Крисия или Кристин

• 13 005
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
Моята мисъл беше, че всеки според своите вкусове и разбирания да си кръщава детето. Общо взето, не се надявам, че авторката на темата, ще вземе нашите мнения под внимание, какъв е смисъла да си чешем езиците с ненужни спорове?

# 61
Крисия Peace
Кристин не звучи добре, да не кажа по - лоша дума.

# 62
Кристин.

# 63
Кристин Heart Eyes Хубаво е, че името е и интернационално. Харесвам всичките му вариации - Кристина, Кристине.

# 64
Изумявате ме с мненията си, че Кристин било измислено име, поевропейчено българско, че било мъжко...
Да не смятате, че името е от вчера, та да е измислено? Това си е класическо френско име, а може да се каже и класическо английско, ако приемем, че ударението е на първото "и.
И това, че в България има мъже кръстени Кристин, Жаклин, Евелин, говори за простотията и ограничеността на родителите им, и не прави имената мъжки.
А че Крисия е измислено, спор няма. Вярно, звучи мило за куче, или коте, но за човек...
Далеч по-добър вариант според мен е Кристия.
Всъщност имам братовчедка, която се казва само Кристи. Първоначално ми звучеше някак си незавършено, но свикнах и си ми харесва.

# 65
Крисия го откривам в немалко чуждестранни сайтове за имена, така че явно си има такъв установен вариант.
Все пак не е толкова фрапиращо като Илиандър или Христолюба.

И Ванеса например е измислено, но това не му пречи да е толкова популярно. Peace

# 66
Аз пък от 2 страници се чудя, майката няма ли да пише нещо най-накрая Laughing

# 67
  • Сопот, Пловдив
Rois, а защо почти всеки път държиш да обясниш?

Еми тъй ми идва отвътре, предполагам всеки човек има разни теми, които го вълнуват повече от други и се обяснява, дори да го прави за милионен път, може би защото му е приятно да си защитава тезата. Тази тема ми е една от тях. Виж, ако беше нещо свързано с толерантността спрямо хомо и бисексуалните, е, там вече не можеш ме спря, докато по конкретния въпрос тук, много често съм си замълчавала.  Simple Smile Междудругото аз не защитавам  конкретно това да се кръщават децата със необичайни имена, изказвам мнение, че родителите трябва да кръстят децата според собствения си вкус, без да се замислят чак толкова задълбочено дали детето ще си хареса името(не говоря за безумни имена като Телефонка, Салфетка и подобни), защото никой не може да знае какво мнение ще има детето по въпроса.

# 68
  • Sf
Междудругото аз не защитавам  конкретно това да се кръщават децата със необичайни имена, изказвам мнение, че родителите трябва да кръстят децата според собствения си вкус, без да се замислят чак толкова задълбочено дали детето ще си хареса името(не говоря за безумни имена като Телефонка, Салфетка и подобни), защото никой не може да знае какво мнение ще има детето по въпроса.

Това е така. Но те ако форумското мнение не могат да издържат, може би не са съвсем готови да имат дете с по-особено име.

Сигурно на много майки тук им се е случвало да ги гледат недоумяващо и да ги питат "как можахте да го кръстите така", дори и за нормални имена. А ако тези въпроси зачестят? Все си мисля, че е по-добре майката да е наясно с тези реакции още преди да даде име. Още повече, че за разлика от хомо-нещата, името е въпрос на избор.

# 69
  • Сопот, Пловдив
Хубаво е майката да е наясно доколко би понесла подобни въпроси, да, и ако не може да ги понесе, да се ориентира към друго име. То и това често се случва тук, пита Грациела или Касиопея да избера и накрая го кръщава Йоана, примерно. Но не е задължително зачестяването на такива въпроси да я спре да позлва името. Аз точно тук разбрах, че ще си кръстя детето както съм решила, дори целия форум да се извърви да ми каже "Не ми харесва, не е подходящо за БГ, тромаво е, не го възприемам" и още куп подобни коментари получих. Интересното е, че откакто сина ми е роден, почти никой не е имал подобна реакция като чуе цялото му име(разбир се, зад гърба ми може би говорят друго  Grinning ). Но мисълта ми е, че списващите във подфорум Имена, не ми се струват представителна извадка на всеобщото мнение в БГ, за да се определи по нашите реакции колко зле или добре се приема едно име. Например тук болшинството недолюбваме Виктория и Александър, но е факт, че това са най-масовите имена.

И да, името е избор, може да е и избор на носещия го, на 18-години няма кой да го спре да си го смени, а ако се окаже чак толкова болезен проблем, едва ли има родител, който би направил проблем на детето си да смени името си и преди това, ако то видимо страда от него.

# 70
  • Sf
Но мисълта ми е, че списващите във подфорум Имена, не ми се струват представителна извадка на всеобщото мнение в БГ, за да се определи по нашите реакции колко зле или добре се приема едно име. Например тук болшинството недолюбваме Виктория и Александър, но е факт, че това са най-масовите имена.

Наистина сме далеч от представителната извадка. Но и надали сме единствения фактор, с който ще се съобрази майката. Simple Smile

Съгласна съм с всичко, което си написала. Особено в частта за увереността, че това е името, въпреки  всички мнения. Спомням си две майчета по този повод, които дори успяха (лично мен) да убедят, че Габрина и Бисерина са красиви имена.  Heart Eyes

Скрит текст:
Rois, името на сина ти му пасва абсолютно.  Heart Eyes Виж, ако го беше кръстила Щерю или Гроздан, тогава вече щяхме да те питаме.  Laughing

# 71
Скрит текст:
Няма как родителите да преценят дали след години детето ще си харесва името, това е факт. Но пък изобщо да не се замислят за това, е несериозно и безотговорно. Ето, съфорумка с вкус към по-различните имена даде на детето си нормално име, да, рядко срещано е сред децата /познавам едно момиченце със същото, набор 2009, от същия град/, но е наложено у нас отдавна.
Rois, още когато се допитваше за име на момченцето ти, писах, че ще е по-странно ако му дадеш обикновено бг име. По-скоро това, че е двойно внасяше голям смут.
Всъщност темите тук са голям тест за това доколко сме готови да дадем по-различно име. Ако тук не можем да преглътнем някоя забележка, какво остава при реални условия. И затова никак не се учудвам и не осъждам родителите, когато за някой нероден Петко коментираме Антоан или Хавиер, а накрая честитим поредния Виктор. Намирам го за нормално, размислили са, видели са нещата и от друг ъгъл.
А когато постоянно се защитава един по-особен избор, почвам да мисля, че този, който го направил отдавна има съмнения в правилността на избора си. Никой, пишещ тук, не визирам с това.

Крисия не знам какво толкова "бръкна". Нетрадиционно, но далеч по-приемливо от Вая, по което често чета въздишки.

# 72
Кристин - прекрасно е.  Heart Eyes

# 73
Крисия.
И въобще не е измислено.

http://imena-znachenie.ru/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F/

# 74
  • София
На мен Крисия ми звучи нежно и женствено и бих избрала него, вместо детето ми да е една от многото кръстени с други подобни много популярни напоследък имена. Кристин не бих избрала, както и Никол и т.н., именно защото ми звучат много не на български. По принцип мисля, че женските имена тртябва да звучат красиво (без да звучат изкилиферчено), докато при мъжките странностите по-трудно ги приемам.

И какво значи, че името е измислено? Всички имена са измислени от някого в някакъв момент. Не разбирам и какво значи, че не звучи като име на човек, то и за името на дъщеря ми съм чувала, че е име на куче, но не съм съгласна и напоследък по-често чувам да се избира (за дете  Laughing).

Общи условия

Активация на акаунт