете изводите Simple Smile

Детето от много време иска бебе- много се радвам и все иска да излезело да го гушка, но на 16,01 навръх на рождения му ден изведнъж идва при мен и казва - ама не със злоба а със страшна мъка и тъга- " мамо аз съм твоето бебе и ще обичаш нали " и аз осъзнах че малкото ангелче в което няма капка лошотия се тревожи че роди ли се бебето ще спра да го обичам - сега се обясняваме всеки ден че и 100 бебета да има пак ще го обичам.

За смелостта ми да родя пак - кума като разбра че искам да родя ако всичко е наред нормално каза че съм един от най-смелите хора които познава след това което преживяхме със сина ми.

За морето - сина ми без мен ням ада иде - мъжа ми си е записал отпуската от 01 - 15,09 и ще се опитаме ако всичко е наред да отидем до ахтопол - като плана е малкия и таткото да ходят на плаж а аз да бутам количката из града. защото няма да кои да оставим бебето - ще се сменяме - тати да бута, мама да бута и така - но ще видим като му дойде времето - първоначално мислехме да идем края на май но с моите проблеми не е удачно.Дразни ме обаче че кума ми все ни се бърка за това и както мъжа ми смяташе че е добра идея - сега го е убедил че нямало как да стане, но аз за сега го оставих - няма смисъл да споря - ще говорим малко преди и след раждането - но мразя хора които се бъркат и си дават мнението без да си ги питал- и то не са особено компетентни по въпроса ама само набива и щом и мъжа ми се колебае, но ще бъде моето ако всичко е наред- така че няма да се ядосвам излишно.

За колички - на нас са ни малки възможностите този път 300-400 лв, за тези с малко по-голям бюджет на този сайт - www.mytoys.de има хубави колички с по 200-300лв по-евтини от бг - правят много добри намаления. Доставят с DHL и от опит са знам че доставят до седмица и са много точни - поръчвала съм от там за детето тротинетка.

за прегледите нормално е да са един път месечно, в осмия са 2 пъти месечно, а в деветия всяка седмица.

# 230
  • Варна
pival чудесни новини! Не мога да си представя колко ви е трудно.  Hug
Mama_Sancho ама че отношение.. Ужас! Важното е, че и ти и детето сте добре и всичко е свършило благополучно, ама все пак бива ли. То ясно, че не е нужно да ни галят, милват и успокояват, а просто и ясно да си свършат работата. И това хора положили хипократова клетва, алчни и меркантилни до безобразие.
Щастлива жена дай боже повече такива примери! Ето това е едно нормално човешко отношение. Така би трябвало да бъде.
Аз все повече се убеждавам, че човек си плаща не за лукс(чиста стая, с хубаво обзавеждане, мебели, липса на гадини, добра храна), ами за отношение, което е още по-лошо.  ooooh!
zlato2003 ама много си права, именно нагласата е най-важното нещо. Хубаво е човек да не лети в облаците и да има едно на ум, ама в рамките на нормалното. И аз също с тесен таз, взех та родих съвсем безпроблемно едно прекрасно бебе ден след термина.
sweetpie браво за завидното спокойствие. Запази го.  Hug
За морето ще ги изпращам като ме ядосат почивните дни, да се оправят по мъжки, а като ми се отдаде възможност и аз ще се възползвам. За лятна почивка обаче засега не мислим. Мислихме, ама за чужбина и при така стеклите се обстоятелства ще отпадне. Иначе пролетта мисля да забегнем някъде за 2-3 дни, само двамата с ММ. Да видим той и детето какви планове имат обаче.
За обгрижването моя не е от тези, които се сещат много много да ме глезят. Ако го помоля помага, иначе не се сеща. Но пък и първата ми бременност беше съвсем лека и безпроблемна, без никакви рискове и навярно затова е свикнал да не трепери толкова на бременната си жена. Помага ми колкото и преди да забременея.
За присъствие на таткото на раждането нито аз съм повдигала въпроса, нито той. Явно и на двамата не ни се иска.  Laughing

# 231
  • Пловдив
Тук всичко е бяло и още си вали сняг.
Аз пък искам ММ да е до мен в предродилна зала. Той иска да присъства и на раждането, ама ще му е в повече.

# 232
Привет момичета!
Леле какъв снежен ден, но не ми се мисли колко е студено навън, а трябва да излизам. Дано не се пребия някъде!

За обгрижването - аз почти не мога да позная моя мъж. По-грижовен никога не е бил. Много мил, много внимателен. Угажда ми на всяка прищявка. Чисти основно вкъщи, аз помагам с по-леките неща. Непрекъснато кръжи като пчеличка около мен и се радва и вълнува много. Златен ми е! Дано не го урочасам.

За морето - За мен морето е моя живот и живот и здраве ако всичко е наред мислим да отидем. Има къде с подходящи условия. Вместо да седим в жегите в прашна София сметнахме, че е по-добре да сме на въздух и прохлада.

За ЖК  - и моите прегледи са веднъж месечно. Ако е нормално протичаща се бременност е напълно достатъчно Simple Smile

Аз все повече усещам бебо, направо не мога да му се нарадвам. Мърда ли мърда и го усещам на буца в корема. Вълшебно усещане!   Blush

МАМА_SANCHO: Извинявай, че пак досаждам но може ли пак линка към твоя колан за поддържане на корем? И от кога се носи?  Hug

# 233
  • Варна
Здравейте, момичета. И тук е доста студено и някак малко ви завиждам за хубавия сняг. Тук валя много дъжд и сега, когато рязко паднаха температурите е ледена пързалка с тънък слой сняг отгоре.

ММ също много ме глези и помага.

За морето, макар че живея до него не знам как ще стане тази година да отида. Знаете ли дали след секцио има период за излагане на слънце и къпане в морето? Надявам се поне през август да отида 1-2 пъти на плаж.

Другият ми въпрос е дали знаете кога се отива за подновяване на болничния. Моят е до 31 януари включително (петък) и се чудя в петък ли трябва да отида или в понеделник.

# 234
  • Пловдив
Май в петък  трябва да го подновиш. Моят е до 3.02 и пише, че трябва да се явя на преглед на 3,02

# 235
Аз имам въпрос.Как чувствате гърдите си на този етап?Моите вече не са така напрегнати и това ме притеснява ,пък и не се сещам как беше предишните пъти.

# 236
  • София
Аз имам въпрос.Как чувствате гърдите си на този етап?Моите вече не са така напрегнати и това ме притеснява ,пък и не се сещам как беше предишните пъти.

като съм със сутиен през деня съм ок, освен, ако някой/нещо случайно не ме закачи. Но вечер като лягам и свалям сутиена - все едно някой ги е използвал за боксова круша, честно! Страшно ме болят. Но и предният път беше така, към 5-6 месец се успокоиха при мен. Иначе е нормално Simple Smile както и всички други симптоми с времето да се появяват и изчезват Simple Smile

# 237
  • Варна
Здравейте момичета, не се включвам в дискусиите ви ,защото нямам много време ,но чета всичко, което пишете Simple Smile
Мисля, че е време и аз да се включа в групата на юлските мамчета и обещавам по-често да пиша Simple Smile

и ако може да ме добавите на първа страница - термин 11.07  Simple Smile

пожелавам на всички леко бременеене!

# 238
tania19 , добре дошла !

zlato2003, успокои ме това което си написала, благодаря ти много. Аз по принцип в живота много вярвам, че всичко е въпрос на нагласа и мислене. Ще се се постарая като дойде момента, живот и здраве, да си повтарям думите ти.

Mar_bella,
  аз винаги предварително няколко дни прозвънявам Личен Състав в офиса, а също и лекаря, за да съгласувам кога да отида за подновяването на болничния.

За морето - и двамата с ММ го обожаваме. Имаме предплатена почивка отпреди да забременея, за началото на Юни. На мнение съм, че при една нормална бременност, не пречи. Но за съжаление, при кървенето в началото, дай Боже да е минало това вече, и при това задължително лежане, което все още не ми е променено от лекаря, в никакъв случай няма да рискуваме ! Всичко е въпрос на приоритети, а нашият с ММ тази година е БЕБО ! За  след раждането, по-скоро не, не мисля, че толкова бързо ще съм привикнала към новия ритъм на живот, че да тръгна и на път по почивки. Живи и здрави, морета още много ще изкараме нататък.

За обгрижването - ММ по принцип е грижовен, но при проблемите в началото, просто надмина всякакви мои очаквания и предположения. Всъщност аз не върша нищо, дори ежедневно той ми сервира, отсервира, постила, търка петите с пемзата, да не говорим за домакинската работа. Дори се грижи да ми е разнообразно - храната и , доколкото е възможно, ежедневието. Да не са му уроки ! Разбира се, аз не спирам да му казвам колко го обичам ! Не съм пропуснала и пред майка му и пред моята майка да го похваля. Така си е, мъжът също е много важен. Въобще - светът е за двама !

За присъствието на таткото по време на раждането - никога не съм го разбирала и одобрявала. Категорично против съм. А и не мисля, че той е на друго мнение.

Хубав снежен следобед на всички

# 239
Здравейте момичета  Mr. Green!

Наистина трябва да сме положително настроени.. Първия път бях и отидох в болницата ухилена и свежа като краставичка, изобщо не ми пукаше.. Обаче сега само като с сетя каква болка ме чака и ме присвива корема.

ToHu_, ние сме си на морето, малкия ще ходи с баща си.. аз ще пропусна тази година.

elpet
, таткото определено е по-малко ентусиазиран. Неговата мечта беше да имаме момче и да присъства на раждането, а още повече се кефи, че е негово пълно копие. Сега му е все тая. Синът ми е малък. Знае, че в коремчето на мама има бебе.. и гали и целува, ама толкова.

Mrs Raven, и аз мислех, че мястото на ММ не е там, но после не съжалявах. През цялото време чувах само неговия глас. Той и акушерката ме подпираха до родилната зала. След като се роди детето ни оставиха тримата. Беше най-прекрасният момент в живота ми.

Goliama ludetina, моите гърди са вече 3 пъти по-големи и ги усещам много напрегнати. Но не мисля, че е повод за притеснение, ако са те отпуснали.

tania19, пиши по-често и аз това се зарекох, а и ставаме повече мами от Варна. Като се позатопли може да си организираме една сбирка Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт