Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 660
  • 718
  •   1
Отговори
# 60
Мисля, че е мн. индивидуално.

# 61
Merelenda,Елч,mama irina Момичета, благодаря ви за отговорите!  Hug
Утре съм на преглед и ми казаха, че влючва и ехография на ЩЖ, така че се надявам да разбера каква ще е диагнозата и дай Боже адекватно лечение по проблема! Иначе симтомите ми са - ужасна нервност, раздразнителност, стягане (душене) в гърлото почти постоянно и повишено след прием на кафе или кола.

# 62
Хубава статия сте пуснали в началото. Направи ми впечатление, че се препоръчва взимането на йод. На мен пък д-р Тодорова ми е казала да го избягвам, не трябва да се взима, даже някъде съм чела и орехи да не се ядат. И колко добавки се препоръчват  ShockedСигурно трябва да се взимат, ама не си представям да си почна деня с една шепа хапчета.

# 63
Здравейте!
Преди малко повече от година ми поставиха диагнозата Хашимото. Тогава ТСХ ми беше 6. Започнах терапия първо с 25мг Л-тироксин, а после с 50, но на следващата контрола ТСХ ми беше 10, тоест никакъв ефект от т.нар. лечение. Смених доктора, с показатели от ТСХ 10 ми вдигнаха дозата на 100мг дневно. Но след още 3 месеца ТСХ ми е 13.
Моя позната каза, че и при нея ситуацията е била подобна и се е оказало, че има извън нормата и друг хормон, различен от тези на щитовидната жлеза, та е трябвало първо той да мине в норма и тогава Л-тироксинът да започне да действа.
Имам час за преглед в края на тази седмица, но тъй като утре ще ми е точно трети ден от цикъла, та си мисля предварително да пусна изследване на другите хормони, но честно казано не зная точно на кои. Може ли някой тук да ми помогне? И изобщо има ли някой друг, който само да покачва стойности, но не и да сваля, въпреки пиенето на синтетичния хормон?
Благодаря!

Здравей! Simple Smile Аз имах същия проблем като теб. Лекарката ми увеличаваше еутирокса, но ТСХ се повишаваше. Лекарката се чудеше какво да ме прави и не знаеше каква може да е причината. Аз от теб сега разбирам ,че може да влияе друг хормон. Ако разбереш какъв е той и какво точно влияе, и на мен ще ми е от голяма полза!! Simple Smile

# 64
Момичета, днес ходих на ендокринолог и за повишените ТАТ и МАТ ми изписа само Селен. Според вас дали това ще може да смъкне антителата. Дали някоя е имала този проблем със същото лечение? Гледаха ме на ехограф - нямам възли и структурата на ЩЖ е нормална.

# 65
  • Sofia
моят ендо ми препоръча вместо селен на хапчета да го приемам чрез 2-3 ядки бразилски орех

# 66
  • София
Аз пия Селен,за високи АТ...сваля ги,но все още са далеч от нормата,но моите са доста високи Peace

# 67
  • София
И моите АТ са високи, пила съм Селен 1 или 2 пъти, ама честно казано не ми се пият повече хапове от необходимото. Така или иначе вероятността да ги вкарам в норма е никаква, така че...

# 68
 Simple Smile Запис.

# 69
darkangel-Ели, селенът помага за синтеза и регулацията на хормона ФТ3.
Момичетата са споделили за антителата.
Важното е, че ехографията е добра. Дано при теб приемът на селен повлияе на антителата и се понижат.

# 70
  • София
Да ви кажа,по време на последната ми бременност,АТ ми ги вкараха в норма със селен и лимфомиозот,но тогава не бяха тооооолкова много Tired

# 71
# 72
  • София
5 теми само си със запис, а има един много полезен бутон-извести- и пак си в час с темата  bouquet Wink

# 73
 Peace Благодаря!

# 74
Аз да си призная пия селен откакто ми откриха заболяването - преди 4 години и не виждам по някакъв начин да са се повлияли нивата на антителата, но от септември месец пия лимфомиозот и смея да кажа, че спаднаха с пъти и сега МАТ ми е само 2 пъти по - висок, а ТАТ 3   bouquet

Въпросче, според вас дали по време на бременност има някаква опасност ако пия лимфомиозот... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт