Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 807
  • 718
  •   1
Отговори
# 240
Когато показателите са в норма означава - ремисия на заболяването. Имаш го, но е в ремисия и не приемаш лекарства. Спонтанна ремисия по време на лечение не е изключена и често срещана. Някои хора се лекуват с години, но се случва подобрение и спиране на терапията. И вече само се следят на определени периоди.
При други се налага хормонозаместителна терапия до живот.
При някои хора заболяванията се отключват от раз, след катастрофа, раждане, аборт, бременност. Хормоните пощуряват и при някои дори няма изменения в структурата на жлезата. Често след раждане и аборт, хормоните се стабилизират и лечението се прекратява. При други пък самото раждане, аборт провокира появата на заболяването. Понякога до година след раждане на дете се приемат лекарства и изпадат в ремисия, но не във всички случаи. При всеки е индивидуално.
При други пък заболяването се проявява години назад със симптоми, без хормонални промени в показателите. Само ехографията в случая показва, че има променена структура щитовидната жлеза. Понякога са повишени само антителата, а хормоните в норма. Понякога и антителата са в норма, а структурата на щитовидната жлеза е променена. И един силен стрес, една бременност, или грип, инфекции, вируси - примерно, биха могли да отключат заболяването, когато вече са започнали изменения.
А за наличието на заболяване е показателна ехографията, която показва измененията в структурата на жлезата. Така ако хормоните са в норма, то само ехографията е показател дали има заболяване, в каква фаза е според хормоналните изследвания, дали си в ремисия и т.н.
Затова диагностицирането е на база симптоми, ехограф и хормонални изследвания. Всичко върви в комплект.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 11:44 от Merelenda

# 241
Т.е. Ако някой има увеличена жлеза и вследствие на алтернативно лечение жлезата се повлияе и се върне към нормални размери и хормоните и антителата са в норма това ще означава излекуване. Питам защото съм чела за такива случаи когато ехографски е доказано възстановяване на жлезата. Не знам за вас обаче аз съм силно амбицирана да се справя от няколко дена не консумирам глутен, поръчала съм един галон наистина галон алое вера и в момента търся къде да направя тест за непоносимост към глутена. Ако някой има инфо да пише на лс.

# 242
Т.е. Ако някой има увеличена жлеза и вследствие на алтернативно лечение жлезата се повлияе и се върне към нормални размери и хормоните и антителата са в норма това ще означава излекуване. Питам защото съм чела за такива случаи когато ехографски е доказано възстановяване на жлезата. Не знам за вас обаче аз съм силно амбицирана да се справя от няколко дена не консумирам глутен, поръчала съм един галон наистина галон алое вера и в момента търся къде да направя тест за непоносимост към глутена. Ако някой има инфо да пише на лс.
Така го разбирам и аз.
И аз съм чела за такива случаи. Ще се радвам да споделиш и ти след време, че си се излекувала. Simple Smile

# 243
nisa при Хашимито не говорим за увеличаване на размена на жлезата/ не , че неможе в някой период да го има/. Става въпрос за промяна на стуктурата на жлезата. Под влияние на АТ жлезната тъкан се унищожава и се заменя със съединителна. Тя от своя страна не произвежда хормони и т.н.
 Накрая жлезата е изградена изцяло от съединителна тълкан и обикн. е дори с намалени размери.
Това ендокринолог би трябвало да го обясни на пациентите. Peace

# 244
Mama Irina това беше полезно благодаря ти мисля че си поизясних нещата

# 245
Ако се хванат нещата в самото начало, не знам доколко може да се възстанови , но съм склонна да вярвам, че има начини поне да се подпомогне. В началните теми имаше упражнения. Запомнила съм само едно- да се легне по гръб на леглото, като главата виси от него. Подобрявало кръвообръщението. Правих го няколко пъти , но никак не ми беше приятно и се отказах ooooh!

# 246
Ако се хванат нещата в самото начало, не знам доколко може да се възстанови , но съм склонна да вярвам, че има начини поне да се подпомогне. В началните теми имаше упражнения. Запомнила съм само едно- да се легне по гръб на леглото, като главата виси от него. Подобрявало кръвообръщението. Правих го няколко пъти , но никак не ми беше приятно и се отказах ooooh!
При мен само при преглед на ехограф ми става гадно, като е опънат вратът ми, пък ако направя упражнението сигурно ще се удуша. Сигурно заради увеличената ми жлеза.  Simple Smile
Не пречи да опитам.

nisa, не знам дали си чела за лечение на автоимунни заболявания с LDN.
Ако ти е любопитно разгледай тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=479316.0
Във Варна имаме доктор, който прилага метода на лечение, но не съм се консултирала с него.
http://www.alphamedica.eu/index.php

# 247
Моята свекърва е с диагноза Хашимото на база ехографски преглед. Досега винаги антителата и хормоните й са били в норма, но има структурни изменения. Обаче аз се питам, как така ги има тези изменения, нали самите АТ атакуват жлезата и я разрушават, а при нея са в норма и винаги са били.
И още нещо да ви питам, на някой излизат ли му синини по краката, че ходих на хематолог и ме пита дали имам проблем с ЩЖ.

# 248
Гала, и аз съм се питала това, затова и по-горе писах за спонтанната ремисия.
Че заболяването в даден етап може да е било активно, примерно в следствие на стрес и хормоните и антителата да са влезли спонтанно в норма, което води до ремисия.
В последствие при случаен или умишлен ехографски преглед да се установи увредената структура. Simple Smile Така мисля.

Както и на мен ми каза докторът - заболяването ти е от години, не е от скоро. Жлезата е увредена, но хормоните бяха в норма. Симптомите си ги носих около 5 години, но само се изследвах, без да ходя на ехограф.

Вижте една интересна статия:
Щитовидна логика
Забравих да отбележа и за Имунотерапия с антитела

# 249
Зсравейте! Бремена съм в 5ти месец. Този месец ТСХ ми се е покачило до 2.55 за разлика от предния, когато беше 0.56. Час при лекаря ми успях да запиша чак след две седмици и дотогава искам да ви питам следното:
Знам, че ефектът на еутирокс намалява в комбинация с няколко елемента, сред които и калции. Според вас възможно ли е еутирокс да си губи ефекта, защото от известно време закусвам овесени ядки с прясно мляко?
Мерси предварително за всяко едно мнение Simple Smile

# 250
  • Пловдив
Lil4o,едва ли е от млякото.На мен д-р Начев ми каза да внимавам с комбинираните витамини и да ги пия 4 часа след Еутирокса.Ако приемаш Магнезий също 4 часа след Еутирокса,но трябва да се има предвид и това,че последния прием на Магнезия трябва да е 10 часа преди Еутирокса.Желязо ако приемаш 8часа след Еутирокса.Това е,което аз разбрах...

# 251
Момичета, кажете моля ви, от колко часа работи централата на "Кандиларов" сутрин? Гледах сайта, но не намерих работно време.

# 252
Момичета, кажете моля ви, от колко часа работи централата на "Кандиларов" сутрин? Гледах сайта, но не намерих работно време.
В Контакти е вписано работното време.  Simple Smile
http://kandilarov.com/contacts?lang=BG

# 253
Ау, къде съм гледала, в контактите също търсих  doh Благодаря за отзивчивостта, Merelenda  bouquet

# 254
  • София
Здравейте момичета, моля да споделите как се справяте със сърцебиенето. Аз съм с хиперфункция и с Хашимото. И още един въпрос имам - досега ендокринолог пускал ли ви е изследване за калцетонин? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт