Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 707
  • 718
  •   1
Отговори
# 105
Нищо няма да излезе на кръвните изследвания. Трябва да се правят целенасочено за конкретно заболяване, но трябва и други симптоми да имаш според мен.

# 106
Shoestring, андростендиона, на кой ден от цикъла ти го правиха?

На петия ден, мисля. Защото не знам точно кога ми го изследваха, дали първия или втория ден от престоя ми там. Но така или иначе или на петия ден или на шестия от цикъла.

# 107
Ами тогава ще посетя Бодимед само ако може да ми дадете кординати телефон и къде се намира в софия че не съм от софия и ще я издирвам, ако от хашимотото се получават нервни пристъпи разбирам но да си в хипер аз съм в хипофункция и когато докторите понеже посетих няколко ендота казват в норма ли е ТСХ хормона компенсира и симтоми трябва да няма и са категорични и не дават да гъкна, незнам

# 108
Аз бях постнала адреса на централния им офис, където тия дето взимат кръв са най-добри, но ето и сайтa: bodimed.com

# 109
Имам 2 въпроса и моля за отговор:
1. Личният лекар може ли да даде направление за изследване на антитела /върти ми се в главата, че тук сме обсъждали, че може за едното - ТАТ или МАТ, не си спомням/?
2. Колко време важи направлението за кръвно изследване на ТСХ?

# 110
Имам 2 въпроса и моля за отговор:
1. Личният лекар може ли да даде направление за изследване на антитела /върти ми се в главата, че тук сме обсъждали, че може за едното - ТАТ или МАТ, не си спомням/?
2. Колко време важи направлението за кръвно изследване на ТСХ?
На първа страница в скрит текст за изследванията е упоменато, че може да се издаде направление  за МАТ само от ендокринолог, но имам спомен, че някой писа, че и личния лекар му е пуснал по код изследването и не е плащал. Виж препиши кодовете от първа страница за ТСХ и МАТ ( Anti TRO ) и питай личната. ТАТ - Anti tg не се покрива от касата.
За втория въпрос - мисля че 30 дена важи от датата на издаване. Но пак попитай, да не те подведа.
Майка ми скоро и тя прави изследвания и също го коментирахме. 3-4 дена и оставаха до изтичане на направлението, та по спомен - 30 дена важи.

# 111
Мерси, Мереленда! Змам, че направлението за спрециалист важи 30 дена, бях решила, че е така и за кръвните изследвания, пък после се замислих дали не греша. Взех си вече направление и не ми е удобно да звъня на лекарката да я питам, та затова моля, ако някой знае, да каже колко време е валидно направлението за кръв. Иначе МАТ не пожела да ми пусне, каза че ендокринолог можел, но аз все си мисля, че четох, че и личният лекар може, затова питах.

# 112
Дончев, и аз бих ти препоръчала Бодимед. С метрото, слизаш на Сердика и излизаш от левия заден вход на метростанцията който е точно на "Княз Борис 1" тръгваш по нея, пресичаш Стамболийски, на следващата пряка свиваш в дясно. Входа на лабораторията е точно до централата на БСП.

https://maps.google.bg/maps?f=q&source=embed&hl=bg&g … 14&iwloc=near

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 16:13 от Lemy

# 113
кия, 1 месец важи направлението

# 114
Мерси, Мереленда! Змам, че направлението за спрециалист важи 30 дена, бях решила, че е така и за кръвните изследвания, пък после се замислих дали не греша. Взех си вече направление и не ми е удобно да звъня на лекарката да я питам, та затова моля, ако някой знае, да каже колко време е валидно направлението за кръв. Иначе МАТ не пожела да ми пусне, каза че ендокринолог можел, но аз все си мисля, че четох, че и личният лекар може, затова питах.
Да, аз точно за направление за кръвни изследвания говоря. Дадоха на майка ми направление за кръвно-захарен профил, но тя се забави с изследванията и по спомен като и се обадих ми каза, че оставали 3-4 дена, докато изтече направлението, и трябва вече да ги направи. 30 дена важи - така ми каза.
А за ЛЛ, може само за ТСХ и Т4 да даде, но някой сподели, че е взел от ЛЛ и за МАТ. Не помня кой беше.  Simple Smile За друг такъв случай не съм чувала. То повечето едва ТСХ изкопчват от ЛЛ, а за друго да не говорим.

# 115
  • София
Здравейте, записвам се да ви следя, че и аз съм една от вас...надявам се да съм добре дошла!  bouquet

# 116
Добре дошла, Каролина! Надявам се да нямаш сериозни оплаквания! Peace

# 117
  • София
Всички направления важат 1 месец.

# 118
  • София
Добре дошла, Каролина! Надявам се да нямаш сериозни оплаквания! Peace

Благодаря, оплаквания нямам поне докато си пия хормона, а иначе имах много преди да ме диагностицират с Хашимото преди повече от 6г...  Confused

# 119
  • София
Много странни тез лекари,мойта отказа да ми даде за tsh,а винаги ми е давала Tired
Попитах я,ами трябва да си диспансеризирана newsm78,пак я питам,е как да го направя Shocked
Смотолеви нещо,че и трябва документи от ендо Joy
Ужас

Общи условия

Активация на акаунт