Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 886
  • 718
  •   1
Отговори
# 195
Специализираната болница за активно лечение по онкология в София организира безплатни профилактични ехографски прегледи на млечни жлези, щитовидна жлеза и простата на 5, 6 и 7 февруари 2014.

http://media.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B … D1%84%D0%B8%D1%8F

# 196
хех Това като при мен - с хипо функция и до скоро не можех да кача от 47 нагоре каквото и да правех.. Дори мислех, че лекарите са ми объркали диагнозата Grinning
И при мен беше така, от 47 кг не можех да мръдна с години !Ама сега вече с бременността съм качила 2 кг Grinning
Да се похваля ТСХ е 0,567 и доктора каза че е супер Grinning

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 17:15 от Titanka

# 197
хех Това като при мен - с хипо функция и до скоро не можех да кача от 47 нагоре каквото и да правех.. Дори мислех, че лекарите са ми объркали диагнозата Grinning
И при мен беше така, от 47 кг не можех да мръдна с години !Ама сега вече с бременността съм качила 2 кг Grinning
Да се похваля ТСХ е 0,567 и доктора каза че е супер Grinning

Simple Smile)) Перфектна си значи !:)))))) Браво на теб! Все така да вървиш! Ти даже и хубав повод си имаш покрай покачването на кг  Peace
И аз вече нямам търпение да се похваля със същото, но .. явно още не ми е дошло времето  newsm78

Успех! Само така да са ти хормоните!

Аз пък си ги разбърках мн като пих орехов ликьор  Embarassed. ТСХ ми падна под минимума (0.06), въпреки студеното време. Лекарката ми намали дозата и дано пак да съм в норма и да не бягам от нея, че не мога да го закрепя хубаво ТСХ-то и това си е. Като е тръгнало така от Март 2013, само август и септември беше супер.

# 198
При мен пак има покачване  Whistling 

# 199
Бяха ми поставили тази диагноза преди 6-7 години, макар че много си противоречеше със изследванията, но впоследствие се оказа само хипотиреоидизъм -  пия най - малката доза на Л - Тирокс. И сега като се сещам, трябва да си пусна изследвания - само и единствено в Кандиларов  Grinning Иначе ми излиза грешно.  Peace

# 200
Здравейте! През последните 1-2 седмици се чувствам много некомфортно и имам нужда от подкрепа и напътствия, защото се усещам, че започнах да чета симптоми на все по-гадни заболявания. От години съм с Хашимото /понижена функция/, понижена функция на паращитовидните жлези, инсулинова резистентност и от 6г. хемоглобинът ми е под или на границата на нормата. Наясно съм със заболяванията си, но всеки има моменти, когато му се струва, че няма да издържи. Приемам от години Еутирокс 75, Алфа Д3, калций + Д, Сиофор. Какво ме притеснява - зверска умора, сънливост /мога да спя по всяко време/ и напоследък - леко гадене и дискомфорт в стомаха. Естествено ще ида на док, но не може да стане веднага. Как мислите, какво може да предизвиква всичко това?

# 201
Здравейте! През последните 1-2 седмици се чувствам много некомфортно и имам нужда от подкрепа и напътствия, защото се усещам, че започнах да чета симптоми на все по-гадни заболявания. От години съм с Хашимото /понижена функция/, понижена функция на паращитовидните жлези, инсулинова резистентност и от 6г. хемоглобинът ми е под или на границата на нормата. Наясно съм със заболяванията си, но всеки има моменти, когато му се струва, че няма да издържи. Приемам от години Еутирокс 75, Алфа Д3, калций + Д, Сиофор. Какво ме притеснява - зверска умора, сънливост /мога да спя по всяко време/ и напоследък - леко гадене и дискомфорт в стомаха. Естествено ще ида на док, но не може да стане веднага. Как мислите, какво може да предизвиква всичко това?
Симптомите който описваш ги имах в началото на бременността Grinning ,едва ли някой може да каже от какво може да са във форума!

# 202
И аз щях да кажа бременност , все пак ако има такава вероятност  Grinning . Другото , което ми хрумва да е от Хашимотото , защото и аз съм ги имала тия симптоми . Като начало пусни си една ПКК и едни хормони .

# 203
Здравей, mam@_iv!
Много болести са ти се събрали и предполагам какво ти е.
За симптомите може да има много причини, а като цяло са и много общи. Примерно, причина може да е времето (рязката промяна от минус до плюс температури), и на по-високо ТСХ, но и зависи с каква давност са симптомите и дали са постоянни.
Може и други причини да има: нисък хемоглобин, или проблемът да идва от паращитовидните жлези. Изобщо... само бихме могли да предполагаме, а може и причина изобщо да не са някои от заболяванията ти.
При мен лично, при по-високо ТСХ има умора, сънливост, ставам като парцал и залитам. Спи ми се постоянно, заспивам рано вечер.
На какъв период изследваш хормони и кога последно си изследвала стойностите на витамин Д?
Кой ти е лекуващ ендокринолог?

# 204
Времето за бременеене ми е минало  Laughing. Изследвания съм правила последно преди около 3 месеца. Винаги казват, че хормоните са добре, калция в норма, завишен холестерол. Хемоглобинът е така след една гинекологична операция, но се влияе и от приема на калций и магнезий. Абе, развалена машина  newsm78. вярно, че в това време, в края на зимата се чувствам най-зле. Но всяко неразположение вече ме стряска и търся причини. Благодаря, че бяхте толкова бързи. Не очаквам да се реши проблема, но друго е като си поговориш с някой, който те разбира.

# 205
Друго е, да. Мен единствено "колежки по болест" ме разбират какво им говоря, затова на останалите не се и обяснявам. По симптоми сме като близнаци, значи. Laughing

# 206
Аз съм много по тежък случай. Имам заболяване на кръвоносните съдове,  от което правя инсулти и сърдечни кризи, а най-новото от декември е кръвоизливи по краката. Ама ужасно е, целите ми крака са в кръвоизливи, болят, но не е в това проблема, всеки момент може да избие в мозъка и дотам. А така искам да съм добре и да живея, малко дете имам. Но каквото такова, само да не се мъча.

# 207
Записвам се вече в  тази тема,изпуснала съм има няма 2 теми  Laughing.
За да не е просто запис ще се похваля,че за пърпви път от около 1 година  насам при постоянна промяна на дозата лтироксин,ТСХ ми е 1,15.

# 208
Момичета, какво предприемате спрямо умората? При мен е перманентна. Cry А през нощта се будя непрекъснато.
Освен това кожата ми е адски суха по тялото. Мажа се с какви ли не мазни лосиони и след десет минута пак ми е. сухаи опъната и се бели. Преди не беше така докато не се влошиха цялостно нещата...

# 209
  • Sofia
аз откакто започнах да приемам капсули с масло от вечерна иглика ми се подобри състоянието на кожата ,а и се отървах от ужасен дерматит и екзема,дано никога вече не се върне това състояние,мислих,че е псориазис,беше кошмарно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт