Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 818
  • 718
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Таласемията е анемия... Не помня цените, аз се изследвах преди години..

# 346
Eva, при жени под 120 се води анемия.
То под 100 ако падне, вече работата е сериозна.
При моята свекърва, както писах за недостига на В6 и В9, именно чрез хемоглобина се разбра.
Имаше точно 110 хемоглобин и повтори изследването. Пратиха я на хематолог, назначиха и изследвания за липса на желязо, на тези витамини В6 и В9 и още едно, не ги помня всички, но помня, че три неща бяха. Изследванията не помня какви пари бяха, но тя каза, че по каса са и стрували 37-38 лв или че общо са толкова, а тя е заплатила половината.
Пи известно време от тези витамини, после пак пуска изследвания и сега вече не знам дали пие още или не.
Помня че ми каза, че дозата на фолиевата киселина (В9)беше висока, в бг не продават в такива дози и се налагаше да поръчва по шофьорите на автобуси да и купуват от Турция с копие на рецепта, че от там 20 лв и излизаха хапчетата.

# 347
Благодаря ви, момичета! Ще се консултирам с личната лекарка и д-р Начев да видим какво друго мога да пусна за да се уточни.

# 348
Най-добре! Peace
Че има някои доктори, които предписват направо желязо, без да пускат изследвания за установяване на анемията, което разбира се не е редно. Отделно че не помага, ако причината се окаже друга.
Една форумка в нашата тема тук, Мон... се изследва също. Тя имаше май такава стойност на хемоглобина - около 110. Ако чете предполагам, че ще пише. При нея се оказа липса на В12.
Установиха и анемията, докато беше бременна.

# 349
Evvaa, виж какво ще ти каже личната, но ако има някакъв проблем, най-добре е консултация със хематолог.

# 350
  • Бургас
Момичета, виждам,че обсъждате хемоглобина.Правик ПКК и хемоглобина беше малко под долната граница, което ме изненада, защото хапвам елда, а тя  богата на желязо.Имах завишени ТСХ, антитела и пролактин края на 2012 г..Декеммври месец 2013 г. ТСХ беше нормално, антителата бяха все още по-високи от нормата, но значително спаднали.Пролактина беше в норма.

Сега виждам, че има някаква връзка с Х-тото.Аз пия магнезий +В комплекс,Цинк +биотин.Това достатъчно ли е newsm78

# 351
  • София
То и аз направих анемия сега с последната ми бременност, та пих желязо, но не сколасах да пусна б12, но съм си ОК. ... Мина и замина

# 352
Има и анемии които не са причинени от липса на желязо, като таласемия например. Там много често желязото е в повече даже.

# 353
  • София
Има и анемии които не са причинени от липса на желязо, като таласемия например. Там много често желязото е в повече даже.
Като мъжа ми-той е Минор със свръх желязо и мега ХБ.

# 354
Здравейте!
Тези дни ще ходя за първи път при д-р Начев.Искам да си пусна ТХС и ФТ4 преди прегледа, та въпросът ми е от всякъде ли признава резултати - имам допълнително ЗО и мога в тяхната лаборатория да ги пусна безплатно.

# 355
Здравейте,
и аз съм с Хашимото открито преди 3 години.Пия еутирокс от 25мг.
Правих си изследвания :

TSH - 2.21(0.34-5.60),  FT4 - 10.76(7.9-14.4),  MAT - 491 (до 9)

Тъй като в последните 2 години качих много килограми правих и обременяване с глюкоза и се оказа,че имам и инсулинова резистентност.Това се резултатите:
         глюкоза             инсулин
    0     5,34                   8,21
  60     4,46                   6,49
120     3,21                 35,87

Има ли значение високите стойности на МАТ и инсулина.Изписаха ми и Метфогама,но за 1месец без сладко,тестено и картофи съм свалила само 2 кг първите дни.
Какъв режим спазвате и кой е най-подходящият в случая.
Понякога имам силно изразени симптоми.

# 356
eli_t
На мен Начев ми е казал да ги изследвам в Пролаб или Бодимед, като аз гледам да са централните лаборатории за по -сигурно  Peace

# 357
без сладко,тестено и картофи
Този  Simple Smile
Имай предвид, че когато има и ИР, нещата се случват по-бавно. Ти си добре, има момичета които в началото не помръдват с месеци.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 17:52 от Lemy

# 358
без сладко,тестено и картофи
Този  Simple Smile
Същото щях да пиша и аз, ама Леми ме изпревари.  Laughing
Иначе, да, бавно се свалят килцата. По 2 кг на месец обаче е напълно нормално.

А за доктор Начев и лабораториите, май някой наскоро писа за Надежда, или нещо такова, че и от изследванията приема. Тая лаборатория не е ли в МД?

# 359
Merelenda аз питах за лаб. в МБАЛ Надежда ставаше въпрос.
Когато аз го питах на първия преглед ми каза лаб. отсреща на МД или Бодимед централата. Прави ми впечатление , че си записва имената на едно листче  Mr. Green, да си вземе % от лаб , после  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт