Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 803
  • 718
  •   1
Отговори
# 285
MiraBurgaska , стягай се , не е толкова страшно! Важното е , че вече знаеш и ще се лекуваш. Какво е било първите месеци вече никой неможе да каже.
 В началото е шок. Аз като видях АТ -50 пъти над нормата Crazy Като започнах еутирокса, хем минимална доза вдигнах кръвно няколко пъти, после се свиква.
Каква доза ти изписаха? При бременни когато е новооткрито максимално бързо гледат да достигнат необходимата доза.
Не се сещам някой да е писал за стойност 7 Blush
седем дена по половин таблетка,
после редувам един ден цяла / един ден половин. И така един месец, после ще пусна пак ТСХ и FT3.
Ще вляза в час, все пак 1-2 дена ще съм зле, няма как.
Пращам ти един красив букет   bouquet.

# 286
Благодаря!
Виж  хубаво от колко микрограма е Еутирокса, че има доста "разфасовки"!

# 287
мира, сериозно, няма нищо страшно, особено сега, когато вече взимаш мерки. не си сама, виж колко сме много. бързо се успокоявай, свиквай с мисълта, че трябва да си взимаш редовно хапченцето и всичко ще бъде наред!

# 288
Благодаря!
Виж  хубаво от колко микрограма е Еутирокса, че има доста "разфасовки"!

Еутирокса е 50 микрограма.
На рецепата ми пише Euthyrox 50g

Намерих в нашата тема кой си е писал ТСХ над 7 - и и писах на лични.

# 289
Т.е. Ако някой има увеличена жлеза и вследствие на алтернативно лечение жлезата се повлияе и се върне към нормални размери и хормоните и антителата са в норма това ще означава излекуване. Питам защото съм чела за такива случаи когато ехографски е доказано възстановяване на жлезата. Не знам за вас обаче аз съм силно амбицирана да се справя от няколко дена не консумирам глутен, поръчала съм един галон наистина галон алое вера и в момента търся къде да направя тест за непоносимост към глутена. Ако някой има инфо да пише на лс.

Спирайки глутена ,спираш страшно много храни,дано си наясно с това  Wink аз след като попрочетох това онова спрях глутена за около два месеца и се чувствах добре,въпреки че кг още не съм свалила а трябваше уж като падне нивото на ТСХ.Както и да е,започнах отново да ям хлюб/вита,но и в него има глутен/ защото забременях и не можех две седмици да ям нищо друго освен хляб със домат и сирене.Та засега ми е трудно да го спра отново.Мисля като родя да го огранича отново.Доклокото съм чела също глутена пречи и на забременяване....

# 290
Моето ТСХ беше 11 при реф.ст до 5.Антит МАТ ми бяха над 1000 при реф.ст до 12.За кво говорим.Май ще сменям ендокриноложката ,защото имам чувството че ме претупва.Имам кистично образувание в десен лоб,нито един път не пожела да я види на ехограф.Антителата от първия път не сме ги изследвали досега втори път да се види как вървят,падат ли,дигат ли се.Абе ядосвам се,чувствам се като една от многото ,все едно отписана.Диагноза-хапченца -и приятен ден. Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 291
  • Sofia
и аз искам да го спра глутена,но в кои храни всъщност го няма...май няма голям избор

# 292
Ами глутена се съдържа в пшеницата....тоест всякакви изделия от пшеница....бяло брашно,ръжено,пълнозърнесто ги забравяш.Тоест всякакви сладки изделия изготвени от пшеница са ти забранени.От соя също.Трябва да четеш състава на всяка храна преди да я погълнеш,а това е ужасно.Не е непостижимо,аз така бях два месеца.Но осъзнаваш,че ТИ си болен човек,който вече не може да яде каквото си поиска,защото тези храни натоварват щитовидната жлеза,ОСОБЕНО ГЛУТЕНА.Както писахте по-горе,забранени са ни карфиола броколите/които обожавам!!!/ Соя,зеленчуци със  светлозелени листа,даже и домати.Блюкселско зеле,зеле.И други.Просто знаейки вече какво не е полезно за щитовидната жлеза,трябва да четете винаги етикетите на храните и сами да решите.

# 293
момичета вие имате ли проблеми с яйчниците-кисти?На мен на скоро ми отриха случайно киста на яйчника, а съм на противозачатъчни от 1 година?

# 294
  • София
момичета вие имате ли проблеми с яйчниците-кисти?
Не,никога.

# 295
Здравейте дами, днес най-накрая отидох на лекар за да установим имам ли хашимото или не.  И така с цял комплект хормони и антитела доц. Орбецова каза хашимото. Аз казах че съм запозната и съм чела доста и имам няколко въпроса обаче доцентката очевидно се изнерви и каза че няма време да отговаря на неща които съм чела в интернет, че моя случай бил банален и защо изобщо съм отишла при нея..... Тя се занимавала с тежки случаи.
Меко казано полудях ама си замълчах поисках ехография тя каза че няма нужда но аз настоях и тя каза добре но се плаща допълнително. Направихме ехография обаче нямала хартия да ми принтира снимката...... Изписа ми еутирокс и аз и казах че се притеснявам от странични ефекти при което ме се накара че нямало странични ефекти защото еутирокса бил пречистен човешки хормон.....пълни глупости на листовката си пише че е синтетичен.
Попитах я за възможна връзка с глутенова непоносимост тя каза че това са глупости и че съм тръгнала по много грешен път да чета в интернет. Мъжът ми я попита при моите стойности на ТСХ които са над 5  може ли да се правят опити за забременяване тя каза да няма проблем. На мен ми беше на езика да питам не трябва ли да са ми по ниски стойностите обаче не можех пак да слушам да се заяжда с мен че съм чела.

С две думи платих 80 лв и не можах да питам и да ми се отговори на въпроси които ме интересуват и дори не ми дадоха касова бележка.... Разказвам историята съкратено на сумати мои въпроси ми каза да си ги потърся в интернет .... не знам какво да кажа потресена съм от отношението.

Та мили момичета от Пловдив не занимавайте доц. Орбецова с банални случай като Хашимото......нямам коментар просто

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 23:55 от nisa

# 296
  • Sofia
Ама как е възможно,що за специалист е тая #Cussing out аз не съм я чувала,кой ти я препоръча....

Аз до сега съм ходила само при двама ендокринолози,при едната с направление,само такса платих,1/2ч.не спря да ми обяснява най-подробно за състоянието ми и то без да я питам нищо,а ако задавах въпроси ми отговаряше ...другата беше доцент,платих 40лв.,но и тя ми отдели почти час за преглед,лекция,съвети и насоки за лечение....

# 297
В бг мама и други сайтове имаше препоръки за нея не знам какво беше това отношение при положение че си плащам а тя не работи със здравна каса. Единственото за което се съгласи с мен е за асаните от йогата които стимулирали жлезата.

Иначе за глутена от седмица съм на без глутенова диета не е чак толкова сложно спираш всичко което съдържа пшеница ръж и овес. Може да се ядат ориз и картофи което за мен е предостатъчен заместител на хляба и да се похваля доста съм отслабнала но аз ходя и на фитнес.

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 00:10 от nisa

# 298
Събирам смелост да пиша за втори път, а Ви чета от години. Благодаря Ви ...
На бременните леки дни.
Ако с нещо Ви помогне - при установяване на бремеността бях с ТСХ 3,8 /0,2-4,2/, а 40 дни преди да родя с 10,9 / стигнах до 125 Еуторикс / и синът ми е роден с идеална стойност на хормона /разбрах го скоро/.
По свое решение на 50 дни го заведох да му бъдат изследвани хормоните и антителата и се установи  завишена стойност на ТСХ. Днес е нормално дете за възрастта си /приема Еутирокс/.  
Сега чакам с нетърпение деня, я който ще спрем приема на хормона и резулата от "работата" на щитовидната жлеза.  
Понякога си мисля, че всичко е късмет или наистина има съдба, от която няма как да се избяга.
Желая на Всички здраве и колкото се може по-малко проблеми свързани с щит. жлеза.
Извинявам се за неподредените мисли.

# 299
  • София
Спокойно бременни майчета, аз изкарах и последната си успешна бременност на лтироксин 150 и сега пия 100-тарка.

Общи условия

Активация на акаунт