Мисля, че съм прокълната....да съм сама...

• 24 964
  • 85
  •   1
Отговори
Чета темите тук, но чак сега се реших да пиша...
Напоследък се взирам дълбоко в себе си и искам да открия откъде идва тази гадост в живота ми да се чувствам като последния неудачник на този свят САМА…и колкото повече мисля, толкова повече се убеждавам, че съм прокълната в този живот (не съм суеверна, но вече всичко си мисля)…и една от проклетиите е да не мога никога да срещна мъжа на мечтите ми и да съм истински щастлива…А моите претенции са толкова обикновени – просто трябва да е добър, да е нормален мъж,  да е здраво стъпил на земята финансово и психически, да ми дава спокойствие и сигурност, любов и уважение, да го харесвам, да ми е СЕБЕПОДОБЕН! Това е което искам.
Всяка нощ се моля за Него…незнам къде е и дали въобще съществува…но толкова много ми се иска да го срещна – онзи мъж, който е точно за мен, онзи, който е точно моята половинка, моята любов, моето всичко….
Наистина се чувствам много отчаяна, защото, повярвайте ми – пробвала съм всичко, за да имам човека до себе си…И смятам, че е абсолютно невъзможно никога да не съм срещала в живота си, да не съм се докосвала до добър и нормален мъж! Не е възможно да е истина! Не е възможно 20 години да търся моята половинка и да се моля за него, и никога да не съм я срещнала…Обръщам се назад и виждам как в живота си срещах толкова много мъже, но нито един за който да кажа: „Той беше. Изпусках го.” Просто няма такъв…И затова смятам, че тук има нещо много гнило! Тук явно има някаква проклетия, която започвам да усещам, но незнам как да се оттърва от нея…
Звуча навярно като някаква истеричка или задръстенячка, която стои вкъщи и чака някой да я покани на среща. Нееее. Въобще не е така и точно обратното е, и точно поради тази причина така съм се уплашила, че имам някакво проклятие, защото немога да си обяся друго….Да, аз изглеждам доста добре външно, доста по-малка от годините си, с добро образование и професия, материално добре, имам доста приятели, които много ме харесват и като човек и като всичко; имах два брака, два развода, имам две деца…За първият се омъжих на 16. Той беше отвратително мамино синче, глезеник, обичащ алкохола и цигарите, не обичащ да работи (сега е на 50+ и е с изпадали зъби, пропаднал алкохолик). За вторият се омъжих с ясното съзнание за постигане на прекрасното семейство – аз проспериращ дизайнер, учеща за магистър-архитект, а той проспериращ адвокат….Не предполагах обаче, че зад перфектната му външност се крие психопат-нарцисист. Характерно за такива е, че развода (гнусен и изтощителен до ентата степен) ти продължава по-дълго отколкото си живяла в брак с такъв тип…(моят развод 6 години едва приключи)…Сега пък се разделям с поредния идиот в живота ми….Казвам идиот с пълното съзнание, защото отново (незнам как) попаднах на поредната издънка. Този последния е алкохолик – всяка вечер пиене (ама от гадното пиене) и след това се почват едни спорове и заяждания и гадости …Освен това е вечно без пари и мрънкащ и е на моя издръжка в повечето време (пари за алкохол и цигари намира, щото от време на време го викат да зидеросва по къщите (т.е. никога постоянна работа не е имал); когато дойде време за плащане на сметки,  се изнася при техните , (така си е уредил живота, че да го хрантуват от всякъде, а е 48г…) и като платя сметките, реве пак да идва при мене…и аз го допускам….от ужас да не съм сама….Защото умирам от страх като съм сама… в къщата ми….в живота ми….дори в леглото ми….
Да, малкото ми детенце живее при мен (мръсника-адвокат не успя да ми го отнеме), но аз съм тъжна…защото искам да имам истинско семейство.
А докато този сегашния ме напуска и не е при мен (понякога за месец-два), аз правя всичко възможно да срещна и открия моят човек – регистрирам се в сайтова за запознанства (щото незнам къде другаде да търся), ако някой ми направи добро впечатление – излизам, срещам се, общувам, …но никой (вече години) не ми предизвиква тръпка…Просто нямам късмет да срещна човек, който да ми хареса истински…който да е МОЯТ човек...И поради тази причина връщам обратно онзи пройдох….от ужас да не съм сама….
И това докога? Времето се изнизва между пръстите ми...а аз даже искам да имам още едно дете...кога обаче?..Мисля, че съм супер изтощена от гадостите  и несполуките в живота ми,  и че шанса да имам моя любим за цял живот, все повече намалява….
Има ли и други дами като мен?

# 1
sindarela29, какъв е този унил пост, момиче?!? я вдигай главата!
естествено, че не си единствена! сами жени, при това умни, красиви и финансово осигурени, колкото щеш!
защо толкова се страхуваш да си сама, че дори се примиряваш да бъдеш с мъж, който явно не харесваш?

# 2
  • София
Ето ти тема за разваляне на магии:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709446.0

# 3
Да, има нещо гнило и да, прокълната си, но не външно, а проблемът е вътрешен за теб.
Проблемът си ти, ти си гнилото.

Да започнем от очевидното: "Защото умирам от страх като съм сама… "

Гнило и прокълнато е да си мотивирана от страха, за да търсиш човек. Ти на практика
култивираш страх и негативни емоции в себе си. Външно изглеждаш добре, но си като
"варосана гробница"- набелена отвън, мъртва отвътре.

В тези случаи първото нещо, което съветват жените, е да спрат да търсят. Толкова е
типично, че се е превърнало в рецепта. Защото виждаш сама- колкото повече търсиш,
толкова повече отчаяние и нервност си причиняваш.

Решението е да се потопиш в самотата. Поне шест месеца. Да свикнеш с нея, да видиш
кое точно в нея те тревожи и защо. Така ясно ще се срещнеш с вътрешните си дефекти
и ще започне работа по отстраняване, лекуване, израстване. Едва след като си се развила
вътрешно достатъчно, ще може не просто да срещаш хора, а и да ги преценяваш с
вътрешните си сетива. А ти сега нямаш такива- как очакваш да може да преценяваш
хората? Та ти си като слепец! Виждаш как си се лъгала от външността. Всички сме го правили,
но като го направиш един-два пъти, вече сядаш и започваш да отваряш вътрешните си очи.

А за да имаш любим, трябва да се свържеш с него посредством вътрешния си заряд.
Как да стане това, като си изчерпана вътрешно, и е така от десетилетия? И искаш да
запълниш крещящата празнота с връзки, с ново дете...та ти имаш вече два брака, замисли
се, не е в това отговорът.

Усещането за проклятие е един от най-силните сигнали да започнеш работа по вътрешния
си свят. Казваш, че търсиш "себеподобен", но какво си ти? Външно красивата, но празна черупка?
Казваш, че приятелите ти те смятат за хубав човек. Но това ли си ти:

"изглеждам доста добре външно, доста по-малка от годините си, с добро образование и професия, материално добре, имам доста приятели, които много ме харесват и като човек и като всичко; "

Това е едно от най-жалките себеописания, които съм чела. Виждаш, че това са само външни фактори. А къде ти е душата? Май си я позабравила.

Купи си Бягащата с вълци от Клариса Пинкола-Естес. Намери си неорайхиански
психоаналитик. Започни да се грижиш за себе си така, че да се изпълниш със съдържание.

Съжалявам за директните думи, но без тях същество като теб няма шанс,
просто ще продължи да влиза в едни и същи драми цял живот. Или ще се усети, но
прекалено късно.

# 4

Къде я пратихте...магия няма. Има работа за вършене.

Няма да ти я свърши ходжата, трябва ти самата да отсееш зърното от плявата.

# 5
Благодаря за отговорите - скастрящи са да, но са полезни...Има над какво да мисля...
Но страха ми от самота ме надделява....Можете ли да си представите колко е тежко да се прибираш вечер в голямата къща и всичките й прозорци да са тъмни...И никой да не те чака (детенце е при мама когато съм на работа)....За какво я купувах тази къща навремето, защо вкарах толкова усилия да я обзаведа страхотно....Не с мислъта да стои тъмна, студена и самотна...а да е пълна с хора, със смях, с живот.....
А да не описвам колко немога да се справя с нищо - едно легло не мога да подместя сама, нито да изпухам килима, нито да направя изолацияна стените, или да поправя покрива...просто нищо....За всичко това тряба да имаш човек до себе си - жената трябва д аима мъж! Аз се смятам за феминистка, но ще склоня глава и ще призная гореописаното от мен...
Не съм "празна гробница" - имам душа, освен тяло, просто поста ми стана много дълъг, за да бъда многословна относно себе си. Като казах, че изглеждам добре, имах предвид, че не съм за изхвърляне...А приятелите ми ме смятат за много силен и борбен човек...Човек, който се справя с всякакви препятствия....Само че напоследък изпускам въздуха....сякаш угасвам....И затова пиша тук анонимно, защото ако това го чуят хората, които ме познават, няма да повярват, че мене ме тресат такива терзания...Защото аз съм постоянно усмихнат човек...дори когато ме боли, не показвам болката ми...

# 6
И аз така мислех по едно време, и аз висях във форуми за запознанства. Ще ти кажа-
там се събира боклукът на мъжкото съсловие, много бързо го разбрах и не ги пипнах дори.

Колкото до душата...да, може би всеки я има в някаква степен, но май иска тренировки.
Душата не е просто емоции и чувствителност, не е някакъв вътрешен диалог. Тя си е и сила,
и субстанция, а и водещ принцип, който подсказва правилни решения. Както и да е, във всеки
случай няма да излекуваш самотата, като търсиш все повече и повече връзки.

И не се старай да си постоянно усмихната.

Има важни и маловажни неща.

Както казах, погрижи се за вътрешния свят- има жени, които въпреки качествата
все едно са пръскани с нещо и отблъскват мъжете, или още по-зле: привличат неподходящи.
Дай си почивка, оттам почват нещата. И оня алкохолик- повече да не се е върнал при теб!

Иначе за "твоя" човек...ами ако имаш правилна настройка, доста от хората ще ти
заизглеждат като "твои", просто защото човек е гъвкав и е създаден да се свързва с
другите. Аз не вярвам в съдби или сродни души.

# 7
Първо си заета още, което хич не води лесно до нова връзка, защото ти си представи дали с мъж би искала повече от един секс, ако знаеш, че още е с друга. Мъжете са още по-трудни от жените да се решат със заета да търсят друго освен забежка- какво да я чакат. След това идва друг проблем- не знаеш коя си. Бандидата ти е казала много добре да видиш себе си. Външен вид, образование, кариера, среда, но къде си ти в това? Самотните жени имат обикновено един от два проблема- загубена любов, която постоянно търсят(Все мислиш за един от миналото, няма кой да те накара да повярваш, че не те обича, няма да има момент да е при теб, обвиняваш всички, че не те разбират каква любов е... Често става и при връзка с женен- голяма любов, ама е с жена си, ти се тръшкаш, чакаш, и след 20г пак е при жена си, ти си сама, знаеш го, но...), или психика на стара мома, неизградена поносимост към другия(И ти имаш трески за дялане, ама не го приемаш. Виж, всичко в другия те дразни, че не е точно твоето, като да си още тийн с изграждащ се характер и мисъл как никой друг не е съвършен като него.).

Освободи се от "връзки", опознай се, кажи си, че ни ти си съвършена, ни има съвършени мъже, а има ХОРА. Виж защо си избирала мъже не по ум, характер, а по визия или стандарт на живот. Ако искаш дълга връзка, не гледай външни белези, търси човек, с който се разбирате, който може да ти е опора и го иска. Бъди самата ти зряла, отрежи всяка мисъл, че мъжете били такива или онакива. Ако тръгваш с тая идея, мъжът няма да е крив, но за теб винаги ще изскачат знаци колко е крив, а той ще чуства обида от реакциите ти към него, както ти би чуствала същото, ако той излъчва обида към жените. Не върви с идеята, че се събираш в борба със самотата. Отчаянието ти плаши другия. И ти не би искала мъж, който излъчва търсене на коя да е, ама да го прибере, нали?

