Априлки - 5

• 54 687
  • 352
  •   1
Отговори
# 120
  • Велико Търново
Добро утро и от нас. Зъбчетата станаха 7  Grinning Хапва си доста добре, не се оплаквам. Днес сме на консултация и ще видим дали има ефект хапването  Laughing
Търси гърда само като му се доспи, включително и нощем, кърма имам. Ако сме навън в количката, пада един рев докато заспи. Търсим кучето, котката, гълъбчетата и каквото се сетя, че да се успокои и да заспи. Две вечери си заспива сам в кошарата, но е някакъв инцидент. Пък знам ли, може да пораства  Laughing
Ние сме с плочки и за да не се пързаля съм купила от тези чорапки с кожичките отдолу и такива със силиконови стъпчици (бобчета).

# 121
За обиване, за сега незнам мисля чак към годинката, ако не спре до тогава, че мн намаля. Декември беше ми се наложило да спрем за 3 дни понеже бях на антибиотик, АМ директно отказа и минахме на кис мляко с бисквитки (това е единствено нещо за което ползваме шише, по принцип и се гади от бибата на шишето). За закуска - попара, кус-кус, юфка, трахана, домашни истории ( кифлички, баничка ...) с компотче, сирена каша. За вечеря винаги се нарежда на масата като слагам и си хапва, но като си легне си търси млякото без него няма заспиване  Grinning . Купихме си буйки със ципчето където са, ама ние вече си ходим (предимно за една ръчичка, но се и пуска от време на време) и ги ползваме само на вън, вкъщи е по чорапки, че иначе и замръзват крачетата ако е боса Simple Smile
И зъбчета при нас са 6

# 122
Добро утро на всички ,ние имаме 6 зъба  2 отгоре и 4 от долу ама маи ще излизат нови защото е много кисела.
За закуска давам попара,кус-кус или каша от елда ,за обяд пюренце за след обедна закуска плодове кисело мляко с бисквити или нещо друго от другата седмица смятам да я запиша на кухня.
За вечеря си цока и посред нощ пак се събужда да цока ,ама кърмата ми намаля много за последните 2 седмици .
Иначе през деня имаме изграден  режим на спане сутрин става ким7:30-8:00,после ляга да спи към 10:00-10:30 за 2 часа някъде и после спим към 14:00-14:30 пак за 2 часа
За ходенето съм и купила обувки на колев и колев, защото във вкъщи е студено на земята и не мога да я пусна по чорапки .Още не се научила да пълзи ,ама много обича да я държа за ръчички и да обикаляме стаите ходейки ,даже на последната консултация докторката като видя как крачи каза ,че до 1 месец сама ще върви вече.

# 123
  • Велико Търново
Хайде да се отчета. 10 780 (+200гр), 79 см (+3см).
Който дава кисело мляко, може ли да ми кажете купувате ли и каква марка. Аз отдавна искам да го пробвам, но не знам какво да купя  newsm78

# 124
Здравейте. И аз минавам след консултацията - бебка вече е 9680 гр (+600гр от миналия месец) и 76 см (+2 см спрямо предишния), имаме 9 зъба- 4 долу, 4 горе и миналата седмица усетих, че един от кътниците е пробил. Много иска да ходи, а още не може сама, но е смела и безразсъдна Grinning Онзи ден се пусна и направи 4-5 крачки сама, но през повечето време е по мебелите или за ръцете ми. Останах без кръст. Вкъщи я държа задължително боса (разбирайте без обувки, само по чорапи), така съветват ортопедите за правилно развитие на свода на стъпалото. За навън купих едни обувчици с ципче на Капчица, ама е по-тромава с обувките.

Режимът ни е - кърмя я около 6ч. и продължаваме да спим, става към 8:30ч., кърмя към 9ч., в 10:30ч. закусваме кус-кус или овесени ядки с масло и козе сирене, към 14:30ч обядва домашно зеленчуково пюре с месо или жълтък през ден и предлагам малко кърма за десерт, към 18ч. яде следобедна закуска - плод, каша, ръжени, ечемичени ядки, амарант и към 20:30ч. я кърмя за вечеря и заспива.

Утре за първи път ще взимам кухня и съм с много смесени чувства, но съм решила да пробвам. Ако не ми хареса, аз ще си и готвя както до сега.

Иначе не спирам да се удивлявам как бебечето ми става истинско човече - почва да проявява характер, разбира ме и успешно си общуваме, започва да се гушка, ревнува когато баща и ме прегръща, играем си на различни игри. Разкошно е. Нямам търпение за второто ни бебче, за което вече правим опити.

# 125
При нас кърменето остана само вечер за сънчо. Също се чудя как да отбивам, засега си става съвсем по нейна воля, но все още суче всяка вечер преди лягане, макар и малко. Иначе яде всичко, което и ние, с огромен хъс и желание - от спагети и паста до риба на фурна, пиле с картофи и телешки кюфтенца.
Закусва препечени филийки със сирене и/или кашкавал, но накъсани на дребно. Кисело й пасирам с банан, става като шейк, купувам на Хармоника.

Ходи съвсем сама от около седмица.
Някой регистрирал ли е детенце за ясла?

# 126
Някой регистрирал ли е детенце за ясла?
Аз.

# 127
  • София/Варна
И аз.

Колкото до отбиването - дечицата, които сучат по веднъж на ден за заспиване, е много вероятно постепенно сами да се отбият до навършване на годинка. Не е нужно да правите нищо целенасочено. Приетата кърма подпомага имунитета на бебетата и има дава сигурност и успокоение.

