Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 804
  • 718
  •   1
Отговори
# 300
Начев доцент ли е вече?
Пациентките, които ходят при него да споделят?

# 301
Merelenda Аз не съм разбрала да е станал доцент!

Днес пусках контроли- ТСХ 0,25, обаче FT4 10,76/ направо си е на долна граница/. Незнам обаче какво да ми променя дозата при това ТСХ Crazy

nisa , ти си намерила при кой да отидеш. Питай , щяхме да те ориентираме, моя ендо в Пловдив даже работи със ЗК. Подробно щеше да ти обясни диетата и режим  Mr. Green

СГГ има ли наистина вероятност детенцето ти да бъде без заместителна терапия? Хубаво е да споделиш при кой ендо. го водиш Hug

# 302
момичета на ли трябва да приемаме витамини, ама те всичките съдържат йод.имали такива без?

# 303
  • София
Спокойно бременни майчета, аз изкарах и последната си успешна бременност на лтироксин 150 и сега пия 100-тарка.

И аз съм така. И кърмя вече повече от година.
Лека бременност, момичета, не се шашкайте излишно.

Колкото до забранените храни и глутена - аз лично не мога да спра глутена, както и не смятам, че съм толкова болна, че да не ям зеле, карфиол, броколи и т.н. В крайна сметка не ги консумирам всеки ден.

Аз изкуствени витамини не съм пила от няколко години, но наблягам на плодовете и фрешовете.
Киста на яйчника съм имала 1 път преди 8 години. Но пък МЦ ми се обърка яко заради Хашито.

А тази доцентка... думи нямам. Адски се дразня на "светилата", не стига, че си плащаш една камара пари, ами и се държат като... За това напоследък избягвам прегледи при доценти и прочие светила.

# 304
Здравейте , преди 2 месеца ТСХ ми беше 8 . Имах ужасни симптоми най - вече сърцебиене и нервност , странно , но при мен така протича хипофункцията . Като започнах лечение ми се поуспокоиха симптомите , но от няколко дена пак се започна това сърцебиене най - вече след хранене , направо щях да умра онзи ден пулса ми се качи до 110 . Пуснах контрола , ТСХ 4.63 , което е доста височко пак , продължавам си с л-тироксина , но възможно ли е при тези ст-сти пак да усещам тези симптоми ? Не съм притеснена от нещо , просто нахраня ли се и пулса ми скача веднага?

# 305
Elizabett нормално е след нахранване да се ускори пулса. Ще се нормализират нещата , не се притеснявай. И аз бях така в началото на лечението, че и кръвно вдигнах няколко пъти при минимална доза Еутирокс-12,5 и стойност на ТСХ 2,2  Crazy

# 306
Elizabett нормално е след нахранване да се ускори пулса. Ще се нормализират нещата , не се притеснявай. И аз бях така в началото на лечението, че и кръвно вдигнах няколко пъти при минимална доза Еутирокс-12,5 и стойност на ТСХ 2,2  Crazy
Това ТСХ след раждането на сина ми полудя направо . Не знам от кога не съм се чувствала пълноценен човек - или сърцето ми ще хлопа , или ще получавам топли вълни , просто ужас . И все симптоми на хипер , а съм в хипо  Rolling Eyes .

# 307

СГГ има ли наистина вероятност детенцето ти да бъде без заместителна терапия? Хубаво е да споделиш при кой ендо. го водиш Hug

Как ще започне щитовидната жлеза да работи не мога да си го обесня. За момента имам две мнения /д-р Мария Георгиева - Стара Загора и доц. Богдана Василева - София/ - всичко е временно, няма причина жлезата да не започне да функционира. Липсват симптомите характерни за заболяването при синът ми, а също така няма промени в структурата и размерите на щит. жлеза.

Стискам палци всичко при Вас да е наред, но винаги имайте едно наум.
Благодаря Ви. 

# 308
  • Варна
Здравейте,момичета.Имам Хашимото от една година, взимам Еутирокс,схема-75,50,75,50, пия селен,и др витамини.
От 5 месеца го поддържам в норми, под 2, защото целя забременяване. Днес си пусках изследвания,защото ни предстои инсеминация. Вдигнала съм го, от 1,7,през януари,днес ми е 3,50.
Фт3,ФТ4,Тат и Мат-всичко е в граници. Много се притесних, това бяха последните изследвания и трябваше да стартираме инсеминация, имам една седмица до започване на стимулации.
От утре ще увелича Еутирокс-а на 75,по препоръка на ендокринолога. Дали ще се повлияе за 10-на дни,ако изобщо се съгласи доктора да започнем процедура с такова ТСХ?
 newsm78
Миналата седмица имах мн силен стрес,и голямо разочарование,от един човек. Това е оказало влияние. Също така не бях пила 2 дни Еутирокса,вчера и днес, защ и вчера си пусках изследвания,които трябваше на гладно. Може ли и от това да се е повлияло? Какво ще ме посъветвате,най-бързо как мога да си го сваля?
 newsm78
Приемам всякакви методи,дори някакви положителни утвърждения? Помагайте,моля ....
  bouquet Hug Praynig Peace

# 309
raTedinka процедура незнам колко е удачно да започвате с това ТСХ, пий сега по новата схема и изследвай след 1мес най-рано се повлиява. Такова за 1-2 дни увеличаване , че не си пила хормаона или за няколко дни да го свалиш няма как да се получи.

# 310
  • SOFIA

Как ще започне щитовидната жлеза да работи не мога да си го обесня. За момента имам две мнения /д-р Мария Георгиева - Стара Загора и доц. Богдана Василева - София/ - всичко е временно, няма причина жлезата да не започне да функционира. Липсват симптомите характерни за заболяването при синът ми, а също така няма промени в структурата и размерите на щит. жлеза.

Благодаря Ви. 

СГГ, кажи моля те на колко години е синът ти.
Питам защото имам две дъщери и двете с Хашимото / както и аз/.Голямата е на 19 , но малката е на 7 и се надявам поне при нея да отшуми.
Може и на лични, ако не те притеснявам.

# 311

Благодаря Ви.  

СГГ, кажи моля те на колко години е синът ти.
Питам защото имам две дъщери и двете с Хашимото / както и аз/.Голямата е на 19 , но малката е на 7 и се надявам поне при нея да отшуми.
Може и на лични, ако не те притеснявам.

Синът ми е на почти 9 месеца.
Надявам се дъщерите ти да са добре.

# 312
  • Варна
raTedinka процедура незнам колко е удачно да започвате с това ТСХ, пий сега по новата схема и изследвай след 1мес най-рано се повлиява. Такова за 1-2 дни увеличаване , че не си пила хормаона или за няколко дни да го свалиш няма как да се получи.

Благодаря ти  Hug

# 313
Момичета, вчера ми изписаха фертил ейд за подобряване качеството на яйцеклетки. Аз също съм с Хашимото, а прочетох че в добавките има йод. Някой от вас пил ли ги е, има ли информация?

# 314
На мен ендо ми е забранил всичко с йод и контакт с такъв. Може да се пие Инофолик за същата цел.

Аз ходих днес при д-р Начев, оставам си на същата доза, ще изследвам след 45 дни и може да я намалим. Можеше и още сега да ми я намали, но аз се чувствам добре/ нямам сърцебиене/ и решихме така.

Общи условия

Активация на акаунт