В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 863
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
охх аз много се притесних , а на жк съм на 05,02. той днес цял ден не ми вдига телефона , сега мисля тази фетална морфология да не ми я прави той а да отида в Фемина там да ми я направят поне ще ми обяснят всичко , макар че и при този му ходих в частният кабинет и си платих като поп всичко но вкрайна сметка за не свършена работа .Пише ми че резултатите не му се отваряли ебаси PDF в какъв формат да му ги пратя

# 271
  • Бургас
Здравейте момичета,
   Днес мина поредния преглед, дори заснехме консултацията и си имаме първия семеен филм. Бебчо е добре, порастнало е и тежи 254гр. Според доктора съм в 18г.с. Бебока беше  доста мързеливичко днес, спинкаше си с дупето нагоре и много трудно  доктора определи пола. Но все пак видя срамните устнички  Simple Smile и ще си имаме момиченце. Обсъдихме раждането, което ще е секцио, защото аз имам проблеми със зрението.
   За морето ние живеем в морски град така, че ако се чувствам добре с големия корем може и да отида веднъж, два на плаж.

# 272
delizabeth: Съжалявам за новините ! Ако ти се споделя какви са резултатите? Защото в лабораторията ти казват "що годе", а лекарят ти казва, че хич не са добри и затова се зачудих. Дано утре всичко мине добре и стискам силно палци !!

diyana_mihova: Леле какъв голям бебок!Честити ти розови гащи  Simple Smile Казваш, че имаш проблеми със зрението - висок диоптер ли имаш предвид? Преди да ти назначи лекарят ти секцио мина ли през очен лекар или просто го решихте?

Sisi: Е как така не може да отвори? Много странно ми звучи. Файлът ли не може да отвори или какво?Да му пратим компютърен специалист?  Crossing Arms

В този ред на мисли - момичета вие говорили ли сте вече със следящите ви лекари относно раждането - какво да е, ако е секцио - кога да е и т.н.? Не знам дали е нормално или не, но моя нищичко не е споменавал още. Познавайки го му се струва рано и той не обича да избързва, но в такъв случай кога е добре да се обсъди, тъй като и при мен е вероятно да родя секцио?

# 273
  • София
diyana_mihova, честити розови гащи  Hug
А аз се замислям за планина лятото.. че в СФ е прашно и жега, на морето е лудница и жега .. а в планината .. с някое басейнче ще ми дойде много добре Simple Smile Ще взема от сега да видя какви хотели има, че не сме били на планина лятото. Дано всичко е ок, и ще можем и юни месец да си починем така Simple Smile
delizabeth, вдигни един як скандал да ти кажат за какво става на въпрос! Това е възмутително! Стискам палци да се окаже, че само са те наплашили и всъщност всичко е наред. Чакаме новини от теб!
Monik@, рано е да се обсъжда раждането, повечето лекари така ще кажат.

# 274
  • Варна
В този ред на мисли - момичета вие говорили ли сте вече със следящите ви лекари относно раждането - какво да е, ако е секцио - кога да е и т.н.? Не знам дали е нормално или не, но моя нищичко не е споменавал още. Познавайки го му се струва рано и той не обича да избързва, но в такъв случай кога е добре да се обсъди, тъй като и при мен е вероятно да родя секцио?
Monik@, раничко е мисля.  Thinking

С моят доктор се разбрахме да взимаме решение като вляза в 9 месец. Аз родих първото 4350 гр. Понеже беше голямо и не успях да го изкарам сама, се наложи доктора да го извади с форцепс. Толкова страх брах тогава за бебето, месеци наред му следях реакциите, правилно ли се развива. Беше ужасно изживяване в началото, толкова виновна се чувствах, че настоявах за това нормално раждане. Този път ако бебето е по-голямо няма да му рискувам така живота. Изобщо не ми е за мен и болките. Само за бебето ме е грижа. Туко виж съм извадила късмет с едно бебенце 3800-4000 гр. Ще го "изплюя" с един напън.  Joy

Само, че аз съм много суеверна. Не ми се иска аз да му определям датата на раждане. Така, че в тази посока ще водя преговор с доктора, как да го измислим.

Plesure, ние две лета ходим на Пампорово. Невероятно е, мирише на бор от всякъде, няма никой, цените са ниски и храната е евтина и вкусна (в хотела, в който бяхме и в Сливен на 10 км). Има еко пътеки в гората, които са за разходки, не за катерене. Навита съм много и за Добринище някое лято.

# 275
Момичета, забелязвате ли, че ни ги няма лентичките  Shocked Или само аз не ги виждам?
diyana_mihova Честито! stork-girl Ех така ми се иска и аз да си имам поне едно момиченце, даже вчера се хванах улисана в едни бебешки роклички..
Аз да попитам-знаете ли някой евтин чужбински сайт за бебешки работи, който изпраща до БГ? Консумативите на Авент в щатските сайтове са с 40% по-евтини отколкото тук /предполагам че не съм произвела някаква новина, ама аз сега за пръв път разглеждам  Embarassed/

# 276
  • Пловдив
Здравейте бъдещи мами,

искам да попитам относно качването на килограми и теглото по време на бременността и дали това се отразява и на теглото на бебето. Тъй като имам приятелка, която доста качи към 28 кг и съответно бебчето и се роди доста едро - към 4,500. Доколкото знам освен че не е добре бебето да се роди дребно, също е опасно и ако се роди много едро.

Аз съм 17 сед. и съм вече 68 кг, като забременях 62 кг при височина 177см. Чудя се дали 6 кг не са малко много за началото на 4-ти месец. Вие как сте с наддаването?

# 277
  • София
Ами аз съм 15 седмица и също съм + 6 кг, може и да е много не знам. Лекарката каза, че бебето било едричко, отговаряло на 16 седмица. Simple Smile
Според мен не е лошо да е голямо бебето.
А, видя му и пола, момиче е. Simple Smile

# 278
delizabeth: Съжалявам за новините ! Ако ти се споделя какви са резултатите? Защото в лабораторията ти казват "що годе", а лекарят ти казва, че хич не са добри и затова се зачудих. Дано утре всичко мине добре и стискам силно палци !!

diyana_mihova: Леле какъв голям бебок!Честити ти розови гащи  Simple Smile Казваш, че имаш проблеми със зрението - висок диоптер ли имаш предвид? Преди да ти назначи лекарят ти секцио мина ли през очен лекар или просто го решихте?

Sisi: Е как така не може да отвори? Много странно ми звучи. Файлът ли не може да отвори или какво?Да му пратим компютърен специалист?  Crossing Arms

Ако някой може да ми разгадае...луда работа, до утре ще изперкам, а после още 10 дена за вторите резултати...

посещение от: 02.01.2014  възраст: 34год.1мес., Възраст при раждането: 34,6 Г.В.: 12седмици 6дни,
Тип бременност:Единична, CRL (мм): 64,00 Nuchal Translucency (мм): 1.70 костици на носа: Present
СЕРУМ за БХС (11-14 г.с.) под 35 год. 0.5 мл, Качествен  
Изследване      Норма      Резултат      Ед      Ком.  
ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ  
    БХС 11-14 седмица  
        13 г.с. (12+4 - 13+6)  
            ***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *****          
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e           1 от 630       бременни  
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 100000    бременни  
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e      1 от 100000   бременни  
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e      1 от 100000   бременни  
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e              1 от 100000      бременни  
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *  
                Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e    1 от 140    бременни  
                Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е   1 от 460    бременни  
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е   1 от 4100           бременни  
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е   1 от 12000   бременни  
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е           1 от 6900     бременни  
                Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е    1 от 100000   бременни  
                ***** Биохимични и УЗ показатели *****  
                    PAPP-A(плацентарен протеин) MoM   0.59      част от медианата (Mo)  
                    Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   2.47      част от медианата (Mo)  
                    NT (нухална транслусенция)   =<3      1.7      mm  
                    NT(нухална транслусенция) MoM      1.05      част от медианата (Mo)  

# 279
Аз съм 18 седмица и съм 3,5+ но свалих 0.7кг откакто взимам магнезии много зле се чувствам и ми се повръща боли ме глава и затова.Но качването на килограми е индивидуално моята лекарка ми каза че всяка бременна качва през различни периоди като се счита че 12кг е нормално. Аз със първото като забременях бях някъде около 49,като влязох да раждам бях 62, а като излязох бях 54- демек 5 кила си бяха мои хи -хи другите на бебо.

# 280
  • Варна
Ами с първата си бременност качих 1о кг. и родих бебе 4150 кг, така че това дето го качваме на д-то няма ощо с бебоците  Grinning
Ех толкова се надявах другата седмица да видим какъв бебо чакаме, пък те взеха, че обявиха грипна епидемия Crossing Arms

# 281
 И аз да се включа не много на място ,но току що ми донесоха резултата от БХС 2триместър и моля ако някой разбира да ми каже как са,защото лекарката ми не е на работа в момента и поне до утре да се поуспокоя

биохимичен риск за тризомия 18   - <1:10000

биохимичен риск за тризомия  21   -1:428

риск от възраст на майката           -1:1115

риск от дефект невралната тръба  -<1:10000

# 282
За килограмите- май съм +1, като се има в предвид че апетита ми го няма никакъв.
Мен друго ме човърка сега. Коремите сега като ни се разтегнат, после връщат ли си предишния "стегнат" вид или ще си останат едни паласчици отпред, такива че като седнеш и се появяват гънчици... Embarassed

# 283
delizabeth: Аз не съм спец, но около моите резултати се понаучих горе долу.Нухалната транслуценция е добре. Тя трябва да е под 3, като се смята за съмнително от 2.5 нагоре. А това е основен показател за болестта на ДАУН. Твоята е 1.7 , така че супер. Вече резултатите ти за ДАУН действително не са най-перфектните възможни, но не са и най-лошите. Затова е хубаво, че ще пускаш второ БХС. Все пак това са вероятности и съм сигурна, че всичко е наред. Въпросът е дали има смисъл от амниоцентеза или не. Предполагам утре ще разбереш. Има много мами с резултати от 1:200, които са родили здрави бебчета.Та дори и по-лоши резултати.  Hug Hug Hug Hug

# 284
И аз да се включа не много на място ,но току що ми донесоха резултата от БХС 2триместър и моля ако някой разбира да ми каже как са,защото лекарката ми не е на работа в момента и поне до утре да се поуспокоя

биохимичен риск за тризомия 18   - <1:10000

биохимичен риск за тризомия  21   -1:428

риск от възраст на майката           -1:1115

риск от дефект невралната тръба  -<1:10000

А правила ли си БХС първия триместър? Имаш ли резултат от там? И правила ли си фетална морфология?

Общи условия

Активация на акаунт