Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 838
  • 718
  •   1
Отговори
# 360
До МД има лаборатория Пролаб, да не би да е имал нея предвид?
http://www.prolab-sofia.com/

# 361
Merelenda аз питах за лаб. в МБАЛ Надежда ставаше въпрос.
Когато аз го питах на първия преглед ми каза лаб. отсреща на МД или Бодимед централата. Прави ми впечатление , че си записва имената на едно листче  Mr. Green, да си вземе % от лаб , после[/size]  Whistling
А, нищо чудно. Няма да е единственият. Бях веднъж на преглед при невролог и дойдоха от една лаборатория да предложат услуги. Направи си казаха, че за препоръки става въпрос.

# 362
Сигурно е тя. Още първия път като ходих видях, че отсреща има лаб. и дотам. Повече не съм я поглеждала, защото аз преди да отида при него в Пловдив се изсл. в Бодимед и като ми каза, че е доволен от нея си ходя там. Hug
Merelenda то не е чудно а си е практика . АЗ работех в болница и на всяко GP , което изпрати пациент също се плащаше.

# 363
Благодаря за отговорите!

# 364
Момичета , последно ТСХ беше 4.62 , на л-тироксин съм 50мг , но на моменти имам ужасно сърцебиене . Беше спряло , когато започнах лечение , но сега пак се появи . Като се нахраня е ужас, тогава точно се ускорява , но и преди малко не се чувствах много добре и като го премерих пак беше над 90 , понякога стига и 100. Лекарите казват , че не съм за бета блокер , но аз почнах да се съмнявам вече . То постоянно с този пулс не може да се живее.

# 365
Аз съм със същия пулс и пия бета-блокер. С него го понижавам до около 78-80, което е нормално и се чувствам добре. Пия ниска доза.

# 366
А ти постоянно ли беше с висок пулс или на моменти , както при мен? Аз съм с ниско кръвно 100/60 и от една страна за това е сърцебиенето , от друга пък заради щит.жлеза . Когато пия , обаче бета блокер много ми пада кръвното и пулса някой път е стигал под 60 удара , което си се води вече брадикардия . Ето сега изпих си кафето , странно , но след него не ми се ускорява пулса , раздвижих се и пулса спадна на 70 . Май трябва да правя кардио упражнения .
Другата седмица ще правя кръвно-захарен профил , личната се съмнява за хиперинсулинемия , защото получавам сърцебиене след ядене на въглехидрати предимно .

# 367
Здравейте!
Бременна съм в 9г.с. Миналата седмица моята АГ каза, че според нея ТСХ-то ми е малко по -ниско от необходимото ( 0.493   mIU/l   0.27 - 4.20) и поиска да си пусна ТАТ, МАТ и ФТ4 и с резултатите да отида на ендокринолог-гинеколог. Бихте ли ми поразяснили как са резултатите ми като за бременна:

FT 4 ( свободен Т4 )   17.93         pmol/l                  12.00 - 22.00

anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )   *     Профил   Виж по-долу

anti Tg ( TAT )   28.44   IU/ml   < 115

anti TPO ( MAT )   11.25   IU/ml   < 34

Бих искала да си запиша и час за д-р Начев. Много ли напред във времето дават часове или може от днес за края на седм. примерно?
В краен случай да ми препоръчате някой друг от Ендокринологията Майчин дом?

# 368
палавничкова, пи принцип не се чака много за час при начев, а обясниш ли му по телефона, че си бременна е те приеме веднага.
на мен ми се струва, че са ти нормални изследванията, така че супех!

# 369
Супер ти е ТСХ и другите са ти абсолютно в норма. Hug При д-р Начев няма проблем да отидеш, звъниш ,питаш кога и къде е удобно и готово. Ако не си имала досега доказано заб. на ЩЖ изобщо не виждам какъв ти е проблема Crazy

# 370
Супер сте!
Записах си час за четвъртък, но забравих да питам колко струва. Някой запознат?  newsm78

# 371
Ми колко, май 40 лв първия преглед, това без ехография . Забравих от декември досега , бременна му работа Crazy После по 10лв. смяна на дозата/ на мен не ми я сменя , но си му плащам, все пак ходя да ми види резултатите  Wink/ Това в МД . В Панацея не съм ходила.

