Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 882
  • 718
  •   1
Отговори
# 165
Много хубав сайт, с много полезна информация за болните. Дано не се отчете като реклама или спам във форума.
http://thyroidbg.com/bg/
Би било хубаво да се добави в новата тема, ако не забравим по-нататък.

presila13, при кой да отидеш и какви изследвания да пуснеш още, съвети не мога да дам. Всъщност чувала съм хубави думи за Лозанови и за Кръстев, но наскоро някой писа тук, че не е доволен от Лъчезар Лозанов (мисля че за него се отнасяше).

# 166
Аз ходих и при двамата Лозанови. Бащата само ме прегледа и ми погледна изследванията, а синът му ме гледа на ехограф. И двамата смятаха, че трябва да направя биопсия, защото видяха възли. После ходих при Галева и тя каза, че това не са възли, а така си изглеждала жлезата, когато има Хашимото и, че няма какво всъщност да се биопсира. За момента съм решила да приема нейното становище за вярно. Имам много завишено ТСХ, което вече успяваме да увладеем и ТАТ или МАТ (едното от двете също беше много завишено). Та толкова за моите първи опити с ендокринолозите.

# 167
Здравейте на всички! Знам, че не съм много активна във форума, но последните изследвания малко ме притесниха и реших да споделя и да ви помоля за мнение. Така, ще говоря в кръгли цифри, че не са пред мен в момента ТСХ - 13, ФТ4 - 14. Като ги видя ендокриноложката ми каза, че вероятно нещо е объркано и днес ги направих пак. Резултатът е ТСХ - 9, ФТ4-18. Досега никога не ми се е случвало такова нещо. Нали би трябвало при завишен ТСХ ФТ4 да е ниско и обратното. Случвало ли ви се е да имате такива резултати?

# 168
Здравейте на всички! Знам, че не съм много активна във форума, но последните изследвания малко ме притесниха и реших да споделя и да ви помоля за мнение. Така, ще говоря в кръгли цифри, че не са пред мен в момента ТСХ - 13, ФТ4 - 14. Като ги видя ендокриноложката ми каза, че вероятно нещо е объркано и днес ги направих пак. Резултатът е ТСХ - 9, ФТ4-18. Досега никога не ми се е случвало такова нещо. Нали би трябвало при завишен ТСХ ФТ4 да е ниско и обратното. Случвало ли ви се е да имате такива резултати?
Не е нещо необичайно. Подчертаното не е задължително.
Прочети за субклиничен хипотиреоидизъм и ще ти се изяснят нещата.
Аз съм с хиперфункция, но след рецидив на заболяването Т4 и Т3 ми бяха месеци наред в норма. Само ТСХ ми беше ниско. Касае се за субклиничен хипертиреоидизъм при мен.

Трябва преценка на терапията и по-чести прегледи, за да може ако има скок или рязък спад на хормоните да се реагира навременно и адекватно.
Не знам кой ти е лекуващ ендокринолог, но резултатите ти не са нещо необичайно срещано.

# 169
Не е нещо необичайно. Подчертаното не е задължително.
Прочети за субклиничен хипотиреоидизъм и ще ти се изяснят нещата.
Аз съм с хиперфункция, но след рецидив на заболяването Т4 и Т3 ми бяха месеци наред в норма. Само ТСХ ми беше ниско. Касае се за субклиничен хипертиреоидизъм при мен.

Трябва преценка на терапията и по-чести прегледи, за да може ако има скок или рязък спад на хормоните да се реагира навременно и адекватно.
Не знам кой ти е лекуващ ендокринолог, но резултатите ти не са нещо необичайно срещано.
Благодаря за отговора! Попринцип съм с Хашимото (хипо функция) и утре съм на преглед при доктор Бакалова, тя работи в 13 ДКЦ, но след тези изследвания, мисля като уточним дозата и мине месец, да отида при доктор Шинков, надявам се да съм се насочила правилно. Пак благодаря и се надявам скоро всичко да е наред при мен:)

# 170
Хашимотото си е Хашимото. Тук говорим за състояние на субклиничен хипотиреоидизъм според хормоналните изследвания. Това не изключва Хашимотото.
Аз съм с Базедова болест, но състоянието на хормоните при мен ( ниско ТСХ и нормални Т4 и Т3) в момента говорят за субклиничен хипертиреоидизъм, което не изключва Базедовата болест.
Просто трябва промяна на дозата по преценка на доктор и по-често проследяване да няма рязък скок на другите хормони. Това знам според моя случай и така се следях и аз. Като видя докторът, че Т4 и Т3 не мърдат и спрях да ги следя тях, а само ТСХ. С увеличена доза лекарства и ТСХ при мен от ниско се покачи на по-високо, без да се разместват другите хормони.
Просто трябва следене, да не стане рязък обрат.
Мисълта ми беше, че не е нещо необичайно само ТСХ да ти е високо, а другите хормони в норма. Има всякакви случаи при дадено заболяване.
Има момичета с Хашимото, при които ТСХ е в нормата, а ФТ4 е ниско.

