Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 862
  • 718
  •   1
Отговори
# 150
здравейте Simple Smile  bouquet
Нещо съм си втълпила напоследък дали нямам проблем Хашимото. Опитах се да изчета малко от темичката ви, не успях всичко- признавам си Embarassed
ТСХ ми е уж в норма 2.013 , тук само видях преди забременяване трябва да е <2.5  а някъде го гледах <2 (не помня къде) . Симптоми нямам от посочените в темата освен това,че понякога имам висок пулс - над 80-90. Чудя се дали да си пусна други изследвания-по моя инициатива, защото бих искала скоро да забременявам.. Blush Още нещо да ви питам- понеже си пия противовирусно алое с мед, дали това влияе добре или зле на щитовидната жлеза?
ПОгледнах също,че пише орехите трябва да се ограничат а аз доста често си хапвам сурови орехи и не знам, май това влияе негативно на функцията на щитовидната жлеза...?
Ако имате съветче или отговр за мен, ще съм много благодарна  Hug

# 151
 wavey
По мое мнение е хубаво да изследваш антитела МАТ и ТАТ. Ако е започнал някакъв автоимунен процес, ще се разбере по тях. Ехографията на щитовидната жлеза също е важна. Да не кажа най-важната.

Алое съм пила, но само домашно приготвено с мед и вино, с цел лечение. За конкретния случай не ми помогна ( всъщност помогна за друго), но като цяло алоето е силно имуностимулиращо и според мен е добре да се приема само при нужда (не профилактично), и то в кратки периоди.
За орехите - едва ли хапваш всекидневно. Аз също хапвам често и обичам много орехови ядки.

# 152
кремика, а мен ако ме питаш хич нищо недей и изследва. Гледай си спокойствието и успех със забременяването.

# 153
благодаря за съветите!  bouquet Ще помисля до края на месеца имам време докато отида на доктор

# 154
Моята бременност я води д-р Евгения Георгиева, тел 052615965. Доволна съм от нея. Ако ще правиш 4Д не стъпвай при Давидков, че ще ти вземе и последните пари. Отиди при доц.Балев ако се наложи. Честито и от мен и безпроблемна бременност.

Благодаря момичета   bouquet препоръчаха ми д-р Желязкова,работи по ЗК във новия кабинет на ПЕТИНКА Цветкова,била много мила и внимателна.Някой друг има ли впечатления от нея?

# 155
здравейте, ходих на едокринолог направи ми ехографски преглед всичко е в норми! Но аз бях спряла л-тироксина заради това дразнене на гърлото и честно казано незнам от това ли но сега вече след седмица го няма. След прегледа доктора ме накара пак да го почна и само два дена го пих и отново почнах да усещам дразнене в гърлото ще се побъркам вече! Днес пуснах и МАТ 51 lU при референтни от 7-35. Предния път съм ги пускала в друга лаборатория и тогава стойностите бяха 98,6 U  при референтни до 9. И въпроса ми е сега увеличили ли са се или са намалели???

# 156
Мимето14 намалели са- няма и 2 пъти над нормата . Преди са били 10 пъти над нормата.

# 157
мимето, доколкото знам антителата при хашимото са си по принцип завишени, просто варират.
а ти какво дразнение в гърлото си имала?

кремика, нищо не пречи да си пуснеш едни изследвания. аз моето хашимото си го открих сама точно по този начин. вероятно се е отключило още след раждането на дъщеря ми и според ендокринолога ми е твърде възможно да е спомогнало за спонтанния ми аборт след това. сега съжалявам, че по-рано не съм си пуснала изследването...

понеже в момента лежа в токуда и ми пускаха някакви изследвания лекарката ми реши да пуснем и тсх, обаче ми гвзеха кръв на обяд и бях хапнала няколко солети преди това. дали ще окаже голямо влияние? знам, че трябва да е на гладно...

# 158
Елч, не се притеснявай, няма да окаже влияние.  Peace
Принципно храната не оказва влияние на хормоните, но по учебник трябва да се изследват сутрин, когато са най-концентрирани в организма, без прием на кафе и храна. По-късно през деня се понижават стойностите им, но не с голяма разлика. Понякога доктори изискват изследване на хормони на щитовидната и следобед. Те си знаят и преценяват.
Ако от консумация на храна хормоните ни се повишаваха и спадаха, то вечно щяхме да сме с хормонален дисбаланс.  Hug

А за заболяването и изследванията, аз неведнъж съм споделяла, че при мен се откри заболяването с хормони в норма. ТСХ ми беше 1,15, а Т4 15,50 (пиша по спомен, че не ми се рови в първите постове). Антителата и ехографията в последствие показаха, че е започнал автоимунен процес.

# 159
А за заболяването и изследванията, аз неведнъж съм споделяла, че при мен се откри заболяването с хормони в норма.
и при мен беше така, затова е важно да се изследват и антителата.

мерси за отговора! аз тогава изобщо не се сетих за солетите, понеже тсх го пуснахме малко между другото и чак сега се зачудих Simple Smile

# 160
Да, и при майка ми заболяването е с хормони в норма, за това Кремика, ако си решила твърдо да разбреш имаш ли такъв проблем трябва да направиш и ехография на жлезата, освен антителата. Аз пък съм класически случай, всичко ми е извън норма и на ехографа се вижда ясно,ендокриноложката използва много интересна дума за промените в жлезата - били манифестни! Wink

# 161
разбирам, значи дори ТСХ да е в норма, ТАТ и МАТ и други антитела (правила съм си Ана профил също) пак може да имаш проблем със ЩЗ, зависи какво се вижда на ехографа, така ли?

# 162
  • София
разбирам, значи дори ТСХ да е в норма, ТАТ и МАТ и други антитела (правила съм си Ана профил също) пак може да имаш проблем със ЩЗ, зависи какво се вижда на ехографа, така ли?
да

# 163
Здравейте!
Искам да попитам кой ендокринолог ще ми припоръчате.Трябва да ми регулира приема и да ми направи обременяване с глюкоза-имам Хашимото и най-вероятно инсулинова резистентност.Ако може да работи по ЗК.Спряла съм се на д-р Боян Лозанов/Токуда/,д-р Лъчезар Лозанов/Токуда/,д-р Кръстев/Александровска/ или д-р Лазарова /майчин дом/.Утре ще си пускам ТСХ и ФТ4.Дали да си пусна и изследване на пролактин и лептин?Качвам много бързо кг. и задържам вода.
Благодаря предварително!

# 164
  • София
Който знае английски
http://www.hypothyroidismrevolution.com/

Общи условия

Активация на акаунт