името Вела

• 8 988
  • 107
  •   1
Отговори
# 30
  • София
как се казваха комунистите, дето ходеха по горите..
шафрантии Laughing

Като го каза, веднага се сетих за Мишел от съпротивата  Joy

Вела, Бела и Нела хич не ми харесват, независимо колко Л-та имат. Не че има някакво значение чуждото мнение, де, вие си го харесайте  Hug

# 31
Вела, с едно "л" много ми харесва. Това, че е ретро само го прави още по-интересно и нестандартно,за разлика от Велислава Велимира и т.н. Вела е старо име от славянски произход. Как сте се сетили, много хубаво. Peace

# 32
На мен ми стана любопитно кое е другото име, към което клони авторката?

Ами ако е друго име, не сме се спрели на някое определено. Мисля за Велиа, Валерия но не ги написах защото исках конкретно мнение за Вела. Мисля,че така ще бъде засега...Иначе интересни мнения,благодаря за което  Simple Smile

# 33
О, Валерия ми е много любимо име. Ако дилемата в темата беше Вела или Валерия, вероятно бих избрала Валерия.

# 34
Вела, с едно "л".
Много ми харесва.

# 35
  • UK
Вела ми харесва, Велика още повече. Велла, с извинение, е изгъзица, няма такова буквосъчетание в българския език.
Вера харесвам, Велина, Велислава и другите разновидности не.

# 36
Иначе Велислава- кога ще се обърне някой с това пълно име- може би само ако те изпитват в клас.
Ами обръщат се към мен с "това" име  Laughing
Колеги, приятели, съседи.   Wink Абревиатури ползват само най-близките

И към мен се обръщат с "това" име, в университета, семейството ми.  Mr. Green Мъжът ми, например, ме нарича само с цяло име.

Fall, приятно ми е, адаш.  Grinning Hug

И по темата - хич не ми харесва Вела. Впрочем, най-много ми допада Велина (повече от моето собствено дори). Валерия също ми харесва.

# 37
Вела е толкова магично име! Навява ми асоциации за приказните самовили, танцуващи боси под лунна светлина. Heart Eyes

# 38
Иначе Велислава- кога ще се обърне някой с това пълно име- може би само ако те изпитват в клас.
Ами обръщат се към мен с "това" име  Laughing
Колеги, приятели, съседи.   Wink Абревиатури ползват само най-близките

И към мен се обръщат с "това" име, в университета, семейството ми.  Mr. Green Мъжът ми, например, ме нарича само с цяло име.

Fall, приятно ми е, адаш.  Grinning Hug

И по темата - хич не ми харесва Вела. Впрочем, най-много ми допада Велина (повече от моето собствено дори). Валерия също ми харесва.
Grinning Ехооо, адашка
Да си призная, имам един вид собственическо отношение към името си.
На моменти много се учудвам, че не само аз се казвам така  Joy

# 39
  • Sf
Вела, Бела и Нела хич не ми харесват, независимо колко Л-та имат.

Peace
А ако се вземе предвид навика на немалка част от сънародниците да обръщат Л на уъ, то ще стане една Веуа вместо Вела.

# 40
Еее, де, Вела може пък да е далече от Перник и ще си е Вела, а не Веуа.

# 41
+ това умалителното на Вела може да е Вели, тогава няма да има проблем с поперничаването  Grinning

# 42
  • най-шареното място
Харесва ми - кратко, звучно, красиво.

Много по-хубаво от Валерия, Велика и прочие. Простотата е най-близо до съвършенството.
С едно л задължителнно. Освен ако няма да ѝ подарят козметичната марка Simple Smile

Умаляването на кратко име е вредно. Напротив за малки деца е добре имената да са дълги. На Мая - Маечка и т.н.

# 43
  • Сопот, Пловдив
Не четох цялата тема, извинявам се за което. На мен не ми допада Вела, може би правя много силна асоциация с конкретен човек. Само Ела ми харесва в пъти повече.

# 44
Много ми харесва. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт