Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 882
  • 718
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Сега се връщам от преглед и бързам да разкажа Simple Smile Както и предположих ми увеличи дозата еутирокс на 75 мг всеки ден. На ехографията, обаче, имаше нещо странно. Лекарката каза, че имам псевдолобули ( лъжливи възли), които трябвало да се следят. Вариантите са или да изчезнат, или да станат истински възли. Иначе самата жлеза си е с нормални размери. След две седмици отивам пак да ме види как се чувствам с новата доза. Някой имал ли е такива псевдолобули и как са се развивали?

# 181
  • Sofia
Ася, въобще не си го пожелавай това с отлабването. От 60 кг бях станала 44 при ръст 170. Грозна картинка, а ядеш като разпран.
При хипер или хипо отслабна така

# 182
Би трябвало да е хипер.

# 183
stefik, най-лаишки ще изкажа мнение. Увредената жлеза изглежда като накълцана. Поствъзлеста ( псевдовъзлеста) структура. Лъжливи възли. Не е нещо, което да те притеснява. Съвсем отделно от това, едни доктори виждат възли, други псевдовъзли. Колкото и доктора да посетиш, толкова и мнения ще чуеш.
Аз накрая отидох и си направих сцинтиграфия заради възлови конгломерати. Заключението беше, че няма възли, но увредената жлеза си е с псевдовъзлест характер - така е описано.
Факт, появи се възел предната година ( така казва докторът, а дали е така... или е просто увредената структура, която някои "разпознават" като ясен възел, а според други не е )
Професор Пандев ми беше показал снимки на оперирани жлези. Показа ми кое е нодул (възел), кое е само увредена структура, но за лаик като мен разлика нямаше. Да го кажа просто, възелът на снимката имаше като едно кръгче накрая, което го отличаваше като ясно очертан възел, ама за да видиш кръгчето, трябва да ти го очертаят, че да го разпознаеш.
Виртуози са докторите в ендокринологията и са единици добрите специалисти в тази област.
Затова - кажат ли ти, че има възел, търсиш и друго мнение за справка.
Тук не става въпрос за това, колкото доктори - толкова и мнения, или за това, да не търсиш второ мнение, че да не те объркват, а е хубаво да се изяснят нещата - има ли нещо притеснително или не. И то да се изясни от добър специалист, да му се довериш и да не се съмняваш.  Simple Smile

# 184
stefik, най-лаишки ще изкажа мнение. Увредената жлеза изглежда като накълцана. Поствъзлеста ( псевдовъзлеста) структура. Лъжливи възли. Не е нещо, което да те притеснява. Съвсем отделно от това, едни доктори виждат възли, други псевдовъзли. Колкото и доктора да посетиш, толкова и мнения ще чуеш.
Аз накрая отидох и си направих сцинтиграфия заради възлови конгломерати. Заключението беше, че няма възли, но увредената жлеза си е с псевдовъзлест характер - така е описано.
Факт, появи се възел предната година ( така казва докторът, а дали е така... или е просто увредената структура, която някои "разпознават" като ясен възел, а според други не е )
Професор Пандев ми беше показал снимки на оперирани жлези. Показа ми кое е нодул (възел), кое е само увредена структура, но за лаик като мен разлика нямаше. Да го кажа просто, възелът на снимката имаше като едно кръгче накрая, което го отличаваше като ясно очертан възел, ама за да видиш кръгчето, трябва да ти го очертаят, че да го разпознаеш.
Виртуози са докторите в ендокринологията и са единици добрите специалисти в тази област.
Затова - кажат ли ти, че има възел, търсиш и друго мнение за справка.
Тук не става въпрос за това, колкото доктори - толкова и мнения, или за това, да не търсиш второ мнение, че да не те объркват, а е хубаво да се изяснят нещата - има ли нещо притеснително или не. И то да се изясни от добър специалист, да му се довериш и да не се съмняваш.  Simple Smile
Благодаря за обяснението! За второ мнение ме насочиха към д-р Темелкова. Какво ще кажете? Иначе аз може и да съм натоварила жлезата, защото много обичам да тренирам (без да прекалявам де) и затова да са се появили тези "възли".  А тъй като прочетох по-горе нещо за шум в ушите, исках да попитам случва ли ви се това като симптом. на мен ми пищят вече 2-3 месеца; двама лекари казаха, че слухът ми е нормален и ми изписаха куп неща, но нищо не помогна. В петък съм на трети и ще видим. Според ендокриноложката не е от жлезата.