За докторите, за които си писала нямам мнение, но предполагам момичетата ще се включат.   bouquet

# 171
Хашимотото си е Хашимото. Тук говорим за състояние на субклиничен хипотиреоидизъм според хормоналните изследвания. Това не изключва Хашимотото.
Аз съм с Базедова болест, но състоянието на хормоните при мен ( ниско ТСХ и нормални Т4 и Т3) в момента говорят за субклиничен хипертиреоидизъм, което не изключва Базедовата болест.
Просто трябва промяна на дозата по преценка на доктор и по-често проследяване да няма рязък скок на другите хормони. Това знам според моя случай и така се следях и аз. Като видя докторът, че Т4 и Т3 не мърдат и спрях да ги следя тях, а само ТСХ. С увеличена доза лекарства и ТСХ при мен от ниско се покачи на по-високо, без да се разместват другите хормони.
Просто трябва следене, да не стане рязък обрат.
Мисълта ми беше, че не е нещо необичайно само ТСХ да ти е високо, а другите хормони в норма. Има всякакви случаи при дадено заболяване.
Има момичета с Хашимото, при които ТСХ е в нормата, а ФТ4 е ниско.

За докторите, за които си писала нямам мнение, но предполагам момичетата ще се включат.   bouquet
Благодаря за мнението! Просто досега не ми се беше случвало а съм с Хашимото от 14-годишна (сега съм на 22) и затова малко се шашнах Simple Smile А иначе ще се радвам, ако някой изкаже мнение за лекарите, да. Хубава вечер на всички !:)

# 172
Ветеран си ти. Аз едва от 3 години съм с диагнозата. И на мен не ми се беше случвало и търсих информация. Понеже класическо протече при мен в началото - ниско ТСХ, високи Т3 и Т4, но след рецидив на заболяването само ТСХ падна ниско, а другите хормони останаха в нормата. Тогава започнах да търся инфо и да питам доктори.
Все си мислех, че щом Т4 и Т3 са в нормата, ще да е някакъв по-лек случай на заболяването или нещо друго е повлияло, но факт - заболяването си го има.

Скоро да влезе ТСХ в норма ти пожелавам и ако не те затруднява да споделиш как продължава лечението по-нататък след консулт с докторката ти, или ако се консултираш с друг доктор.
Хубава вечер!  Simple Smile

# 173
Ветеран, ама не съм се интересувала много май Simple Smile Разбира се, ще кажа още утре след прегледа какво ще предприемаме Simple Smile

# 174
аз да ви се похваля. днес цял ден не мога да си намеря място от кеф, след всичките ми притеснения откакто забременях, 16 дни след променената ми доза л-тироксин днес тсх ми е 0,83. а преди това беше 3,2 и само го мислех и си представях какви ли не ужасии.

# 175
Много хубав резултат, Елч!  Simple Smile Дано се задържи в желаните норми.
А за притесненията е ясно. То повечето се притесняват в такива моменти и никакви успокоителни думи не помагат, докато не види човек резултата.

# 176
Как мислите, тия които нямат проблеми с жлезата, дали по време на бременност хормона им е под 2  newsm78

# 177
Привет!
Има ли други като мен, при които първо е имало хиперфункция? Мен без малко да ме лекуват за хипер, имах си всички симптоми и изследванията показваха точно това, после диагностицираха Хашимото "тип проядено от молец", както каза професорът след ехографията. Доскоро бях в преходен период от хипер на хипо, пиех Л-тирокс само един път седмично. Миналата седмица изследванията показват, че съм в норма - ТСХ 2.51; ФТ4 - 13.26. 
Смесицата от симптоми за двете заболявания е особено неприятна - сърцебиене и учестен пулс, зверски косопад, качване на кг и т.н. Поне да бях се уредила с отслабване, ама уви Simple Smile

# 178
  • Варна
Здравейте   bouquet
Не знам къде да пиша, за това ще кажа тук:

Ако има момичета от Варна. Имам час при д-р Сарджева /даже без малко да забравя, записах си го преди месец някде/ днес в 15:30, но няма да мога отида. Някой ако иска да се възползва...

# 179
Ася, въобще не си го пожелавай това с отлабването. От 60 кг бях станала 44 при ръст 170. Грозна картинка, а ядеш като разпран.

Общи условия

Активация на акаунт