Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 831
  • 718
  •   1
Отговори
# 435
И аз много се радвам, че ви има!  Hug
При такова ниво на здравеопазване добре, че ви има, вече сте преживяли и сега помагате.
Освен това се получава и дискусия.
Лек ден на всички компетентни мацки.

# 436
АТ е антитела Wink Косопада е от тях -атакуват корена , луковицата на косъма , мисля, че беше във фаза -анафаза, но не съм мн. сигурна. Има мн. инфо в нета , попрочети малко. Моята коса винаги е била рядка, но не и "чуплива" , както я определят при Хашимото. Обаче като си гледам стари снимки сега е на 1/3 от това, което е било преди Confused

# 437
АТ е антитела Wink Косопада е от тях -атакуват корена , луковицата на косъма , мисля, че беше във фаза -анафаза, но не съм мн. сигурна. Има мн. инфо в нета , попрочети малко. Моята коса винаги е била рядка, но не и "чуплива" , както я определят при Хашимото. Обаче като си гледам стари снимки сега е на 1/3 от това, което е било преди Confused
Моята коса винаги е била рядка ,чуплива и слаба и капе доста ,но АТ са ми даже понижени .Мисля че и само при хипотиреодизъм пак има такъв проблем с косата .Не съм я постригвала 5 ти месец от както забременях ,а е по раснала малко .Сърце не ми дава да я пострижа  Wink дано издържи да не се опърпва и накъсва много докато родя .

# 438
титанка, смяташ да не се подстригваш 9 месеца? Shocked Shocked Shocked

и моята коса капе повечко от преди, макар че откакто посвалих тсх понамаля като че ли.
обаче това не й пречи да си расте като луда по 1,5-2 см. на месец. полудявам с това боядисване! ако не бях побеляла никога нямаше да се боядисам! Simple Smile

# 439
Ми и аз не се подстригах с първата бременност. Не от суеверие. За пръв и последен път имах гъста , лъскава, жива, дълга и немазна коса, без цъвтеж -мечта! Сърце не ми даваше да я режа Crazy

# 440
е, добре де, за 9 месеца колко ви порасна косата?
моята е дълга и за 2 месеца вече ми става докъм кръста, за 9 докъде ще стигне? Rolling Eyes

а точно по време на бременността косата ми стана тройна, имах чувството, че не пада и косъм, а растат все нови и нови. не ми се събираше в щипката за коса Laughing сега с хашимото може и да го няма този ефект, ще видим.

# 441
Ами засега косата ми е добре до раменете ,иначе наистина ми се иска до 9 месец да не я постригвам .Тя ще си покаже ,ако почне да не ми харесва няма как ще се наложи ,но едва ли ще ми стане до кръста Grinning.Иначе имам 2 ,3 бели косъма и не я боядисвам за в момента.

# 442
Колкото по=късно започнеш с боята - толкова по-добре за косата. Само мое мнение. #Silly

# 443
Ех, де да стоеше красиво без да се боядисвам, но уви. Правя го от ученичка. Първо с къна, а после с боя за коса. Първите бели косми се появиха още като бях ученичка, за съжаление.

# 444
мереленда, и аз бях ученичка като започнах да побелявам, а от 22-годишна се боядисвам, защото съм побеляла Sad
но при мен си е ген - моят дядо на 26 г. не е имал нито един черен косъм, баща ми и той е доста бял.

# 445
И при мен е ген. Майка ми рано е побеляла и тя.

# 446
Здравейте!
Бременна съм с Хашимото и досега си следях всичко при Начев, но вече не искам да ходя там.
Прочетох на първа страничка препоръчаните лекари за София - д-р Тодорова и д-р Каменов.
Може ли някой да ми каже дали са лесно достъпни, в смисъл - дали се чака много и дали има достатъчно свободни часове? И като цяло към кой от двамата да се ориентирам? Мерси прдварително  Hug

# 447
  • София

Lil4o,препоръчвам доц.Визев, той е в МД или поне беше,може да се обадиш да попиташ.

# 448
Lil4o, при Тодорова също е голяма навалица.

# 449
Момичета , другата седмица ще посетя отново ендокринолог , с хипофункция съм , но от известно време пак си усещам сърцето да думка . Какво ще кажете за пулс около 80 , учестен ли се води , защото аз си го усещам почти постоянно , отделно като се нахраня пак се ускорява.Иначе ако не е след ядене си ми е 70 и няколко . Понякога стига 100 , но това е ако съм яла предимно въглехидрати. Ще попитам лекарката дали да не вземам бета блокер макар , че съм с ниско кръвно и не ми се ще да пада още .

Общи условия

Активация на акаунт