Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 815
  • 718
  •   1
Отговори
# 315
  • София
На мен Начев ми дава да приемам йод ъъъъъъ там където го има,витамини,мазила,орехи..

# 316
Това с приема на йода изглежда много противоречива тема ...

# 317
Няколко пъти я пускахме тази статия за йода и храните съдържащи гойдтрогени.
http://media.silabg.com/grija-za-shtitovidnata-jleza-news407.html

При трима ендокринолози съм ходила, никой нищо не ми е забранявал. Единствено като повиших кръвната захар единият ми препоръча да огранича белия хляб и сладките.
Но пък и аз комплексни витамини не приемам, а за останалите храни, консумирам всичко, което ми се хапва и ми е в режима, без да се ограничавам. Все пак не ям всеки ден една и съща храна. Hug

# 318
Здравейте!
Диагностицирана съм с хипотиреоидизъм от две години и в момента съм на 75мг заместителен хормон.
През това време изкарах бременност - засега имаме здраво нормално човече като резултат Simple Smile
Тъй като ми е време пак да си правя изследвания (само едно след раждането съм правила, където стойностите на ТСХ-то бяха 0.65) и да отслабна (а това не е много успешно засега!!) започнах пак да проучвам проблема.
Чудя се - знаете ли/можете ли да ме насочите към материали, които разглеждат хипотиреоидизма без да е налично Хашимото или други тригъри (радиация, операция, т.н.)? Моят ендокринолог беше пускал изследвания за Хашимото, които бяха отрицателни. Той каза, че понякога, когато няма наследственост (никой в семейството ми няма такъв проблем), хипотиреоидизма може да се отключи от болест или някакъв стрес.... Ами, аз не мога да се сетя за ситуация през последните 5-6 години, която да е била толкова стресова. А и никъде другаде в гугъл не мога да намеря подобно мнение. Искам да знам каква може да е причината, за да знам какво да очаквам - ще ми се увеличава ли дозата с времето както при Хашимото и т.н.?
Много ще съм благодарна ако може да ме насочите към някакви материали ако знаете.

# 319
мацки, днес ми излязоха първите контролни резултати след увеличената бременна доза. толкова се надявах да са по-добри Sad
ТСХ   1,8
фт4   11, 26 (при реф стойности 9,30 - 17)

дали това ниско фт4 може да е навредило на бебето?
аз утре съм при начев, ама как ще устискам дотогава Sad

# 320
  • В сърцето на любимия човек
Имам въпрос към тези от вас, които ходят при д-р Райков във Варна:
Колко струва консултацията при него и работи ли със ЗК?
Предварително благодаря   bouquet

# 321
Момичета, имам следното питане.. Тъй като тези дни ще си пускам контрола на TSH, заедно с тях искам да си пусна и друго изследване за общо състояние.
 От известно време се чувствам отпаднала, изморена, през нощта страдам от безсъние, а през деня ми се спи много...и едно душене в гушата и безпокойство... Tired
Гледах реклама на лекарство за хронична умора, но искам преди това да си пусна изследването. Та въпросът ми е какво точно мога да си пусна? Малко объркано стана, но се надявам да ми дадете съвет.

# 322
мацки, днес ми излязоха първите контролни резултати след увеличената бременна доза. толкова се надявах да са по-добри Sad
ТСХ   1,8
фт4   11, 26 (при реф стойности 9,30 - 17)

дали това ниско фт4 може да е навредило на бебето?
аз утре съм при начев, ама как ще устискам дотогава Sad
Здравей,
днес бях при АГ-то на преглед, показах и кръвните резултати, моето FT4 е 10 и нещо, док. каза че няма проблем за плода, да си пия редписаната доза, и по-малко да се притеснявам. Така че съветът ми е -  последвай моя пример.

# 323
Елч, според мен изследванията ти са добри.  Simple Smile
Evvaa, според мен симптомите, които описваш се дължат именно на жлезата. Виж какво ще покаже ТСХ. Може да провериш и кръвна захар. Като цяло една ПКК за общо състояние. Но конкретно така описани симптомите от теб, чувствам и аз, или поне чувствах, че с времето много се променят. Сега макар и в хипофункция в момента имам симптоми като за хиперфункция. Ускорен пулс, безпокойство, тревожност, понякога повишавам и кръвно налягане, но пък все ми се спи, като при хипофункция и докато подпра глава и ме унася.

пънче-мънче, доктор Райков работи със здравна каса. Носиш си направление при първа консултация, диспансеризира те (ако решиш той да ти контролира терапията) и вече си плащаш за прегледите по 3 лв. Ехографията се заплаща. От личен опит, на около 6 месеца прави ехография, но някои пациенти негови с Хашимото споделиха, че веднъж годишно, ако няма нещо притеснително. Мен ме е гледал на егограф и по-често, но не съм плащала.
Ехографията е 33 лв. На свободен прием се заплаща преглед 20 лв. + ехография 33 лв.
Записване на часове става долу-горе 20 дена назад, до желаната от теб дата.
Ако му се обадиш по телефона, може да те извика същия ден.
Работи вторник, сряда и петък в МК Плюс от 12 до 20 часа, като часове се дават от 14 до 18 часа.От 12 до 14 прави биопсии, а от 18 до 20 часа преглежда пациенти без час, които са му се обадили. Личният му телефон го има в сайта на МК Плюс.
Отговаря на обаждания и в другите дни и ако се налага вика пациентите и в Транспортна болница, ако се налага спешно.

# 324

Evvaa, според мен симптомите, които описваш се дължат именно на жлезата. Виж какво ще покаже ТСХ. Може да провериш и кръвна захар. Като цяло една ПКК за общо състояние. Но конкретно така описани симптомите от теб, чувствам и аз, или поне чувствах, че с времето много се променят. Сега макар и в хипофункция в момента имам симптоми като за хиперфункция. Ускорен пулс, безпокойство, тревожност, понякога повишавам и кръвно налягане, но пък все ми се спи, като при хипофункция и докато подпра глава и ме унася.
Мереленда, благодаря ти и аз за ПКК си мислех, а магнезий и такива разни дали ги изследват?

# 325
Мерленда - много ти благодаря   bouquet
А с коя лаборатория работи? Става дума за близка приятелка, която се е консултирала с Начев, има назначена терапия и е пускала изследвания както в София, така и в Статус и Лаборекспрес, но няма възможност да пътува до София сега, а последната и контрола от Лаборекспрес е висока  Confused

# 326
Магнезий може да си пуснеш отделно. Евтино беше, доколкото помня. Сега проверих в лабораторията, в която се изследвам - 3 лв е. Калий също може да изследваш. И той е толкова.

пънче-мънче, предпочита Статус, но аз лично се изследвам и в Лаборекспрес. И от Статус съм му носила изследвания на кръвната захар, но хормоните пускам само в Лаборекспрес, понеже ми е по-евтина. Не е изказвал негативно отношение спрямо лабораторията.

# 327
Мерленда - още веднъж благодаря   bouquet

# 328
Мерленда - още веднъж благодаря   bouquet
За нищо.
Приятелката ти да не е с хиперфункция? Извинявай, че любопитствам.
Защото то ако е хипофункция ще се контролират нещата, въпреки резултатите сега, и не е нещо плашещо.

# 329
С хипофункция е и фамилна обремененост с Хашимото, но за сега АТ са в норма и жлезата е добре, само ТСХ е по-високо ,а се борят за дете и в момента ТСХ и е високо за целта. Ще го вкара в норма, явно дозата и е ниска, но все пак трябва лекар да прецени.
Тя се чуди с какво може да е провокирала жлезата, защото декември месец ТСХ и е било под 2, а сега е над 3.5  Shocked Каза, че единственото различно, което е пила са тези водорасли за 2 седмици, но от тях се е подула и ги е спряла:
Скрит текст:
Някоя от вас пила ли ги е?

Общи условия

Активация на акаунт