Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 865
  • 718
  •   1
Отговори
# 420
И така - днес бях на доктор, както обещах. Намали дозата, естествено, 4 дни по 200, 3 дни по 150. Аз обаче съм го намалила предварително на 150, тъй като не ми беше добре (сърцебиенето, раздразнителността  т.н.). Сега ще ги пия по горната схема, но - 50 мг.  Около 21 февруари тя каза, (но не даде направление) че трябва да види пак ТСХ. Прати ме и на психиатър (?) - не било срамно. И попитах дали нямам право на диспансеризация. Отговорът беше: Диспанцеризацията нищо не ви дава, даже и аз няма да мога да ви дам онова направление за м.март. Между другото проведе 2 разговора по телефона. Не ми е дала снимка от ехографията (да я приложа към документацията си) под предтекст, че трябвало да плати още 5000 лева, за да дава снимки. Няма забранени и полезни храни, според нея. Само каза, че сутрин като стана и трябва да излизам навън, навън, навън. Просто за нервите било супер, Аз не работя, но си плащам здравните застраховки чинно и почтено.  Между редовете имам много въпроси към колежките по съдба. Четох тук,  че се говори за д-р Начев. Да не е от Военна болница, възрастен? Това е от днес и засега. Вие сте наред! Хубава и уютна вечер Simple Smile

# 421
Морска вълничка не е във Военна болница, в МД е! И е един от малкото, на когото бременните / и не само/с проблеми на ЩЖ могат да разчитат.
Ехографията не ти ти трябва, важно е да имаш описанието. Психиатър, верно е, че не е срамно , стига да е качествен и да помогне ако има за какво.

# 422
Вълничке, от диспансиризацията наистина не получаваш много, но пък може да се възползваш.
Не знам колко плащаш за преглед при ендокринолог, но ако си диспансеризирана при такъв работещ по здравна каса, прегледът е таксата - 3 лв.
Може да си купуваш лекарствата с рецептурна книжка, ако ти се занимава.
Ендокринолог веднъж годишно може да те изпрати с направление при кардиолог или невролог, това поне прави моя лекуващ ендокринолог. И за очен лекар има направление, ама зависи от заболяването на щитовидната.
Но пък според мен е по-важно да си доволна от ендокринологът който те лекува, отколкото от тия привилегии по-горе.

# 423
mama irina, под"това" разбирам - анемия.

А иначе за MCV, MCH, МСНС, от хематолог знам, че се "гледат" в кръвната картина само ако хемоглобинът е извън нормата. В случай че хемоглобинат е в нормите не ги гледат изобщо, дори и стойностите им да са извън нормите за даденото изследване. В следващото ако се проследи, често са в норма. Та не се взимат като показател и не се "четат", ако хемоглобинът е в норми.  Hug
Това го знам по повод безкрайните ми кръвни картини по случай увеличени лимфни възли и консултации с хематолог, гастроентеролог и УНГ специалисти.
Мереленда ме е изпреварила Simple Smile. За анемия става въпрос...според личната лекарка често страдащите от щитовидна жлеза имат понижен химоглобин....аз досега нямах проблеми..само след раждането ми беше нисък и ми  предписаха желязо...

А Начев ми каза да изследвам: Fe, жск,феронити, CRP. Извинявам се ако бъркам нещо, но знаете как пише д-р Начев..

Момичета, нещо се стреснах от тази анемия, Sad извинявайте за въпроса, но не съм изобщо наясно ако е таласемия-лекува ли се? И би ли имало усложнения при следваща бременност?
Дончев, аз честно да си кажа симптомите си ги чувствам постоянно, независимо дали съм в норма или не... Къде по-силно, къде по-слабо. Sad

# 424
Таласемията е генетично заболяване, предава се по наследство. Не се лекува, но не се и умира от нея, имам предвид по-леката форма която е разпространена най-вече у нас. Най-важно е, двама таласемици, да не решат да правят общо бебе.

# 425
Таласемията е генетично заболяване, предава се по наследство. Не се лекува, но не се и умира от нея, имам предвид по-леката форма която е разпространена най-вече у нас. Най-важно е, двама таласемици, да не решат да правят общо бебе.
ами аз нямам в рода си човек с такова заболяване..четох, че се гледат и еритроцитите, при мен са в норма.

# 426
Ева, изследвай се първо, преди да се плашиш над видовете анемия. Може нещата да са бързо поправими. Не се тревожи предварително. Като излязат изследванията ще се изяснят нещата.  Hug

# 427
Ева, изследвай се първо, преди да се плашиш над видовете анемия. Може нещата да са бързо поправими. Не се тревожи предварително. Като излязат изследванията ще се изяснят нещата.  Hug
Така е, извинявайте, че ви занимавам с това. Hug Ще пуснем всичко необходимо и каквото такова..

# 428
Така е, извинявайте, че ви занимавам с това. Hug Ще пуснем всичко необходимо и каквото такова..
Няма за какво да се извиняваш. Исках да те успокоя, а и тревогата ти е неоснователна, след като ги няма изследванията.  Hug

# 429
 Вярно е, че е по-важен самия ендокринолог, но за беда аз не мога да се похваля с това. За диспансеризацията въпроса е принципен, незнам защосамите лекари не ти го казват, пък ти сам си прецени. До сега съм ходила на няколко и все нещо не е като хората. И по здравна каса, и частен преглед. Я е изнервена, я не съм прочела държавен вестник преди да отида там, я няма УЗ, причини бол. Търся си сериозен и компетентен доктор/ка   Вместо с този нисък ТСХ да летя, точно обратното. Хем я питах какви изследвания иска за по-добра преценка. То само от ТСХ не може да се разбере всичко,нали? А Антителата винаги са ми били високи, 600/800 и пр. И още да попитам - как се оправяте с косата. Аз само питам, но съм скорошна и много ще ми е полезен вашия опит, момичета, защото досега доста съм се предоверявала на диагнози и хапчета. Не ще да е само едно хапче.  newsm12

# 430
Чета Ви и си мисля - не съм посещавала ендокринолог близо една година, но как да се занимавам със себе си, като малкото ми момченце е по-важно. ТСХ ми се върти около 4 - 4,6 оплаквания съм нямала и нямам.
Въпросът ми е: Възможно ли е след бремеността да започнат един по един да се появяват симптомите на АТХ?

Благодаря Ви предварително.

Здраве... здраве... здраве ... да е за всички ...  

# 431
СГГ, около 3 мес. след раждане обикн. АИТ се активира. Има нужда от лечение и ...казват около 1г след това може да мине в ремисия.

Морска вълничка търсиш док. в кой град/ София ли/ и по ЗК ли да бъде? За косата не разбрах какъв е въпроса.
АТ са ти с такива стойнсти при какви норми?

# 432
Здравейте,
ако можете да препоръчате и добър ендокринолог в Бургас, че тук не е много цветущо положението.
 Аз утре имам час при доц.Лозанов - гостуващ в града, 50 лв. е прегледа, че да видим какво ще ми каже.
 Притеснява ме положението, че сегашната ми док. не отчита бременността като фактор, казва АГ-то ти си знае работата.
И още нещо, от няколко дни усещам по-учестен пулс.Вчера ми мериха кръвното и сестрата вика - пулсът ти е висок, ама може дето си се забързала. Аз пия еутирокс от 10 дена, на пробна доза съм за 1 месец. Имате ли идея как да регулирам пулса?

# 433
MiraBurgaska пулса в началото е нормално да е учестен докато организма свиква с новото хапче. Аз и кръвно вдигнах 2-3 дни. Хем започнах съвсем плавно -беше нещо от рода на 12, 5 микрограма през ден/ док. каза, че едва  ли не е хомеопатична тази доза/
При бременност обаче се цели макс. бързо достигане на нужната доза. пулсът е проблем ако е над 100  в покой/ и не след нахранване/.
Е, може ли кадърен ендо да каже , че това е работа на АГ.
Като бях единия път при д-р Начев чакаше жена, която носеше изсл. на бременно момиче от Бургас да я консултира по документи, та незнам в Бургас на кой да се довериш. Да помагат момичетата от Бургас! Hug

# 434
Mama Irina, от София съм. По ЗК, или не - само да е свестен. че ми омръзна от комплексирани доктори. Проблема с косата е сериозен - пада. Притеснявам се вече. Тък като не разбирам още всички съкращения какво  е "АТ са ти с такива стойнсти при какви норми?". Извини невежеството ми, но се питам защо чак сега се регистрирах. Толкова е хубаво да има с кого да поговориш поне. Около мен няма хора с това заболяване, даже и мъж ми е малко "с особено мнение". Децата ми са големи вече и вместо да се радвам, че зора мина и мога да разполагам със себе си времето, седя и се усещам тежка (не че не съм и това) и излишна, и изобщо не мога да се позная от преди 5-6 години. Тъжно е, а вие във форума сте невероятни. Струва ми се, че всичко знаете и никакво Хаши не може да ви се опре. Куражът, който си давате, съветите за взаимопомощ - сякаш се познавате от сто години и сте близки приятелки. Човек, като ви чете, се чувства леко по-добре. Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт