Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 287
  • 718
  •   1
Отговори
# 555
Елизабет, ти не си за бетаблокер, а за някакво леко успокоително. На мен двама ендокринолози ми препоръчаха Симпатил, пробвай ако искаш, аз съм ги пила в началото и сега понякога, много съм доволна. Билкови са.

# 556
Елизабет, ти не си за бетаблокер, а за някакво леко успокоително. На мен двама ендокринолози ми препоръчаха Симпатил, пробвай ако искаш, аз съм ги пила в началото и сега понякога, много съм доволна. Билкови са.
И на мен единия ендокринолог ми предписа Симпатил , но сякаш не намирам някакво подобрение . Преди си мислех , че имам паническо разстройство , но сега сякаш ми се струва , че всичко идва от тъпата щитовидна жлеза . Когато хормоните ми са ок нямам оплаквания , значи голяма част от симптомите ми идват от нея . И баща ми е бил така , скоро говорих с него , той е бил с хиперфункция навремето , аз имам абсолютно същите симптоми каквито и той е имал .

# 557
Здравейте! чудя се какво става с мен - вчера малко ми причерня в работата, ама малко, никой не разбра, днес пак ми се замота главата и после след няколко часа така ми се зави свят изведнъж, че се хванах за бюрото, понеже бях права Tired
От 5.02.2014 д-р Начев ми спря терапията и не пия нищо, с уговорката да се изследвам след 45 дни, които се падат след една седмица. Сега се чудя дали това моето е нещо като паник атаки или е от хормона newsm78 Знам, че вие не сте лекари, но исках да споделя  Tired Така или иначе края на месеца ще изследвам ТСХ.
И на мен д-р Тодорова преди може би 2 години ми беше изписала Симпатил понеже ми се виеше свят. Но след като го пих, получих алергия и не знам защо, но набедих него. Въпреки че, ако има алергия, тя може би щеше да се прояви след първия прием, а не след като се е натрупало количество  newsm78
Ей в такива моменти ми се иска да съм завършила медицина Mr. Green

# 558
И на мен единия ендокринолог ми предписа Симпатил , но сякаш не намирам някакво подобрение . Преди си мислех , че имам паническо разстройство , но сега сякаш ми се струва , че всичко идва от тъпата щитовидна жлеза . Когато хормоните ми са ок нямам оплаквания , значи голяма част от симптомите ми идват от нея . И баща ми е бил така , скоро говорих с него , той е бил с хиперфункция навремето , аз имам абсолютно същите симптоми каквито и той е имал .
Симпатила редовно ли си го пила, как ти го бяха изписали?  Нервите и щитовидната жлеза са много свързани, да. И аз съм с хиперфункция, пих 3 месеца бетаблокери и като ми влязоха хормоните в норма и ендото и кардиолога ме накараха да ги спра. Обяснявах им, че не искам да ги спра, че се чувствам много добре и тн. обаче кардиолога каза, че не е хубаво да се пият такива лекарства и ги спрях. Не си спомням при теб какво точно беше положението, но ако ти казват да не ги пиеш, не настоявай, потърси нещо успокояващо, пък и пулс 90 нищо не е така да се каже.

# 559
Seti Beti, организмът ти напомня за контролата.  Hug

# 560
Seti Beti , колко беше ТСХ като спря терапията и до последно на каква доза лекарство беше?

# 561
Seti Beti , колко беше ТСХ като спря терапията и до последно на каква доза лекарство беше?
Аз бях на лечение с метизол и еутирокс едновременно. От началото на декември, когато ТСХ беше 0.85, спряхме метизола и останах само на еутирокс от 0,25. Началото на февруари ТСХ беше 1,42 и тогава спряхме лечението. След седмица ще го видя как е ТСХ. Дотогова дано ми се поуспокои организама и да ми минат неразполовенията  Hug
Пожелавам на всички една спокойна и слънчева събота!

# 562
Момичета , как се справяте с ужасното сърцебиене и топли вълни? Вчера ми беше ужасен ден , явно от топлото навън , пътувахме до друг град при свеки и вътре в тях още по - топло , надули парното . На мен ми беше зле целия ден , а вечерта такива вълни ме заляха , че беше ужас . Станах цялата червена , сърцебиене . Едвам съм заспала . Ще ходя на ендокринолог другата седмица да ми обясни как е възможно да съм в хипофункция , а да продължавам да си имам симптомите на хипер . Имам чувството , че нещо не е наред при мен .
Симпатила ми беше изписан 2-3 на ден , сега в момента го пия , но не виждам полза .

# 563
Аз като съм била в хипер, съм нямала такива вълни, само сърцебиене около 120 пулс. Но по принцип при нарушения в щит.жлеза може да се очакват всякакви аномалии в сърдечния ритъм, но ако хормоните са извън норма, а при теб мисля влязоха. А какво стана с бетаблокера, не помага ли, не се ли намалиха тия усещания?

# 564
Ох, Гала какво да ти кажа ... хормона не е влязъл в норми , последно беше 4 и нещо . Сега скоро пак ще пускам контрола . Бетаблокера си върши работата , но вчера ми беше много кофти ден , аз в топло не вирея и малката доза на Конкора явно не успя да си свърши работата знам ли .

# 565
Ако варненки проявяват интерес, в медицински център "Младост", долу в мазата (1 етаж), където е лаборатория SeaLab, от началото на януари, до 30.06.2014 г има пакетни цени на ехографиите.
Ехография на млечни жлези + мамография - цена 35 лв общо.
Ехография на щитовидна жлеза + ехография на коремни органи - 25 лв общо.

# 566
По повод поста на Мереленда искам да споделя и тук нещо. Ходих миналата година на ехография на млечни жлези при Давиков /Варненки го знаят/. През цялото време ми обясняваше каква техника имал и колко би добър и как ой ще ми даде гаранция, че година и половина няма да имам проблеми с гърдите, срещу което платих 120 лв. 2-3 месеца по-късно напипах бучка, ама нали съм в гаранция и бях спокойна, докато не се консултирах с мой познат хирург. И така оказа се, че имам туморно образования, което трябва да се оперира, за щастие излезна доброкачетвено. Така че никой да не се подлъгва да ходи да си дава парите напразно при тоя "лекар"

# 567
  • София
Здравейте, момичета!

Влизам при вас с молба за съвет. Преди няколко дни си направих изследване на TSH, без особена причина, беше безплатно и реших да се възползвам. Резултатът е 4,9 при горна граница на нормата 4,2. Записах си час при д-р Начев, следващата сряда.

Въпросът ми е- необходимо ли е да си пусна изследвания на други хормони, за да съм подготвена, когато отида на преглед? Ще ми се, ако се налага терапия, да се започне веднага, а не да губя дни в чакане на резултати от изследвания.

От симптомите, изброени в началото на темата, забелязвам сутрешна подпухналост на лицето и ръцете, освен това през последните месеци необяснимо качих около 5 килограма, които не си отиват, при все, че тренирам сериозно и внимавам какво ям.

Имам микроаденом на хипофизата, дълго време пих Достинекс, след раждането (преди 7 години) пролактинът ми е в норма без прием на медикаменти. Мислех, че се е свършило с "епохата" на ходене при ендокринолози, но уви- явно не е. Simple Smile

Благодаря предварително!   bouquet

# 568
ФТ4 и ФТ3 хормони + антитела ТАТ и МАТ за щитовидната. По принцип не е задължително всичко да се изследва при поставяне на диагноза и често доктор преценява кое да се изследва, но за поставяне на диагноза според мен изследвай всичко, че да знаеш откъде се почва и на какви стойности. А и така няма да имаш притеснения дали някой хормон е в нормата или извън нея.
Като с влизането при доктор Начев отбелязваш и това:
Цитат
Имам микроаденом на хипофизата, дълго време пих Достинекс, след раждането (преди 7 години) пролактинът ми е в норма без прием на медикаменти. Мислех, че се е свършило с "епохата" на ходене при ендокринолози, но уви- явно не е. Smile

Другата опция е да отидеш първо при Начев с ТСХ само, да му споменеш цитираното по-горе (нищо че пролактинът сега е в норма) и вече той да прецени какви изследвания са нужни и дали да са само на щитовидната жлеза.

Успех  Hug

# 569
  • София
Много благодаря, MerelendaHug
Утре ще си пусна изследвания на посочените хормони и антитела.

Общи условия

Активация на акаунт