# 372
Палачинкова, и според мен резултатите ти са много добри, даже отлични!
Хубаво е, че си записала час за доктор Начев. Така след ехография ще отхвърлиш всякакви съмнения.
Мисля че прегледът + ехография е 75 лв. Щом си решила да се консултираш, даваш ги и да ти е мирна главата.
Леко бременеене!   bouquet

А ти постоянно ли беше с висок пулс или на моменти , както при мен? Аз съм с ниско кръвно 100/60 и от една страна за това е сърцебиенето , от друга пък заради щит.жлеза . Когато пия , обаче бета блокер много ми пада кръвното и пулса някой път е стигал под 60 удара , което си се води вече брадикардия . Ето сега изпих си кафето , странно , но след него не ми се ускорява пулса , раздвижих се и пулса спадна на 70 . Май трябва да правя кардио упражнения .
Другата седмица ще правя кръвно-захарен профил , личната се съмнява за хиперинсулинемия , защото получавам сърцебиене след ядене на въглехидрати предимно .
На моменти ми е ускорен пулсът, но наистина, при ниско кръвно не се пие бета блокер. Аз откакто боледувам с щитовидната имам проблем и с кръвното. По принцип е нормално, но получавам едни атаки, нервност, без причина и ми се ускорява пулса, стяга ме в гърдите, заболява ме глава най-вече в тила отзад и повишавам леко кръвното. Ако се случи да се понижи кръвното си прескачам бета блокера и не го пия. Така ми каза личната, понеже съм и на ниска доза и не пречи да прескоча.
Има бета блокери, които действат пряко върху пулса, без да понижават кръвното налягане, но са много скъпи. Наскоро май Lemy писа за един такъв в темата. Около 100 лв беше.

# 373
Аз съм пила Конкор като бременна  , но той влияе и на кръвното . Явно докато не ми се нормализира ТСХ така ще е. Питах онзи ден личната дали е нормално при хипофункция да имам симптоми на хипер - тя каза , че всичко е възможно  Simple Smile .Ето , аз например отслабвам , вместо да пълнея и имам сърцебиене вместо обратното .
А иначе в какъв диапазон се счита , че пулса е нормален? На мен ендокриноложката ми каза до 100 никакъв бета блокер . Аз обикновено го поддържам между 70 и 90 удара , но сякаш това 90 ми се струва множко.

# 374
Аз в момента съм в хипофункция и с ускорен пулс. Случвало се е да е ускорен с дни и при нормални стойности на хормоните.
А за диапазон на пулса е много относително, но да кажем между 60 и 90 в покой, като средната стойност 78 я считат за много добра. Ама пак си е относително - килограми, възраст, начин на живот, заболявания и т.н.
Моят пулс рядко е 80 без бета блокер, преобладаващо е около 95-100 в покой, особено следобед, понякога и повече.
С предното лечение го бях стабилизирала около 78-80 и спрях хапчетата. С рецидива на заболяването се ускори пулсът и си остана така. Често пъти ме е подвеждал, че съм в хиперфункция, а се оказва, че не съм. Ендокринологът спомена, че на 90 пулс не е нужно да пия вече бета блокера, но му споделих, че често се покачва над 90 следобед, а аз пия сутрин и вечер по 10 мг бета блокер, че имам едно като прескачане ( спира за момент да бие сърцето и после забързано 4-5 удара), чак ми се подкосяват краката. Каза да продължа да си го пия в ниската доза, щом така пулсът ми спада до 80 в покой.
Та, с бета блокер по-често е около 80 пулсът, но имам и повишавания през деня. Като усетя, че ме блъска и го измервам. Ендокринологът спомена да посетя невролог, ама все се правя на ударена. Не ми се пият успокоителни. Според него ускореният пулс е на нервна основа.

Общи условия

Активация на акаунт