Крисия или Кристин

• 13 001
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Крисия от мен.

# 76
  • Сопот, Пловдив

Rois, името на сина ти му пасва абсолютно.  Heart Eyes Виж, ако го беше кръстила Щерю или Гроздан, тогава вече щяхме да те питаме.  Laughing

Много ти благодаря, надявам се и той така да мисли като порасне.  Grinning  Peace

Rois, още когато се допитваше за име на момченцето ти, писах, че ще е по-странно ако му дадеш обикновено бг име. По-скоро това, че е двойно внасяше голям смут.

То това беше всъщност единственото, което не се харесваше, че името е двойно, реално двете му имена сами по себе си не са нито странни, нито необичайни, едното даже е супер банално.  Grinning

Всъщност темите тук са голям тест за това доколко сме готови да дадем по-различно име. Ако тук не можем да преглътнем някоя забележка, какво остава при реални условия. И затова никак не се учудвам и не осъждам родителите, когато за някой нероден Петко коментираме Антоан или Хавиер, а накрая честитим поредния Виктор. Намирам го за нормално, размислили са, видели са нещата и от друг ъгъл.
А когато постоянно се защитава един по-особен избор, почвам да мисля, че този, който го направил отдавна има съмнения в правилността на избора си. Никой, пишещ тук, не визирам с това.

И аз не осъждам никого, напротив защитавам именно това, всеки да изибира според желанията и притесненията си. Да, признавам, харесвам необичайни имена и се разочаровам леко, когато след колебание между две такива, накрая се избере нещо по-обикновено, но уважавам решението на всекиго, всеки има своите си деца, да прилага върху тях стила си в избора на име и не може да се сърди на другите, че са направили избор, различен от неговия.  А това последното бих си помислила, че е за мен  Grinning , но аз не защитавам конкретно моя избор, моя избор го защитавах само в моята тема навремето, да, прекалено разпалено тогава, може би е било от хормоните. Сега даже ми е забавно, когато се появи някой, който не одобрява името и започне да възклицава "Ама как, ама защо?!".

# 77
Крисия или Кристина Peace

# 78
Добре, защо не Кристина, а Кристин?? Имаме толкова хубави български имена... Крисия ми идва прекалено превзето, детето може да има съвсем друг характер и такова лигаво име като за детска кукла изглежда несериозно.  Rolling Eyes

# 79
А защо така упорито държите на това, че Кристина е българско име, а Кристин-чуждо? Кое го прави българско , буквата "а" накрая?
На мен пък ми е много нелепо да се побългаряват имена. От Ивон- Ивона, от Жаклин- Жаклина, от Жанет-Жанета. Не знам колко още години трябва да минат, за да разберат част от българите, че гласната накрая не прави името българско, нито пък липсата й прави името мъжко.

# 80
А защо така упорито държите на това, че Кристина е българско име, а Кристин-чуждо? Кое го прави българско , буквата "а" накрая?
На мен пък ми е много нелепо да се побългаряват имена. От Ивон- Ивона, от Жаклин- Жаклина, от Жанет-Жанета. Не знам колко още години трябва да минат, за да разберат част от българите, че гласната накрая не прави името българско, нито пък липсата й прави името мъжко.
Е ми не живеем във Франция, за това.  Mr. Green Аз пък се чудя защо така масово народа изтрещя и започна да си кръщава децата на Ерик, Джордж, Ивон, Ванеса, Синди...  Laughing

# 81
Ами то не живеем и в Латинска Америка, или Испания примерно, където е много популярно името Кристина. И както казах, буквата "а" накрая не го прави българско.
Никой не е длъжен да кръщава детето си си с т.нар. европейски имена, но все пак е хубаво да разберем, че е най-малкото смешно да кръщаваме синовете си- Жаклин, Катрин,Евелин, щото нали нямало гласна накрая...Иначе аз много харесвам френски имена и за момичета звучат прекрасно според мен, но за момчета е пълен потрес.

# 82
  • София
На мен ми харесват Кристина и Кристияна.

# 83
Ами то не живеем и в Латинска Америка, или Испания примерно, където е много популярно името Кристина. И както казах, буквата "а" накрая не го прави българско.
Никой не е длъжен да кръщава детето си си с т.нар. европейски имена, но все пак е хубаво да разберем, че е най-малкото смешно да кръщаваме синовете си- Жаклин, Катрин,Евелин, щото нали нямало гласна накрая...Иначе аз много харесвам френски имена и за момичета звучат прекрасно според мен, но за момчета е пълен потрес.
+ много  Sunglasses

# 84
че кой каза точно Кристина??  Crazy има и други имена- български, например като Илина, Яна, Калина и т.н.  Joy защо непременно трябва да е нещо чуждо.. На мен ми е смешна комбинацията на чуждото име с наша фамилия - Ванеса Попова напр.  Mr. Green или Катрин Вачева (която ми е ужасна между другото) Whistling Иначе си абсолютно права френските женски имена са прекрасни за разлика от мъжките или побългарени мъжки такива  Laughing

# 85
Нито едното  Sick
Държите да е точно с К ли?Катерина,Калояна са ми от любимите  Peace

# 86
  • София
Miss D, да кажеш като решиш  Wink

# 87
  • София
Кристина

# 88
И двете ми харесват еднакво и много!  Heart Eyes

По въпроса за кофти избор - Ицо е един такъв. На фолкпевеца Илиян. Ицо Илиян (без -ов). Ето това е лош и безвкусен избор. Всичко друго тука е преекспонирано, дето сте го изписали.

# 89
И двете ми харесват еднакво и много!  Heart Eyes

По въпроса за кофти избор - Ицо е един такъв. На фолкпевеца Илиян. Ицо Илиян (без -ов). Ето това е лош и безвкусен избор. Всичко друго тука е преекспонирано, дето сте го изписали.

А що, като за цигани си е тъкмо - Ицо Илиянов-перфе просто;-)

Общи условия

Активация на акаунт