Априлки - 5

• 54 676
  • 352
  •   1
Отговори
# 105
  • Виена
Валери,  Hug

# 106
Ани, ще те черпя, почти на 30 съм  Mr. Green за 3-4 няма да сколасам, най - много 2  Laughing
Валари, съжалявам Hug
Имаш, имаш, и за 5 даже Sunglassesна диета съм, иначе почерпка не отказвам Crazy

# 107
  • Велико Търново
Валари   smihesorry
Иначе и ние си говорим за второ, но категорично след 4-5 години. Аз имам време  Laughing на 26 съм Wink

# 108
Благодаря ви момичета за подкрепата много ми е важно защото последните дни са ми направо ужасни.И малката е нетърпима явно усеща от 1 седмица вечер въобще не спи.Само се надявам след процедурата всичко да е наред и да имам шанс да имам 2 дете щото в нета такива неща прочетох че ми настръхна косата.
Еовин  честито ви месечинка   bouquet

# 109
valari86, не го мисли толкова, от опит ще ти кажа, боли много наистина, но времето лекува, всичко ще се нареди както ти желаеш. Гледай си детенцето, времето е пред вас и ще сбъднете мечтите си. Чети за хубави неща, почивай си. Едно, две, три дечица - всяко дете си иска своето и ние трябва да му се отдадем напълно. На мен пък ми е трудно с две, признавам си, баткото много болезнено изживява това, че вниманието ми е повече към малкия. Финансово също не сме много добре, понякога трудно намирам сили и аз, когато ми е криво.

# 110
Здравейте момичета! Тук кажи-речи от както се е родила малката дали съм драснала 4-5коментара, преди това бях редовна. От няколко вечери ви чета да наваксам темите на разговор, който нормално за времето са зъбчета, прохождане и белички.  Grinning И така аз да се отчета зъбчета 6 на брой започнаха ни от 7-я месец, пристъпихме миналата седмица (14.02) и днес вече сме камикадзе пуска се и заминава  Joy . За второ детенце съм с две ръце ЗА, разлика надявам се максимум 2години Simple Smile . Това е от мен и вече по-редовна  Joy

# 111
Еовин  честито ви месечинка   bouquet

Благодаря  Hug
Бяхме малко на гости при баба му и дядо му в Пловдив.
Днес бяхме на консултация, 77 см, 9650 гр. Пораснал е доста, беше 75 см и 9050 гр.
Много е див, само пълзи насам-натам и пипа всичко.
Баща му само се притеснява и търчи след него, аз съм по-либерална  Crazy
Има 1 зъб Simple Smile))

# 112
  • София
Здравейте,

Скоро не съм се включвала, но не смогвам много тъй като на хубавото време гледах да сме повече време на вън. А и малко поизпуснах темата тук.
За нас:

Зъби - 1 брой ( от Бъдни вечер и до момента повече няма ).
Ходене - ходи стабилно от 1 месец и скоро ще и правим прощъпулник.
За 2-ро - с мъжа ми сме го обсъждали, но ще поизчакаме тъй като от финансова гледна точка и по добре първо да поработя и след това. Та поне след 18 - 24 месеца отново.
За яденето - готвя и за момента взимам от частна кухня. От понеделник сме на държавна, но ще видим как ще са нещата.

valari - много съжалявам. Не се обвинявай - важното е че сте говорили и сте преценили, че за момента това е по добрият вариант. Сигурна съм, че ще се оправите и скоро пак ще имате шанса да станете родители на още едно детенце.

# 113
 Hug записче

# 114
Ехе, момичета по весело, идва пролет. Сега ще заизлизаме навън, за по дълго, бебоците ще проходят, ще се замислим за моренце..... Съжалявам ако на някои му звучи зле поста ми, ама това мрънкане с по 1-2 деца - какво да кажем ние с 3-те. Карам 5 кл., 1 предучилишна, и съм на 10 м. Вкъщи никога не е оправено и подредено. Гледам да подържам елементарна хигиена и да сготвя, но не се оплаквам, Научила съм се като наполион да правя 9 неща едновременно и е шоу голяма. @-те ми момченца рисуват, а аз гладя, готвя и диктувам темите по биология за упражнение на кака. Моят изпада в ужас, като вкл. и да си говоря с мама по телефона. Свеките не идва, че идват в повече, но аз съм щастлива. Мисля само как ми се усмихва бебчо или ми философсва бати му. Разтапям се при рисунките на кака и мойто мило се оплаква, че съм взела и него да командвам на едно с децата. ....

# 115
  • Виена
valari86, спри да четеш Simple Smile В определени ситуации е по-добре Wink

При мен в рамките на година имаше мисед, извънматочна и бременността с Елиа Simple Smile И аз четох, и аз вече бях отписала второ скоро, пък то... Simple Smile

За отчета:
6 зъба + 1 току-що пробил.
Не ходи сама още Simple Smile Като започна да прави крачки по мебелите на 6 месеца си мислех, че досега ще тича, ама не Wink Страх я е и ако се окаже без опора си сяда на дупето.  
Много обича песента "Хей, ръчички" и можем да я играем по цял ден Simple Smile А, и друго любимо - присеща се да показва как прави колата докато яде - ууууужжжаааасссссТ Simple Smile

За второ (при нас трето) - да, много искам, но най-вероятно няма да са с толкова голяма разлика като първите, че аз съм дъртичка Simple Smile Иначе вчера говорих с една бременна мама и да ви кажа - много ми липсва бременността и ражданията. Не самото раждане, а момента, в който си виждаш бебето. Безценно... Направо ми става тъжно, като си помисля колко рядко се случва в живота ни...  

# 116
  • София/Варна
Таня, ние затова имаме по три деца - харесва ни Simple Smile.
И аз съм като теб - домакинствам на санитарния минимум (само се старая винаги да има топла храна), занимавам се с първолак и екстремна почти 5 годишна девойка, а за разкош малкият 10 месечен бндюха се е впуснал да изучава света Simple Smile.

# 117
  • Виена
:рррррррррррррррр

Храненето:

Първото дете – всичко се стерилизира.

Второто дете – от време на време се измива и се следи да не яде от чинийката на котката.

Третото дете – ако изяде котешката храна, това си е проблем на котката.

Дрехи:

Първото дете – купуваш си дрехи за бременни ден след като си видяла двете чертички.

Второто дете – носиш си ежедневните дрехи, докато не ти отеснеят.

Третото дете – дрехите за бременни са твоето ежедневно облекло от години.

Подготовка за раждането

Първото дете – през цялата бременност тренираш правилно дишане.

Второто дете – нищо не тренираш, защото отлично си спомняш, че предния път изобщо не помогна.

Третото дете – молиш за епидурална упойка още от 8-ия месец.

Обличане на детето:

Първото дете – переш, изваряваш и подреждаш в гардеробчето по цветове.

Второто дете – переш само дрехите с видими петна.

Третото дете – „Голяма работа, че момче носи розова блуза, нали?“.

Плачът:

Първото дете – само да изкриви устичка, и вече си го взела на ръце.

Второто дете – вземаш го на ръце само ако има опасност виковете му да разбудят първото дете.

Третото дете – учиш първото дете да приспива третото.

Ако биберонът падне:

Първото дете – ще го получи само след изваряване.

Второто дете – измиваш биберона с вода.

Третото дете – избърсваш биберона в полата си и го връщаш на детето.

Памперсите:

Първото дете – сменяш памперса на всеки час, независимо от нуждата.

Второто дете – сменяш на 2-3 часа, и то ако е необходимо.

Третото дете – сменяш, когато околните започнат да се оплакват от миризмата.

Твоето време с децата:

Първото дете – почти непрекъснато се занимаваш с него и следиш неговото развитие.

Второто дете – всеки ден отделяш известно време, за да наблюдаваш голямото дете да не блъска/бие/скубе малкото.

Третото дете – всеки ден отделяш известно време в издирване на тайно ъгълче в дома, в което можеш да се скриеш от децата.

Когато детето глътне монета:

Първото дете – втурваш се към спешното и изискваш незабавна рентгенова снимка.

Второто дете – следиш изпражненията, за да видиш кога ще излезе монетата.

Третото дете – удържаш му съответната сума от джобните пари.

Източник: списание Mama & Papas
- See more at: http://cleverbook.net/?p=2113#sthash.8xIxcGLs.dpuf

# 118
Добро утро момичета Simple Smile
аз отдавна не съм писала, че бяхме извън града за половин месец  Simple Smile
на бързо да се отчетем:
зъбчета - едно и половина Simple Smile
ходене - от няколко дни взе да се изправя сам, но не може да пристъпва, иначе пълзи много бързо и всички кабели вкъщи са негови
хранене - от март месец сме на кухня, но вечер все още се кърмим, макар че кърмата ми съвсем намаля и ще се отбиваме вече  - та във връзка с това - някакви съвети? Малчо търси само вечер да сучи така че предполагам че няма да е много страшно, но все пак ми е притеснено малко тъй като заспива само на гърда. лошото е че никакви шишета не приема и АМ не иска да пие?
какво давате за закуска ? - ние ядем само попара и кус-кус
А за вечеря ?
Купихте ли вече пантофи на  малчуганите,че по чорапи много се пързаляме по паркета Simple Smile
пожелавам ви хубав ден Simple Smile

# 119
Предпочитам да проходи бос - никакви пантофи, чорапи ако ми се стори много студено, ама ние сме с килим, така че - рядко.
За закуска давам каквото ние закусваме - препечени филийки със сирене, кус-кус, юфка...такива работи. Ако не иска от нашето - плод или просто си суче.
И за вечеря каквото има за нас  - това и за него, примерно - спанак с ориз, пълнени чушки, сърми, картофи във всякакви варианти...
Супи давам с натопен хляб вътре.
За отбиването не мога да пиша, нямам намерение скоро да отбивам, той си суче доста често, включително и нощем.

Общи условия

Активация на акаунт