# 185
Доктор Темелкова е добър избор. Peace
Шум в ушите съм имала, при ниско кръвно. Вероятно има и други заболявания, при които се проявява, но не съм се интересувала, тъй като е инцидентно при мен.
За поява на възли от физическо натоварване - не съм чувала.

# 186
Благодаря, значи при нея ще е Simple Smile Ами аз съм с доста ниско кръвно и според ендокриноложката и единия унг това е причината, но пак не минава. Важното е, че се чувствам отлично и пожелавам на всички момичета това, другото се оправя Simple Smile Пак много благодаря за отговора и ще се включвам с новости Simple Smile
А за натоварването, тя имаше предвид, че от бързия пулс докато тренирам се натоварва жлезата, което ми е ясно, но без тренировки не се чувствам добре, те ме зареждат.

# 187
Ами и затова не съм чувала (бърз пулс - натоварване на жлезата), по-скоро сърцето, но щом казва. Те са докторите.  Simple Smile
Да се чувстваме добре е най-важно.  Hug

# 188
Ася, въобще не си го пожелавай това с отлабването. От 60 кг бях станала 44 при ръст 170. Грозна картинка, а ядеш като разпран.
При хипер или хипо отслабна така

При хипер. За 1 година се стопих направо.

# 189
Аз съм от тези 5%, които при хиперфункция напълняха много.  Simple Smile

# 190
хех Това като при мен - с хипо функция и до скоро не можех да кача от 47 нагоре каквото и да правех.. Дори мислех, че лекарите са ми объркали диагнозата Grinning

# 191
Здравейте , с хипофункция съм от години . Последно ТСХ ми беше 8 , на л-тироксин съм 50мг . Вчера бях при доки , но нещо не ми хареса какво ми каза . Каза - пий си 50мг до април , май , докато е все още хладно , пък като стане топло мини на 25мг. Ок , знам , че зимата трябва да си на по - висока доза , но като я попитах все пак няма ли да правим контроли да го видим това ТСХ на къде върви , а не така да си пийвам хормона тя каза , че не било нужно , щели сме да го пуснем чак към лятото да видела дали да се спира тироксина . Предната ми ендокриноложка ми пускаше често контроли  newsm78 .
И друго да попитам  - по принцип имах оплаквания от горещи вълни макар , че съм в хипо . Както си стоя изведнъж пламвам цялата и се зачервявам , като цяло не обичам да ми е топло . Този проблем тръгна от бременността , но си остана . Ако някой знае лек за горещи вълни да каже , защото все едно съм в климактериум . Малко понамаляха сега с хормоните , но си останаха като цяло .

# 192
Всъщност и аз съм от малкия процент хора , които с хипофункция отслабват  Simple Smile . И аз мислех , че са ми сбъркали изследванията особено и с тия горещи вълни , но ги повторихме и пак това показаха .

# 193
Здравей Елизабет! Simple Smile
Аз не съм от най-запознатите и непрекъснато ровещи се, четящи.. но при ТСХ 8 не бих се успокоила докато не го смъкна в нормални граници. Когато ходих при д-р Начев той реагира остро единствено на ТСХ, когато ми е било 7. После вика ти е нямало вече нищо, ама това 7 не е било добре да е така. Аз на твое място и без направление бих отишла да си направя контрола. Свободно в бодимед е 20лв (само за инфо).
И лекарка ,която ти казва какво да пиеш и да не пиеш без да те провери как си преди това.. аз бих я сменила..

Успех и със здраве! Simple Smile

# 194
Те във Варна ендокриноложките са малко джаста праста. И моята така ми е казала, изследвания 2 пъти годишно, пиеш се хапчетата и това е.
Елизабет, ти при коя ходиш? Моята й забравих името, на мястото на Деведжиева е /Бог да я прости/.

Общи условия

Активация на акаунт