# 128
Баткото беше така, сам си се отби на годинка, като по учебник....
На кърмени деца мисля не се дава АМ, а директно кисело мляко, естествено, когато са големи, колкото нашите
Сутрин яде банан и кисело мляко/ попара яде само веднъж, от тогва опитва по лъжица-две, но не и повече/. Мляко купувам на Хармоника  2 % от години за баткото, сега и кифла хапва от него. Предпочитам да не слагам вътре бисквити, бишкоти, но това е съвета на педиатъра, при заместване на вечерното сукане, преди заспиване, а по-късно след няколко часа, да хапне и от двете гърди.....Бих искала на годинка година и 1м. да се отбие, но малката май е на друго мнение.
ММ беше правил спагети, и снощи и дадох да си опита, прояви голям интерес, и направо и сложих една чиния със спагети, на столчето за хранене, да се обслужва сама с ръце....баткото, който беше решил, че е преял и спагети нямало да яде, изведнъж и на него му се доядоха hahaha
Трето едва ли ще имаме, все пак тази година ставам на 40г.... но и аз се умилявам от беба, и си мисля, колко бързо растат децата......
Принципно и аз съм шесторъкият шива, правя по 100 неща едновременно, и ММ когато е коменадировка, т.е.  го няма по няколко дни, успешно се справям с организацията, няма проблем
Да ви споделя, че 01.03 е много подходяща дата за кръщене, една на 100 години, така ми каза астролога, с който се консултирам. За съжаление, ние ще я пропуснем, просто бъдещата кръстница точно тогава прави годеж Crazy

# 129
Ама астрологията не водеше ли до някой си кръг на ада?
Не, че вярвам в ада. В астрологията повече.  Laughing

# 130
Мами, днес бяхме на консултация и бебка е отслабнала с 50гр., но пък е пораснала с 3 см.Педи каза, че няма място за притеснения, особено заради зъбките, въвеждането на нова храна и жизнеността на малката е нормално. Отказаха ни да ни запишат на детска кухня, защото имало ново нареждане за деца над годинка.

# 131
Да се отчетем днеска ни биха ваксината от 6 месец най-накрая. От вчера малката започна сама да сяда от легнало положение и сега само това тренира  newsm32 newsm32 newsm32 голяма гимнастичка е .

# 132
Аз имам чувството, че напоследък диването расте с часове и постоянно ме изненадва с нови неща. От около 1 седмица пълзи и се изправя сама, а водена за две ръце ходи уверено. Вкъщи я обувам с едни вълнени чорапки, подшити с кожа с гумени бобчета, но не мисля, че са й много удобни. Успях да намеря едни буйки тип платненки от каката и май ще ги ползвам, защото да я пусна по чорапи вкъщи ще бъде безумие - с паркет сме, който е лакиран, и доста се пързаля. Казва "татей", "кякя" Laughing и "дай-дай", което значи дай, вземи и вземи ме  Sunglasses Имитира бръмчене на автомобил, мляска с уста преди ядене и други такива смешки...Много е сладка и всички вкъщи много й се радваме. Аз също открих, че малката ревнува - ако аз или ММ гушкаме каката, голямо сърдене пада - крещи и едни физиономии прави Joy Абе, чудо - тъкмо на каката й мина, малкото почна.
Относно храненето, сутрин като се събуди - кърмя, после давам попара със сирене, на обяд супа, следобед каша/кус-кус/филийка с масло/бисквити с кисело мляко (давам "На баба"), вечер зеленчуци/плодове и задължително кърмене преди лягане; кърмя я също след двете дрямки през деня и през нощта. И месо, и жълтък също давам редовно. Яде само домашно приготвена храна. По принцип се храни добре, но има дни, в които нещата са съвсем иначе - като днес например. Попарата сутринта - наполовина, на обяд вместо крем-супичка яде бисквити и кисело мляко, както и от пицата ми Mr. Green, следобед баща й беше целия в грис, едва вечерта успях да я излъжа с крем-супата...Ех, бях забравила как е hahaha Но въпреки това трябва да си призная, че много ми се иска още едно детенце, но пък не съм и в първа младост - тази година ставам на 33...
Това край нас, момичета....Лека нощ и приятни сънища на всички   bouquet

# 133
онзи ден на дребчо му правиха манту, защото няма белег от бцж-то и утре ще го мерят. дано да е положително, за да не го тормозят повече.

хапваме на детска кухня вече втора седмица. харесва му, но определено не яде рибата и някои кремове. при нас всички кремове са с прясно мляко, което не ми се нрави много, ма няма как. давам му да опита, ако иска яде, ако не - си му давам друга каша. поне супата ни я правят без застройка. понякога ме забравят, явно сме единствените, които искат да ядат така, но ще свикнат.

на килограми лекарката каза, че сме като 1-годишните. ходи стабилно за една ръка, но не ще да се пуска още. бръмчи, бърбори разни неща. забавно е Simple Smile

слънчев ден от нас

# 134
Идвам да се похваля с ходеща госпожица. Днес събра кураж и се пусна...и после забрави да спре. Цял следобед бродира от спалнята до тоалетката, от тоалетката до скрина, от скрина до спалнята ииии така докато ми се зави свят. Навън още не смее, но подозирам, че е заради обувките. Скоро обаче и по площадката ще ходи, което ме устройва много, защото кръстът ми е пред отказване и ще ми дойде добре да почна да си стоя изправена.

Общи условия

Активация на акаунт