Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 336
  • 718
  •   1
Отговори
# 600
Момичета сега се връщам от преглед . Само да кажа , че във Варна трудно се намира читав ендокринолог и аз само ходя от единия на другия . Та днес бях при поредния нов лекар . Последно ТСХ ми беше 4.60 , това преди месец . На 50мг лтироксин съм само , че от известно време чувствам адско сърцебиене , тревожност , отслабнах изобщо знаете . Казах това на лекарката , тя каза , че по всяка вероятност е от л -тироксина това , да го  спра за 2 седмици , после да почна малка доза от 25мг и да си пусна едно ТСХ , т.е. иска след 3 седм да пусна ТСХ , не веднага . Изписа ми Конкор по 1/4 на ден , както и Магне Б6 . Струва ли ви се адекватно всичко това , защото вече не знам при кого да ида и какво да правя . Освен това тя каза (както и други лекари са ми го казвали ) , че освен щит.жлеза при мен има и една лабилна нервна система .

# 601
Те само това знаят лабилна нервна система и при мен е все това причината. Извинявам се, но съм бясна, как може да са толкова неуки #2gunfire. Повечето им пациенти се оплакват от умора, сърцебиене, отслабване, а те ни отговарят, че е от нервната система. Питам лекарката си как така преди да се разболее жлезата ми нямах нерви, не е ли логично след като жлезата  разбива всичко в организма съответно и нервната система да пострада....даже и психиката #Cussing out.
Аман от неграмотни доктори, но поне вече го знам и не им се връзвам както преди, че се разболявам и от нерви. Така спорят и за дозата, казват 50мкг , а те ми идват в повече. Получавам сърцебиене, топли вълни, безсъние, умора, а аз слушам тялото си и когато намаля дозата на 25 мкг изчезват.
Е, тялото си ли да слушам или тях !
Пак ме извинете, но и ендокринология ли да завърша за да се лекувам правилно и да имам що годе нормален живот !!!

# 602
Благодаря Мереленда.
Това, което ме притесни е:
-    Кумаринови производни (лекарства, използвани за предотвратяване на кръвосъсирването):
Еутирокс може да засили ефекта на тези лекарства, така че показателите на кръвосъсирването трябва да се изследват редовно, особено в началото на лечението с Еутирокс.

Аз имам някакъв проблем с кървенето, по - точно получавам подкожни кръвоизливи, огромни синини, ето сега цикъла ми беше 11 дена, значи има връзка с ел.тироксина това.
А консултира ли съвместимостта на лекарствата с ендокринолога?
Пробвай да пиеш на по-голямо отстояние от тироксина другите лекарства /3-4 часа/. Неприятно е през целия ден да си ангажиран с разни схеми и прием на хапчета, и на мен ми е трудно и не пия едно, две лекарства, но за всички си правя схема и не пия две наведнъж. (да не казвам, че е имало моменти, когато не ми стигаше денонощието да ги разпределя, ако се разболея от още нещо).

Elizabett, не знам какво да кажа.
Спирането на тироксина и започването му отново с ниска доза не знам какво би променило. ТСХ и сега е високо по принцип, а и да спрат симптомите след като спреш тироксина, после като го почнеш пак и се натрупа???
Някой ендокринолог предлагал ли е да смени Ел-тироксин с Еутирокс - примерно?
Не знам при кой доктор ходиш и си ходила. Аз съм ходила само при Райков и Христозов във Варна.
Доволна съм и от двамата, но както доволни, така има и недоволни пациенти. Както при всеки доктор.
За мен проблемите идват от щитовидната жлеза, която бавно и трайно (явно) уврежда нервната система. Мен доктор Райков ме пращаше на невролог, но аз така и не отидох.
Толкова съм чувствителна и изнервена безпричинно, че нещо ако падне, тракне, някой влезе в стаята и подскачам. Сърцето ми ще изскочи.
Предния път като бях в ремисия бях спокойна и дори отбелязах, че не ме стряскат такива неща, но сега, в хиперфункция, в хипофункция, в ремисия - няма значение, все съм стресната, изнервена без причина, сърцебиенето е на моменти. Понякога ако се претоваря ме стяга гушата и сърцето препуска.  Rolling Eyes

Свекърва ми ми подари синджир с кехлибаче. Накичена съм сега и ви казвам, че едва го трая - ще ме удуши.
Уж да балансирам жлезата. Аз що химии изпих, това мъниче ако ми излекува жлезата ще си искам парите от докторите.  Joy
Между другото, за излекуване на жлеза с кехлибар не съм чувала, но уж помагал за баланс.
Направо съм се балансирала цялата. Joy

# 603
Свекърва ми ми подари синджир с кехлибаче. Накичена съм сега и ви казвам, че едва го трая - ще ме удуши.

Мереленда, това е защото е от свекърва ти /майтап разбира се/.
Елизабет, по принцип ел.тироксина мое да даде такива оплаквания, но при предозиране, много ме съмнява това да проработи със спирането и почването. Иначе за конкора и магнезия и аз ти го казах, но малка ми се вижда тая доза на конкора, ама да не се правя на доктор.

Оф, ужасна замаяност имам, все едно сънувам и ми е толкова уморено.

# 604
Направи ги в Цибалаб/централата/
Не случайно смених Цибалаб с Бодимед, много станаха лошите отзиви за тях. Crossing Arms
Доли, веднъж докато чаках в Бодимед, на една жена и пуснаха второ изследване безплатно, тъй като тя обясни, че ендокринолога и е категоричен, че не може да са такива стойностите. Обаче тя беше много настоятелна, а и все пак това в Бодимед.
В цибалаб бяха изкарали перфектни стойности на моя приятелка която е с болна и нелекувана жлеза, с много тежки поражения вече и е едвам жива Thinking Тя се беше карала с разни шефки там, но не и направиха второ изследване.

# 605
Наскоро ми поставиха тази диагноза. Не ми назначиха обаче никакво лечение. Лекарката каза щом хормоните са в норма, само следим ситуацията, без лечение. И да отида на преглед отново след година. Замислям се обаче дали да се доверя или да потърся консултация с друг специалист

# 606
Гала , дозата на Конкора наистина е малка , но доки каза , че ако искам според състоянието ми мога да добавям , но да го пия всеки ден , защото аз й казах , че го вземам през ден и тя се скара . Каза , че бетаблокер се взема всеки ден , то и аз го знаех де , но единия ден нали много ми се забави пулса и за това реших през ден , абе хубаво е лекар да ги изписва тия неща .
А що се отнася до магнезия , дали се напълнява от него , че нали от разните му добавки хранителни се дебелее ?

# 607
Не бе, споко

# 608
Здравейте момичета!
Благодаря ви за отговорите и на мен ми се въртеше в главата, че към 2 часа трябва да има разстояние от едно до друго лекарство, но нали е антибиотик и то силен та се зачудих...да не би да е нужно и повече време.

Днес си пуснах и всички необходими изследвания за анемията, имам отклонения, но изобщо не ги разбирам..  запазих час при д-р Чинчев-хематолог за утре Whistling..да видим какво ще излезе..

И да попитам още нещо от известно време имам като схващания или болки в мускулите и едно мравучкане в краката...като пийна едно аспиринче малко олеква, но е много неприятно, някой има ли подобен проблем и как се справя с него?
Като съм започнала да споделя и още нещо.. Mr. Green ужасно много забравям, за най-дребни неща си нося вече бележки Crossing Arms  

# 609
миленита, има и такова положние в началото, при което все още всичко е наред и не се налага лечение, а само следене (особено ако не се цели бременност).

аз ви благодаря за отговорите за стреса. днес си запазих час за амниоцентезата и е чак на 22.4., няма как да изчакам с контролата дотогава, така че другата седмица по емпиричен път ще докажа дали стресът влияе на резултатите или не Simple Smile

# 610
Evva, аз имах подобен проблем с краката. Даже беше станало много сериозно и един ден станах от леглото и не можах да направя крачка, защото ми се схванаха и двата крака. Тогава ходих на невролог и ми изписаха мидокалм за подхранване на нервите. Изпих опаковката, но ефект никакъв. Имах и тежест в краката все едно съм с метални чорапи и ме изследваха за  разширени вени. Нямам! Никой не се сети за ЩЖ. Оправих се като си купих витамини и постепенно отшумяха.

За забравянето и аз съм така. Всичко ми изхвръква от главата. Трябва да си запусвам.
Мереленда, сега като ти прочетох поста и си обясних много работи.Преди време бях така все се стрясках ит нещо и много тревожна. Страхувах се, когато звъни телефона, защото мислих, че ще ми кажат нещо лошо. Благодарна съм, че откакто си пия хапчето и витамините съм по-спокойна. Най-жалкото е, че точно лекарите не обръщат внимание на тези неща, а те са си симптоми и може да се спести време в лутане.

# 611
Evva, аз имах подобен проблем с краката. Даже беше станало много сериозно и един ден станах от леглото и не можах да направя крачка, защото ми се схванаха и двата крака. Тогава ходих на невролог и ми изписаха мидокалм за подхранване на нервите. Изпих опаковката, но ефект никакъв. Имах и тежест в краката все едно съм с метални чорапи и ме изследваха за  разширени вени. Нямам! Никой не се сети за ЩЖ. Оправих се като си купих витамини и постепенно отшумяха.
smile_86, какви витамини пи и аз искам да си взема някакви особено сега за пролетния сезон.

# 612
Аз първоначално вземах бирена мая. Пиех ги пи три месеца и после почивка и пак.

# 613
Аз първоначално вземах бирена мая. Пиех ги пи три месеца и после почивка и пак.
Мерси Simple Smile

# 614
И аз като прочетох на Merelenda поста си дадох сметка , че и аз съм така - все разтреперана , стресната , тревожна , от най - малкото излизам извън релси ама наистина най - малкото . Надявам се вече нещата да си дойдат на място особено сега лятото  ,когато има по - малка нужда от хормон .

Общи условия

Активация на акаунт