Просто си дай време за размисъл, научи се да си спокойна, да приемаш недостатъците си, а не да ги отричаш върло, да приемаш хората(Щом ти не си перфектна, значи може да не се впускаш в лудо търсене на перфектен, а просто на човек.), тогава търси и мъжа. Той ще се появи, но и ще го приемеш, ще види в теб жена, която може да уважава и да иска за партньор в живота. Днес да ти се появят 100 мъже, с които може да имаш перфектна връзка, ти ще ги отсвириш като "Абе, не е перфектния.".

Няма магии за тия неща. Има зрялост. На 16 ще те вземат за тялото ти и младостта. С времето вече те взимат заради изграден характер. Опитът да търсиш магия говори много за това доколко си готова да признаеш, че просто нещо куца и в теб самата. Още говориш за търсене на ПЕРФЕКТЕН...

# 8
Този път не мога да не се съглася с Мамасита.
Пепеляшке, казваш че си силен и борбен човек, но според мен не си. Ти си от хората, които за да се чувстват завършени имат нужда от някой до себе си.
Всичко това което изброи са глупости (извинявам се за грубия тон):
- изтупване на килима - има прахосмукачки за тази цел; може да наемеш човек за домакинската работа (казваш че си добре финансово)
- изолация на стени, поправка на покрив - за това си има майстори. Нима адвокатът е поправял покриви? Нима ти не можеш да наемеш сама майстори?

Човек трябва да обича достатъчно себе си и да може да е щастлив в собствената си компания т.е. да си е само-достатъчен. Тогава вече избираш човекът до теб според това какво наистина изпитваш към него, а не защото отчаяно се нуждаеш от някого, без значение кой. Не виждам нищо страшно в самотата. Както се казва: По-добре сам, отколкото зле придружен.
Да не те отчайвам, не не съм сигурна че на тази възраст (с изградени вече навици и мироглед) може да се промениш .

# 9
Много е изтощително да търсиш "подходящ". Просто защото всеки си има кусури.

И важното е ти да си жена, той да е мъж. Не търси да си напаснете външните характери
като парченца пъзел. Важното е друго- да се свържете като мъж и жена, а после може
да си имате различни ареали на влияние. Иначе има връзки, в които уж двамата са идеални
един за друг, но пак не са свързани като мъж и жена.

# 10
Всяка нощ се моля за Него…незнам къде е и дали въобще съществува…но толкова много ми се иска да го срещна – онзи мъж, който е точно за мен, онзи, който е точно моята половинка, моята любов, моето всичко….

И когато ТОЙ се появи, ти ще бъдеш щастлива завинаги, той веднага ще те познае и обикне, както и ти него. НИКОГА  вече няма да страдаш, няма да се измъчваш от съмнения, няма да имаш проблеми, защото той е РЕШЕНИЕТО на всичките ти болки и ще се допълвате в пълна хармония, докато смъртта ви раздели.

А сега на въпроса - ОЩЕ ЛИ СИ НА 16? НЯМА такова нещо като ТВОЯ половинка, ТВОЯ любов, ТВОЕ ВСИЧКО!?!?! Мъжът е ЧОВЕК - има си свои проблеми, целта на живота му НЕ Е да те ощастливи, а да ощастливи себе си - разбирай да намери нещо подходящо за себе си - не да запълни дупка в твоя живот. Освен това си има недостатъци - обича да излиза с момчетата, не чисти или друго - ти също имаш такива - въпросът е дали можеш да живееш с тях или не. Има си нужди - и като всяко живо същество целта на живота му е да ги задоволи, ако прави нещо за теб, е защото иска нещо за себе си. Пример - ти търпиш мъжа в живота си, защото не искаш да си сама. И не на последно място - има си лоши моменти - изморява се, изнервя се, понякога се обезсърчава или отчайва.

Най-важното, проблемите и притесненията ти НЯМА да изчезнат, когато го намериш - ще имаш такива и след него, нито пък ще те направи завършена личност - това го можеш само ти.

Честно казано, ако започнеш да мислиш по-трезво и си избиеш глупостите за ПРИНЦА от главата, ще попадаш и на по-свестни мъже, защото няма да се оставиш на първоначалното увлечение да те заслепи, а ще знаеш - той НЕ е принц, а човек и НЕ е идеален, колкото и да изглежда така на пръв поглед. Успех!

# 11
Благодаря за отговорите - скастрящи са да, но са полезни...Има над какво да мисля...
Но страха ми от самота ме надделява....Можете ли да си представите колко е тежко да се прибираш вечер в голямата къща и всичките й прозорци да са тъмни...И никой да не те чака (детенце е при мама когато съм на работа)....За какво я купувах тази къща навремето, защо вкарах толкова усилия да я обзаведа страхотно....Не с мислъта да стои тъмна, студена и самотна...а да е пълна с хора, със смях, с живот.....
А да не описвам колко немога да се справя с нищо - едно легло не мога да подместя сама, нито да изпухам килима, нито да направя изолацияна стените, или да поправя покрива...просто нищо....За всичко това тряба да имаш човек до себе си - жената трябва д аима мъж! Аз се смятам за феминистка, но ще склоня глава и ще призная гореописаното от мен...
Не съм "празна гробница" - имам душа, освен тяло, просто поста ми стана много дълъг, за да бъда многословна относно себе си. Като казах, че изглеждам добре, имах предвид, че не съм за изхвърляне...А приятелите ми ме смятат за много силен и борбен човек...Човек, който се справя с всякакви препятствия....Само че напоследък изпускам въздуха....сякаш угасвам....И затова пиша тук анонимно, защото ако това го чуят хората, които ме познават, няма да повярват, че мене ме тресат такива терзания...Защото аз съм постоянно усмихнат човек...дори когато ме боли, не показвам болката ми...

Когато се научиш да се справяш с всичко сама, тогава ще намериш и подходящия. Когато се научиш да си си самодостатъчна, да оценяваш това което имаш - хубав дом, детенце, приятели - тогава ще получиш това, което искаш! ТОВА НАУЧИХ АЗ от този живот ! И ти ще го научиш, но по трудния начин Simple Smile

# 12
Да, жената си има "идеална половинка", но това е вътрешно усещане, идеалният мъж.
Това е здравословна страна на психиката, така жената се тренира да е жена за този
мъж, за своя Анимус. Обаче после целта е да си намери реален, физически мъж, който
максимално да въплъщава качествата на "въображаемия". Там е работата, че ще има
разлики с идеала- но ако има достатъчно припокриване, ще се получи връзка.

Но трябва да знаеш как да отсееш физическата реалност от въображаемата. Въображаемото
също е реално- но е реално по друг начин.

Иначе именно психопатите са способни да те омаят с идеален образ, особено в началото.

# 13
Пак много благодаря за отговорите - така е, прави сте...А и аз не искам да се защитавам, защото вие не ме нападате, напротив  - усещам доброжелателност във всяка ваша дума....
Но истината е, че аз дори не търся перфектния, а съвсем нормалния и ДОБРИЯ (по характер). Знам идеално, че аз не съм перфектна - имам трески за дялане и то доста, но съм с идеята да се изглаждам....
Станното е, че мен мъжете ме харесват и то много. Вярвате или не, досега с който съм се запознала смята да има сериозна връзка с мен...Но аз не ги харесвам, защото това не е МОЯТ!
За това беше и темата ми - не че страдам от липса на внимание от страна на мъже, а просто аз не мога да харесам мъж - Ето пример: запознах се с един мъж и много ми допадна, разговори по телефона, размяна на снимки, среща (та и повече) и викам си - Супер, намерих го!...Опппс...на втората среща тоя дойде кандилка пиян, та и заядлив....Друг случай - запознанство в сайта, телефонни разговори, човека насреща звучи страхотно, определяме си среща, отивам и какво да видя - човека е толкова огромен, че докато си говорихме в кафето се чудех как така седи толкова време в мъжки ашпагад, за да може корема да му се помести между краката.....Все пак търся себеподобен...аз не пия, полагам усилия за поддържане на вид; значи такъв би трябвало да имам...
И така...примерите са много - просто нямам късмет да попадна на нормален, не на перфектен мъж

# 14
Проблемът са ти сайтовете за запознанства. Просто там се утаяват
нискокачествените мъже.

Общи условия

Активация на акаунт