Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Ами Хашимото е автоимунно заболяване.Организма изработва АТ с/у собствени тъкани и органи /ЩЖ  в случая, но не само тя/. Когато имаш хронична инфекция организама образува пак АТ за да се бори с причинителя и. Така се активират и АТ с/у жлезата. Затова пиша, че ако имаш съмнение трябва да се търси- всичко може да е - УНГ, зъби, жлъчка, бъбреци, АГ и т.н.
Сега се сетих, че беше писала, че ще ходиш в Надежда. Може да си направиш конс. с имунолозите там Hug

# 601
 Мама Ирина, да сега разбирам. Аз имах записан час в Надежда още като бременна, защото имах биохимичен скрининг със завишен риск за Даун  ( оказа се, после, че плода не е бил с Даун) и прецених, че ако трябва да ми правят амниоцентеза ми препоръчаха лекар, който работи в Надежда. Обаче междувременно направих аборт., въпреки това отложих часа си за да направя консултация за евентуални причини там. Лекаря първо се възмути от нищожната документация с която са ми проследявали бременността, липсата на на много неща ( уж ходих при  "водещ специалист") и изрази предположения за някаква инфекция, каза, че може  дори от  лека инфекция на зъб да се стигне до загубата на детето, дори предположи, че може да съм изградила някакви анти тела, които да разпознават плода като външно тяло и да искат да го изхвърлят, но се изненада как същия ден не са видели тревожни индикации. Та тогава доктора, ми записа на 1 лист, веднага след положителен тест да вземам Утрогестан вагинално и после задължително през седмиците в които съм загубила бебето и преди това Антибиотици ( позволени за бременни) като превантивна мярка. Каза ми и още много неща, но за съжаление след това не ми записваха часове за този лекар, защото не съм бременна, а вече се разбра, че той вече напуснал болницата, аз до голяма степен ходя в тази болница, защото исках точно той да ме следни живот и здраве като забременея.

# 602
Знам за кой д-р говориш - вече не е в Надежда , в Малинов е. Wink Не пречи обаче да си направиш имунологичните и генетични изсл. ако не си пускала и тях! Имунолозите в Надежда са добри!
 А за "водещия специалист" -пиши ми на лични , че ми стана интересно кой е Thinking

# 603
Няма спор в "Надежда" всички са добри, поне от моето впечатление и отзиви на мои познати!!!

# 604
  • София
Момичета днес бях на преглед, нещата вървят добре, лигавицата на матката е в нормите си вече, ще има още няколко дни кървене и лекарят каза, че след първия цикъл може да действаме. Хистологията още не  е готово, но другата седмица докато я чакам, ще си пусна изследвания на щитовидната и токсоплазмоза, за мое успокоение.
За съжаление последните 2-3 седмици е било някакъв бум на абортите по мед. причина и лекарите подозират, че  е заради грипа.

# 605
TIAta чудесно, че бързо се възстановяваш  Hug Дано времето минава бързо и скоро да се похвалиш с добра новина  Hug

# 606
Tiata, радвам се много, че имаш добри новини. Скоро да минава това време и да се захващате с нови планове!

Момичета, днес мина моя преглед и за първи път в живота си видях ембрион със пулс, и то какъв: 147 удара в минута. Разплаках се аз, а мъжът ми така се развълнува. След всичко което минахме, днес ми се стори най-красивия ден на света! Моля се всичко да продължава да е така хубаво.

# 607
Elenna много се развълнувах като ти прочетох поста  newsm03
Желая ти все така да бие това сърчице под твоето чак до термин   Kissing Heart  Hug

# 608
Момичета, днес мина моя преглед и за първи път в живота си видях ембрион със пулс, и то какъв: 147 удара в минута. Разплаках се аз, а мъжът ми така се развълнува. След всичко което минахме, днес ми се стори най-красивия ден на света! Моля се всичко да продължава да е така хубаво.

Дай Боже, мила! Пожелавам ти го най-искрено  Heart Eyes

# 609
  • София
Tiata, радвам се много, че имаш добри новини. Скоро да минава това време и да се захващате с нови планове!

Така е, това е най-красивия ти ден на света!. Стискам палци да става все по-красиво и да е все така до правилния край! Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Повече такива новини да има в темата, хайде момичета не се бавете! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 610
Еленна, страхотна новина!  Heart Eyes Наистина е най-красивия звук!  Hug
Бебенце, честито и за твоя преглед!  bouquet
Момичета, пожелавам ви много късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 611
  • В градината...
Елена, много хубаво нещо ти се е случило. Предполагам, че е невероятно, особено след това, което ни се е случило.  Peace

# 612
  • София
elenna страхотна новина, сигурна съм че си много щастлива и много се радвам за теб, момичета всички заслужаваме такова щастие!

Аз виждам че темичката върви към 50-та страничка и исках да предложа да направим едно списъче с изследванията които сме правили и са ни помогнали дали психически да се успокоим или сме открили някакъв проблем и да го заковем на първата страничка, виждам че доста често се случва да питат момичетата, също така може би някакво линкче към самата процедура кюретаж как се изпълнява

Аз примерно направих следващите изследвания:

Щтитовидна ( в норми)
Женски Полови Хормони (в Норми)
Генетични Основен Панел ( MTHFR с намалена ензимна активност от 35%, терапия  2 x Neofolic Meta на ден)
Хламидия ( отрицателен)
Тест за Инсулинова Резистентност ( извън норми, терапия :1500 мг Metfogama на ден + 1 саше Inofolic на ден)

При мен намирам причината при Инсулиновата резистентност. Мисля че ще помогне на повече момичета да се ориентират. Също така забелязах че някои от линковете на първата страница са невалидни.
Смятам че едно такъв списък ще е добър  ориентир

Лек и усмихнат ден ви пожелавам  Hug  bouquet

# 613
Elena,така да сте до края :*

# 614
elenna много хубава новина наистина, радвам се за теб, пожелавам ти само хубави новини до термина  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт