Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 814
  • 718
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета, от седмица съм на удвоена доза Л-Тироксин и това съвпада с ужасен предменструален синдром, по-кошмарен от всички досега. Цикълът ми вече закъснява, не съм бременна. Случвало ли ви се е от лекарствата да се разбърка месечният цикъл?
На мен лично не,но на моя колежка-да.

# 271
И аз съм с ниско кръвно но трябваше да пия бетаблокер заради пулса-125. От първоначално изписаните ми, кръвното ми падна на 50/80, та се наложи да мина на Корлентор. Но и цената му е солена.
А преди да почнеш да пиеш хапчета тази стойност на пулса постоянна ли ти беше или от време на време се успокояна и после пак се успокоява?
5-6 дена бях така постоянно, имах чувството, че сърцето ми ще изскочи и ще си тръгне нанякъде Mr. Green накрая отидох на лекар и се започна сагата......

# 272
Здравейте.
На английски е:

http://www.hypothyroidismrevolution.com/

# 273
Привет и  от мен !  Приемете  ме в вашата група  и  аз съм с Хашимото  от  една  година ,  а от  3год  -  с перикардит  .   Където  и да  отида  все за   килограмите  говорят  ,  но  никой не казва как да ги сваля    ,  ужасно  .  Преди дни  ме изписаха от  кардиологията   за  трета  поредна година   -  перикардит,   не  е  ясно  от какво  правя тези перикардити   ,  като последно  остана  от  Хашимотото .  Това твърдят  кардиолозите    ,    а  пък  ендокринолозите   го  отричат .  Ужас !!!
Прочетох  много  статии  за двете заболявания   ,  като  последно съм решила   да  отида на  ирисова диагностика  да видя пък там какво ще излезе  .....   
  Мисля да  започна диета   за  да сваля  малко кг  ,   и  по точно  диетата на  д-р Емилова    или  някоя друга   дайте ми съвет   МОЛЯ !!!   

# 274
shera, аз съм на мнение, че всеки трябва да си избере диета, която му пасва. на мен примерно тези на д-р емилова са ми прекалено драстични, но аз най-трудно се ограничавам откъм храна. затова си избирам диети с повечко хапване и компенсирам със спорт. много хора са доволни от 90-дневната диета, на мен ми е трудна за спазване, защото често излизам, а навън е трудно да я спазваш стриктно.

моят съвет е да отидеш на диетолог, който да ти изготви индивидуален план. тогава диетата ти е съобразена от една страна с индивидуалните ти нужди от прием на калории и от друга страна с вкусовите ти предпочитания.

# 275
Елч  много  Благодаря  за съвета  . Аз  съм в провинцията и  ми е трудно да намеря  тук  диетолог . Затова  ви попитах  дали  може да се спазва  диетата на  д-р Емилова .

# 276
  • Sofia
Може да се спазва,но да не се ограничаваш в приема на плодове,да не допускаш чувство на глад...пие се чай с мед,фрешове от плодове и зеленчуци,смути...правила съм го многократно,чувствам се прекрасно по време и след режима...глад не се изпитва,но трябва силна воля

# 277
Аз съм го правила гладуване по 20 дни на чай и плодове няколко пъти и споделям личен опит и наблюдение върху мои познати. 20-те дни се изкарват поносимо, захранването по схема - също. След това обаче метаболизмът е ужасно забавен и се качват килограми за дни, колкото и да внимаваш какво ядеш и като калории, и като количество.
Въобще, не съм чувала за човек със затлъстяване/проблеми с теглото, който да е отслабнал трайно с метода на Емилова.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 16:25 от Moli88

# 278
  • Бургас
Момичета не сте ли чували, че при проблеми с  ЩЖ е противопоказно гладуването.Най-добрите режими са Зоната и нисковъгрехидратния.Дебеленето е от въглехидратите,а не от мазнининте. Peace Плодовете също са въглехидрат и не трябва да се прекалява с тях.

# 279
при проблеми с  ЩЖ е противопоказно гладуването.
И моето ендо така каза.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 13:27 от Lemy

# 280
Момичета,
днес официално ми откриха автоимунен тиреоидит. Ше трябва да се науча да го произнасям. Както съм си бременна , ми изписаха Еутирокс по схема. Сутрин на гладно, 30 мин. преди храна. И да не ям орехи.
Резултатите ми са:
TSH 3.95
FT3 3.10
FT4 10.90
ANTI-Tg 54.63
Anti-TPO 124.30 - това последното ми било генно предразположено.
Има ли някой на моя хал, ако може да даде съвет, или е бил като мен?
Поздрави и лек ден на всички.

# 281
Мира, тук всички сме на твоя хал, пием си хапчетата и си свиркаме Mr. Green

# 282
MiraBurgaska , пиши и референтите колко са. То ТСХ ясно , но на другите има значение от лаб, особено АТ . Така като гледам не са чак толкова високи, но то по време на брем.обикновено организма изпада в имунен толеранс и е норм.
 Пиеш еутирокса и всеки месец контроли и на док, това е! Да беше отишла по-рано на ендо, че то първия триместър мина и заманина. Нищо отсега нататък ще се следиш. Направи ли ехгр. на ЩЖ?

# 283
MiraBurgaska , пиши и референтите колко са. То ТСХ ясно , но на другите има значение от лаб, особено АТ . Така като гледам не са чак толкова високи, но то по време на брем.обикновено организма изпада в имунен толеранс и е норм.
 Пиеш еутирокса и всеки месец контроли и на док, това е! Да беше отишла по-рано на ендо, че то първия триместър мина и заманина. Нищо отсега нататък ще се следиш. Направи ли ехгр. на ЩЖ?
Не.
Днес до обяд бях на ендокринолог, чаках 3 часа, а съм и на работа в това време. Утре ще правя ехографията на жлезата. Дали съм навредила на плода през първите 3 месеца? Имаше още 1 мама от нашите, която спомена за ТСХ 7 и нещо. Май беше с близнаци. Трябва да я предупредим.Но днес аз буквално не съм добре, сега кръвното, изобщо за нищо не ставам.

# 284
MiraBurgaska , стягай се , не е толкова страшно! Важното е , че вече знаеш и ще се лекуваш. Какво е било първите месеци вече никой неможе да каже.
 В началото е шок. Аз като видях АТ -50 пъти над нормата Crazy Като започнах еутирокса, хем минимална доза вдигнах кръвно няколко пъти, после се свиква.
Каква доза ти изписаха? При бременни когато е новооткрито максимално бързо гледат да достигнат необходимата доза.
Не се сещам някой да е писал за стойност 7 Blush

Общи условия

Активация на акаунт